Dags att byta kläder?

Har du klädesplagg hemma som du gärna skulle kunna byta bort mot något ”nytt” och mer genomtänkt plagg som ligger i linje med din målbild för garderoben?

Då ska du boka in nästa helg, lördag den 5 april och delta i Sveriges största klädbytardag. Över hundra arrangemang äger rum denna dag från Malmö i söder till Boden i norr.

Klädbytardagen går till så att du tar med dig maximalt fem fina och fräscha plagg, skor eller accessoarer. Varje artikel ger dig en biljett som du kan byta mot något annat helt gratis. Det som är kvar vid dagens slut skänks vidare till en lokal second hand-butik.

På Naturskyddsföreningens hemsida kan du se om det finns ett eller flera arrangemang i just din stad.

Kommer du att delta?

8 reaktion på “Dags att byta kläder?

 1. ninja

  Tack för tipset! Ska se om jag kan göra några bra byten, än finns det ett fåtal kläder kvar hemma som inte används frekvent :)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Prioritering och att inte planera in för mycket på samma dag är också en del av att leva minimalistiskt :)
   Lycka till på provet!

  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Jag har en påse med utrensade kläder ståendes som skulle kunna bytas på klädbytardagen, men jag har inte identifierat något behov av något ”nytt” plagg, så jag avstår i år.

   Mina kläder tänkte jag istället skänka till Stadsmissionen. De har under en månads tid en speciell insamling av kläder köpcentrumet där vi bor och jag tänkte ge dem min klädpåse.

   Hoppas du hittar något plagg du har behov av!

 2. M

  Tack för tipset! Annars hade jag nog missat det i år igen. Nu ska jag äntligen prova. Är dock osäker på om jag egentligen vill ha med något hem men kanske hittar jag något roligt att ha som ombyte ett tag för att sedan skänka vidare. Min erfarenhet är att det jag köper eller får begagnat används under en mycket kortare period än det jag köper helt nytt från affär.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Det uppstår ju gärna en känsla av att ”jag måste ha något med mig hem nu när det är gratis” på klädbytardagar :) Att det skulle vara ett misslyckande att komma hem tomhänt när jag tagit mig dit och lämnat in kläder och har ”rätt” få något med mig hem. Märkligt att den känslan dyker upp för så känns det ju inte när jag lämnar kläder till välgörenhet helt utan motprestation.

   Hoppas du hittar något plagg du har behov av!

Kommentera