En ledig jul med läsning

I samarbete med Readly.

Läsa tidningar är för mig förknippat med ledighet och avkoppling, för det är något jag gör när jag känner mig riktigt ledig. En helt ledig helg, på semestern eller som nu vid långledighet över jul. Och vad kan passa bättre än att läsa tidningar och magasin digitalt? Inget packande och släpande av tidskrifter i julpackningen. I appen Readly som finns för såväl läsplatta som mobil, kan du läsa alla tänkbara magasin på ett och samma ställe. Tänk som Spotify fast för tidningar. Det är bara att välja och vraka.

Du kan bläddra bland såväl nya som äldre nummer, och fortsätta följetången i nästa nummer direkt. Inget mer dåligt samvete för att du bara läser de allra bästa och mest inspirerande reportagen och struntar i resten av tidningens innehåll.

Just nu och fram till nyår får du 2 månaders läsning hos Readly för bara 19 kronor!

För oss som nyligen flyttat till hus har Readly varit toppen! Vi har kunnat botanisera bland inredningstidningar för inspiration, men också i exempelvis Råd & Rön kring hjälp i vissa frågor och funderingar. Och just nu har jag gått all in på att läsa vegetariska mattidningar då jag vill hitta fler vegetariska recept som även går hem hos barnen.

Readly har stort utbud av vegetariska mattidningar, och dessutom många nummer av varje tidning.

Här är våra fyra favorittidningar i appen Readly:

  • Vego. Den här mattidningen ska jag djupdyka i flera nummer bakåt för att få mer inspiration kring vegetarisk matlagning. Vi har fastnat i halvfabrikats-träsket senaste månaderna och behöver ny matinspiration och helst vill vi äta vegetariskt.
  • Privata affärer. Som ni vet är jag ett stort fan av sparande i aktier och fonder. Det här var den första tidningen jag slängde mig över i Readly appen och läste utvalda delar i samtliga nummer som kommit ut i år. :)
  • Mama. En sådan där lyxtidning för mig som mamma som jag förknippar med ledighet och egentid. Den bläddrar jag i på kvällarna i jul.
  • Filter. Ett magasin som alltid känns matnyttig och ger nya perspektiv och infallsvinklar. Varje gång jag läser Filter lär jag mig något nytt och intressant.

Barnens favorittidning i Readly är Bamse för de yngsta, det är en av få tidningar vi köpt till barnen i affären inför semestrar och den går alltid hem hos både 3-åringen och 2-åringen och läses tills den går sönder. Men det känns nästan fånigt att köpa den i butik för ca 30 kr när du kan läsa mängder med nummer av samma tidning hos Readly för ändå mindre pengar. ;)

Just nu får du som sagt 2 månaders läsning hos Readly för bara 19 kronor. Med Readly kan du ladda ner tidningar och läsa offline, de har ingen bindningstid och du kan dela din profil med upp till 5 personer i familjen. Så ni behöver bara ett abonnemang för att hela familjen ska kunna ta del av Readlys stora tidningsutbud.

Har du testat Readly? Och vilka tidningar tycker du bäst om att läsa när du är ledig?

Perfekt läsning under julledigheten.

10 tankar kring ”En ledig jul med läsning

  1. Karin Pihl Rosvall

    Läser bara på paddan numera. Favorittidningarna är Allt i hemmet och MåBra.

    Svara
  2. M

    Jag tycker idén är bra men tycker att det är mer avslappnande att läsa riktiga tidningar. Känns inte lika okej att plocka fram mobilen i soffan och läsa en tidning nu under julledigheten med barnen och familj runt omkring som det känns att plocka fram en riktig tidning. Plus att det är lätt att bli distraherad av annat på mobilen. Riktig avkoppling är en riktig tidning :) innan brukade jag låna en hög tidningar på biblioteket, föräldratidningar eller inredning eller annat. Nu lånar vi mest från bokbussen och då blir det böcker istället.

    Svara
  3. Susanna L

    Jag håller lite med M ovan. Dels för att jag tycker att det viktigt att barnen lär sig att allting inte måste kretsa kring platta/dator, men också för att det (som nämns ovan) är så lätt att fastna i något annat när tidningen är slut. Är en fysisk tidning slut så är det en aktivitet som är slut, men är den slut på plattan är det så lätt (både för vuxna och barn) att börja göra något annat på plattan. Däremot kan de tillfällen som ni nämner i inlägget vara praktiska, tex att kolla på nya recept eller produkttester, eller läsa intressanta reportage i urval. Men än så länge får Bamse för de yngsta fortsätta komma i pappersform, och även min egen ”lyx” Kloka hem som jag vill sitta ner och läsa med en kopp te på kvällskvisten och undvika skärmar innan läggdags.

    Svara
  4. Klara

    Hej, en fundering bara: jag vet inte hur många tidskrifter som finns tillgängliga på Readly o inte heller exakt hur mycket abonnemanget kostar efter de första två månaderna. Men säg att det går på runt en hundring i månaden. Hur ska det i längden kunna finansiera det jobb som alla (förhoppningsvis professionella) journalister lägger ner på dessa tidskrifter? Kan vi verkligen vänta oss välskrivna artiklar i det omfånget för den summan i framtiden?

    Jag är skeptisk, och tänker på alla de som inte vill betala för dagstidningar, etc utan nöjer sig med det som finns gratis på nätet. Och som tror att det blir lika bra.

    Svara
    1. Eva

      Jag tror jag förstår vad du menar och håller med. Men vi betalar faktiskt för allt, inget är gratis, men vi betalar inte i första hand med så mycket pengar, utan med den information vi avger. Vi avsäger oss obönhörligen varje internetanvänd dag partiklar av vår frihet och integritet mot tillgång till information, varor och tjänster på nätet. Vår vinst är ofta snabbhet, tillgänglighet och lägre pris i pengar. Men som sagt, vi betalar hela tiden och egentligen är det vi – alla som läser, klickar och skriver och shoppar på nätet – som i slutänden är den egentliga Varan.

      Hur det går för seriös journalistik säger då sig självt. Än så länge tycker jag ändå det verkar fungera relativt väl. Men visst, vem ska finansiera kan man undra. Det kan hända att intresset inte ens finns kvar i framtiden utan att all ”journalistik” skapas mer centralt som statligt finansierad propaganda.

  5. Engiftfribarndom

    Jag föredrar att läsa fysiska böcker och tidningar, även om jag ibland lånar hem e-böcker från bibblan.
    Det börjar skrivas mer och mer om läsning på platta och att hjärnan inte lär in på samma sätt som när en håller i en bok och bläddrar…samt att barn som spenderar tid framför skärm har svårare att läsa av andra människor och känna empati.. Nu ska ju dessutom elever ha både mattebok osv på plattan i vissa skolor.
    Tycker att det kretsar mycket kring skärmar i dagens samhälle… Det är tv-skärm på SL-bussarna, kamera i mobilen, tv-spel så fort barnen är hemma hos grannbarnen, film på fritids, interaktiva skärmar på museerna osv osv.
    Hörde från en som varit på en föreläsning att det tar tre dygn utan mobil för att hjärnan ska återställas…och att hjärnan blir omedvetet stressad bara av att se en mobiltelefon.
    Vi är inte emot teknologi eller rädd för strålning eller sådant, men vi försöker sträva mot att inte ha så mycket skärmar hemma. Vi har i dagsläget två mobiler, en tv samt en bärbar och en stationär dator (den senare används endast då maken jobbar hemma).

    Fler och fler längtar efter ett enklare liv tycks det. Minimalism och downshifting är trend. Många blir utbrända. Kan inte låta bli att undra om inte detta till viss del beror på digitaliseringen och att allt ska gå så fort och alla är tillgängliga jämt och har insyn i allas liv på sociala medier?
    Möter barn i lågstadiet varje dag på väg hem från skolan och två saker kan en räkna nästan säkert med. 1. De äter godis eller dricker läsk. 2. De tittar inte upp utan rakt in i mobilskärmen medan de går.

    Svara
  6. U

    De flesta bibliotek erbjuder också digitala tidskriftstjänster – helt gratis! ”Mitt” bibliotek erbjuder PressReader som innehåller enorma mängder tidningar och tidskrifter för 0kr ?. Så mycket bra läsning som alltid finns tillgänglig.

    Svara
  7. Eva

    Ja, trots att det blev lite kritiska kommentarer här om att läsa digitalt, så kan man inte förneka vilken stor fördel det ändå är att kunna ta del av denna typ av tjänster. Läser numera sällan tidningar på papper, har liksom blivit avvand och när jag ser en sådan ligga bläddrar jag gärna, ibland blir det ett fasligt bläddrande av stora papperssidor just på nyhetstidningar och inte kan man klicka på något, haha känns lite märkligt. Det märkligaste är väl den nya snabbheten, att vissa saker inte kan uppdateras i det tryckta alstret. Däremot är förstås det mer tidlösa och de hållbara fördjupningarna lämpliga för pappersform.

    Kan rekommendera tidsskriften Filter, som Minimalisterna också gillar. Att börja läsa den har väl aldrig varit förspilld tid! Även Axess är bra, men just den fanns inte på Readly. Språktidningen och Modern Psykologi finns, likaså Modern Filosofi. Tyvärr kommer filosofitidningen inte ut med nya nummer längre. Tror att den inte gick runt ekonomiskt…

    Svara
  8. Anneli

    Jag / vi (får vara 5 på ett abonnemang) fullständigt älskar Readly. Slipper dyra prenumerationer … Readly kostar 99 :-/ mån och det är en uppsjö av tidskrifter. Dessutom är det klimatsmart. Passar oss utmärkt.

    Svara
  9. Jörgen

    Gillar Filter (även om jag pausat min prenumeration pga prioriterar annan läsning) och köper också Vego ”då och då”. Har funderat på Readly men valt bort för vill inte läsa mer på plattan – så lätt att hoppa vidare till annan app. Böcker föredrar jag fysiskt men läser mer och mer på min Kindle eller fruns läsplatta från Stortel. Fördelen med dessa plattor är att de enbart funkar för böcker (för Storytels numera även för ljudböcker) och det tar bort möjligheten/risken att fastna i annat surfande.

    Svara

Lämna ett svar