Från o-ekologiskt till ekologiskt

Äter du ekologiskt mat och vad är egentligen o-ekologiskt mat? Med hjälp av äpplen samt blommor och bin förklarar komikerduon Anders och Måns detta på ett bra sätt i filmen ”Byt till eko” från Naturskyddsföreningen.

Som vi skrev i inlägget matvanor och dieter här om veckan så försöker vi äta ekologisk mat i så stor utsträckning som möjligt även om det ofta blir lite dyrare, men det är lätt att glömma sig då vi står framför till ytan identiska varor med relativt olika pris.

Tycker du att fördelarna med ekologiskt mat väger upp det lite högre priset?

2 reaktion på “Från o-ekologiskt till ekologiskt

  1. A

    Det är viktigt att komma ihåg att NSF är en intresseorganisation med en agenda. Detta innebär att allt som de propagerar för inte nödvändigtvis stöds av forskningen. Ibland handlar det snarare om ideologi än om vad som är bäst för miljö och människa.

    Köttguiden däremot är framtagen av en doktorand på SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) och ett himla bra hjälpmedel i matdjungeln. http://www.kottguiden.se/images/Kottguiden_Version_1_0.pdf

    För egen del betalar jag gärna extra för närproducerat och/eller ekologiskt. Jag är student och känner inte att min ekonomi begränsar mig i det hänseendet.

    Svara
    1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

      Klokt skrivet och tack för en bra guide! Fru Minimalist äter av hälsoskäl inte kött mer än kyckling, och då naturligtvis allra helst Ekologiskt Kravmärkt sådant. Precis som köttguiden visar gäller det att inte lura sig själv (eller andra) att exempelvis quorn skulle vara så otroligt mycket bättre ur miljöhänseende än visst kött.

Kommentera