Månadens in och ut juli 2017

Då var det är dags för juli månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 25 och införskaffat 4 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi en motivering eller kommentar kring vissa av de prylar vi köpt eller gjort oss av med under månaden.

Herr Minimalist

 • Meditationskudde (+1)
 • Kalsonger (-1)

Fru Minimalist

 • Sporttop (+1)
 • Sporttop (-1)
 • Foton (-1 stor hög med ca 400 foton) :)

Storasyster Minimalist

 • Skor (+1)
 • Byxor (-8)
 • Bodys (-7)
 • Tröjor (-2)
 • T-shirt (-1)

Lillebror Minimalist

 • Barnvagnsmobil (-2)
 • Leksaker tyg (-2)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Pjäxbag (+1)

Kommentarer Herr Minimalist

Eftersom jag är trött på att ofta somna under meditationen på kvällarna införskaffade jag en meditationskudde som är långt ifrån lika skön som vår soffa och dessutom inte erbjuder något ryggstöd. Lite av en chansning men förhoppningsvis värt pengarna och utrymmet.

Kommentarer Fru Minimalist

En viss uppgradering i träningsgarderoben håller på att ske över tid och nu fick en av mina sporttoppar som hade alldeles för många år på nacken lämna hemmet och en ny ersatte. Jag har totalt tre sporttoppar vilket är på gränsen till för få vissa veckor, inte minst på resande fot när man ibland inte har tillgång till tvättmaskin under 1-2 veckor.

Utöver det har jag rensat mängder med foton som du kunde läsa om i inlägget ”Utmanande rensning bland fysiska foton”. Totalt rensades ca 400 stycken ut men vi har räknat det som ”1 hög/set” i statistiken.

Kommentar Storasyster Minimalist

Storasyster Minimalist fick ett par skor som en släkting köpt begagnade på en loppis och som tycks passa i storlek inför hösten. I övrigt har det skett en större utrensning bland hennes ärvda kläder som lillebror i sin tur aldrig kommer ärva av olika anledningar. Bland annat har barnen väldigt olika kroppsform och växer olika fort, de har redan i princip samma storlek trots att storasyster är 2,5 år och lillebror dryga 1 år.

Kommentar Lillebror Minimalist

Lillebror Minimalist har rensat ut barnvagnsmobiler som han inte längre är intresserad av, samt ett par barnleksaker i tyg. :)

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

Herr Minimalists pappa hade fått nys om att vi använder pjäsbagar till att packa kläder och liknande under semestern och frågade om vi behövde en extra, vilket vi faktiskt gjorde. I övrigt har vi varit på resande fot stor del av månaden och därför inte haft fokus på att rensa hemma.

Utrensade barnvagnsmobiler och tygleksaker.

8 reaktion på “Månadens in och ut juli 2017

 1. Ida

  Med tanke på din nyinköpta sporttop, skulle du vilja ge tips på bra och hållbara träningskläder? Jag tycker de flesta märken som jag testat, både från biligare och dyrare märken, slits så fort. Det är varken hållbart för plånboken eller miljön med tanke på att träningskläder ofta är gjorda av plastbaserade material. Men jag har noterat att ni inte verkar köpa nya träningskläder så ofta trots att ni verkar träna ofta, hur lyckas ni?:)

  Svara
  1. Emelie

   Jag som har lite större byst kan bara använda stadiga sportbhar från stay-in-place. Använder de ca 3 år innan de behöver bytas ut (och jag tränar 3-4ggr/vecka)

 2. Fröken Minimalist

  Gällande sporttoppar tänkte jag passa på att rekommendera märket Icebreaker, vars kläder är gjorda i merinoull. Materialet gör att kläderna inte luktar lika fort och kan vädras för att därefter kunna användas någon gång till innan de behöver tvättas. Dessutom är hållbarheten på deras kläder fantastisk.

  Svara
 3. E.M.

  Merinoull kan vara tveksamt framställt då man klipper lammens bakdelar in på skinnet för att undvika att de får ohyra. Plågsamt för lammen som får blodiga rumpor. Dessutom misshandlas djuren under klippning på flera sätt. Merinoull brukar av djurrättsorganisationer vara svartlistat, googla merinoull och djurplågeri så får du se.
  Värt att ta med i beaktande vid övervägande av klädval för inköp.

  Svara
  1. Hanna

   Djurplågeriet som du beskriver kallas mulesing och Icebreaker (liksom de flesta andra lite dyrare märken som säljer kläder med merinoull) är garanterat mulesing-fria. Bra påpekande dock då det säljs mycket merinoull som inte alls är mulesing-fri.

 4. Hanna

  Jag tänkte höra om ni har någon sammanställning på hur många uppsättningar plagg ni har för era barn (mest nyfiken på hur det ser ut för er 2,5-åring då jag har en i samma ålder själv hemma)? Jag minns att ni gjorde en sådan när Storasyster Minimalist var lite yngre. Hur ser det ut idag? Tycker själv att det är lätt att barnens byrålådor svämmar över, men jag upplever nog ändå att vi använder det mesta… Alltid kul att se hur andra har det.

  Svara
 5. Anna

  Jag har bara med mig en uppsättning träningskläder när jag reser oavsett resans längd. Direkt efter träning hoppar jag och träningskläderna in i duschen, kläderna ligger på golvet när jag duschar. Svett är vattenlösligt så efter duschen är kläderna ”fräscha” igen. Svettlukten hinner inte sätta sig i kläderna om du sköljer dem direkt.

  Svara

Kommentera