Månadens in och ut juni 2014

Då var det är dags för juni månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 42 och införskaffat 3 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi oftast en motivering för eventuella inköp samt då och då även en kommentar kring de prylar vi gjort oss av med.

Herr Minimalist

 • Strumpor (+3)
 • Strumpor (-3)
 • Böcker (-8)
 • Sällskapsspel (-3)
 • Fjälljacka (-1)
 • Axelväska (-1)

Fru Minimalist

 • Sällskapsspel (-10)
 • Böcker (-2)
 • Klänning (-1)
 • Kofta (-1)
 • Skjorta (-1)
 • Kortärmad skjorta (-1)
 • Strumpor (-1)
 • Strumpbyxor (-1)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Kryddkvarnar (-7)
 • Fönsterraka (-1)

Kommentarer Herr Minimalist

Jag hittar hela tiden gömmor med saker som inte används. Denna månad gjorde jag till exempel mig av med min pappas gamla röda fjälljacka som varken han eller jag vill ha men som jag tog emot i ett svagt ögonblick för att göra honom glad. Det var förmodligen lättare för honom att ge bort den till mig än att slänga på grund av hög nostalgisk ränta.

Jag har även lyckats sälja en av väskorna jag bestämde mig för att göra mig av med för några månader sedan. Det satt långt inne men till slut hittade jag en köpare.

Kommentarer Fru Minimalist

Äntligen ytterligare en månad utan något på in-listan! Det gick av bara farten och var inget jag reflekterade över eller strävade mot. På ut-listan finns ett fåtal plagg jag sålt via Tradera och övriga har lämnats till välgörenhet.

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

För någon dryg månad sedan tvättade vi fönstren här hemma och upptäckte då att vi hade två fönsterrakor. I sann minimalistisk anda provade vi oss således fram vilken av dem som var bäst och behöll den. Den andra hamnade i en påse som skänktes till Myrornas.

Vi gjorde en andra rensning i kryddhyllan och insåg att vi hade sju stycken mellanstora kryddkvarnar med kryddblandningar som vi inte använt en enda gång sedan förra rensningen. Dessa donerar Herr Minimalist till jobbets lunchlokal.

3 reaktion på “Månadens in och ut juni 2014

 1. Pingback: Månadens in och ut - Juni 2014 | Spartankar

Kommentera