TV-tid blev skärmtid

April månads utmaning är att inte titta på tv. Det har gått förvånansvärt bra och jag har inte saknat tv-tittandet alls, förutom möjligen en fredagsfilm när jag är för trött efter arbetsveckan för att göra något mer aktivt. Eventuell tv-abstinens underlättas även av att vi så sent som i mars såg klart den tv-serie vi följt senaste halvåret och sedan dess inte hittat någon ersättare.

Innan utmaningen trodde jag att kvällarna skulle bestå av mer bokläsning. Tyvärr är det nog snarare så att tiden som tidigare lagts på tv-serier och film framför tv:n har bytts mot tid framför vår MacBook, iPad eller min iPhone. Några kvällar har vi dock, mycket tack vare tv-förbudet men även de numera fantastiska ljusa försommarkvällarna, tagit en kvällspromenad samt en extra sväng till gymmet.

Nu inför sista halvan av månaden kommer jag försöka att lägga ifrån mig alla typer av skärmar om kvällarna och istället läsa ut boken jag håller på med. Kanske minskar skärmtiden strax av sig själv tack vare att vi tar påskledigt och reser iväg på lång-weekend i Nice.

Mitt tips halvvägs in i denna månads utmaning och inför påsken är att ta en uppfriskande promenad, en tur i löpspåret eller en sväng till gymmet när tv:n lockar. Efter det smakar påskgodiset så mycket bättre!

En reaktion på “TV-tid blev skärmtid

  1. M

    Jag har börjat ett försök att minska skärmtiden på tåget när jag pendlar till jobbet. De första dagarna var det riktigt skönt när jag väl hade bestämt mig. Jag läste snabbt ut en bok och jag upplevde att det var skönt att koppla bort skärmen. Men sen kom dagen när jag behövde starta upp mobildata för att kolla upp någonting och så var jag fast igen i en dålig vana. Det är verkligen skönt att minska på skärmtiden och göra något annat på kvällarna, det ger mer energi i slutändan. Det är egentligen otroligt hur passiva vi blivit. Spenderar mycket tid på bloggar där vi läser om andras liv, eller vid tv och tittar på, istället för att göra mer själva. Men så blir det tyvärr när man är trött efter jobbet och energin inte räcker till mer (tror man).

    Svara

Kommentera