Mindre irritation med minimalism i strumplådan

I tisdags tog jag ett första steg på vägen mot en minimalistisk garderob då jag spenderade en del av kvällen på strumprensning. Det tog cirka femton minuter och jag slängde totalt sju par strumpor samt några ensamma stackare som jag inser aldrig kommer hitta en partner i min strumplåda. Ut åkte även ett två par strumpbyxor som jag inte använt på något år liksom några trasiga som av någon anledning fått vara kvar i lådan.

Jag fascineras av hur jag dag ut och dag in det senaste halvåret stört mig på att jag inte hittar ett par lämpliga strumpor när jag öppnar lådan, att strumpbyxorna jag tar på mig har hål eller bara över vilken oreda det varit i lådan och så krävs det en insats på femton minuter för att få åtgärda det och göra allt så mycket bättre. Snudd på löjligt!

Sju par svarta strumpor och tio par vita löparstrumpor/träningsstrumpor blev det kvar efter rensningen, samt ett par olika strumpbyxor och hudfärgade strumpor. Kanske behöver jag fylla på med några fler svarta strumpor av bra kvalitet ganska snart framöver men och andra sidan går vi mot sommar, semestertider och öppna skor så jag kanske klarar mig ett tag.

Hur många par strumpor har du och hur många strumpor behöver man egentligen?

7 tankar kring ”Mindre irritation med minimalism i strumplådan

 1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

  Det är nödvändigt att göra då och då. Oftast är det både kul och lite befriande att skapa ordning och reda. Som jag skrev behöver det inte ta så lång tid heller när du väl sätter igång.

  Svara
 2. Freijapappan

  Enligt min åsikt är det bästa att köpa max 2 varianter. Ett: Svarta i lagom storlek och Två: Vita strumpor i lagom storlek. Köp 10-15 par strumpor i vardera färg. När en strumpa går sönder, kasta den och spara den som fortfarande är hel. När någon annan går sönder har man ju ett nytt par av de ensamma 2 strumpor som blivit kvar. Så grundregeln jag kör efter är att alltid köpa minst 2 par av strumpor till barnen. Man kan alltid para ihop när någon strumpa går sönder. Det är dessutom ekonomiskt.

  Svara
  1. Herr Minimalist

   Bra tips, jag kör med ungefär samma upplägg dvs jag har enbart en typ av noggrant utvalda svarta tunna ullsockor som jag älskar och som kan användas till allt i vardagen men även gymmet och till och med fjällvandringen. Sedan har jag tre vita sneakersockor som jag enbart använder på sommaren samt två par riktigt tjocka ullsockor för fjällvandring och vintermys i kalla bostäder i allmänhet. :)

Lämna ett svar