Minimalisterna goes Instagram

Vi tänkte som ett komplement till bloggen prova på Instagram under sommaren. Det kanske låter knäppt och bakvänt att prova en ny kanal i vårt redan tidsbegränsade småbarnsliv, speciellt nu i semestertider när vi vill minska skärmtiden. Hur tänker vi egentligen?

Ett blogginlägg tar oftast ett par timmar att skriva. Tanken med Instagram är att snabbare och lite oftare sprida inspiration kring en minimalistisk livsstil och vår vardag. Vi gör många förändringar och utrensningar som inte lyfts fram i bloggen, men som vi nu kommer kunna visa på Instagram genom bilder och en kortfattad text. I vissa fall kommer Instagram även att fungera som en ”sneak peak” på något vi skriver om senare på bloggen.

Vissa delar av vår minimalistiska resa får ni som läsare aldrig ta del av, för det känns inte som det ger er läsare tillräckligt för att skriva ett helt blogginlägg om. Likaså blir vissa saker bara ett ord i en lista i månadens in och ut. På Instagram får vi möjlighet att beskriva och även inspirera kring små framsteg vi gör.

Ingen av oss har tidigare använt Instagram privat så vi är noviser men hoppas snabbt komma in i flödet, taggandet och följandet. I likhet med tremånadersregeln vid utrensning av saker ger vi Instagram tre månader. Skapar det bara stress, press och för mycket administration lägger vi ner.

Vi vill samtidigt passa på att poängtera att vi fortfarande läser ALLA kommentarer här på bloggen. Oavsett om du kommenterar på ett nytt eller gammalt inlägg. Det kommer vi även att göra på Instagram. Även om vi inte svarar på alla kommentarer, så vill vi att ni ska veta att vi läser dem och att de ger motivation att fortsätta berätta om vår minimalistiska resa.

Det är som bekant lite provokativt att leva minimalistiskt och ibland kan den minimalistiska vägen kännas ensam att gå, men på bloggen och numera även på Instagram kan du hitta, följa och inspireras av likasinnade lättare än någonsin. :)

Följ oss gärna på Instagram, där vi såklart heter minimalisterna!

minimalisterna instagram

11 tankar kring ”Minimalisterna goes Instagram

 1. Rebecka

  Fint, då ska jag följa er! /Rebecka (aka pingvinkvinnan, fast jag har en privat profil, men mina bilder är nog ändå ointressanta för personer som inte känner mig). Det är skoj med instagram, men som ni skriver, det får inte bli någon press. Lycka till!

  Svara
 2. Sara

  Åh vad bra att ni kommer dit, har hoppats på det! Gillar Instagram som kanal. Snabbt, effektivt, enkelt men som kan ge väldigt mkt. Ser fram emot att följa er där! :-D

  Svara
 3. Johanna

  Jag har följt er ett tag och vill bara tacka för all inspiration!! Hoppas att ni är återkommer till sommaren med nya intressanta inlägg. :)

  Svara
 4. Yvonne

  Spännande, kommer ni att ha en länk på er blogg dit? Har själv inte instagram och är inte så bra på att hitta. Men jag vill inte gärna missa något. : )

  Svara
 5. Optimeralivet

  Jaa! Kul! Har flera gånger sökt på minimalism som hashtag och konton och upplevt utbudet som ganska skralt, så bra att ni kommer dit! Kanske kan ni kicka igång en bra hashtag också som alla kan använda och inspirera varandra med :)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Kul idé med att hitta på egen hashtag! Har du förslag på något? :) Vi har börjat använda #eninenut för saker där vi ersätter en produkt med en annan, se Instagram-bild med kepsarna och träningsredskapen. Och så använder vi #minimalism så ofta som det passar med bildinnehållet.

  2. Optimeralivet

   Hmm, det ska ju helst vara en ganska specifik hashtag. Problemet med #minimalism är att den använts över 2 000 000 gånger redan ;)svårt att plocka russinen ut kakan då hehe. #eninenut är bättre men kanske något så enkelt som #minimalisterna?:) så blir det unikt för er och era läsare.

   Keep up the good work! :)

 6. Elisabeth

  Undrar en sak. Kommer ni nånsin att publicera en bild på er? Nu är det ju inte viktigt egentligen att veta hur ni ser ut. Det är ju inte därför bloggen finns. Men tanken har slagit mig nån gång – hur ser Familjen Minimalist ut?

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Haha, rolig fråga. :) I dagsläget har vi inte planer på det, men det är inte omöjligt att det sker i framtiden.

Lämna ett svar