Problem med bloggen

Den senaste månaden har vi vid flera tillfällen vaknat upp till det faktum att bloggen varit helt tom på inlägg, sidor och kommentarer. Allt innehåll helt borttaget med andra ord. Något som kan få vilken bloggare som helst att sätta morgonkaffet eller motsvarande i halsen.

Detta har enligt vårt webhotell berott på att databasen för vår WordPress blivit korrupt (?), vilket i sin tur krävt att de varit tvungna att återställa till en äldre version av densamma. Vid dessa tillfällen har kommentarer, publicerade inlägg och annat som gjorts på bloggen det senaste dygnet/dygnen gått förlorat.

Exakt vad problemet beror på vet vi inte men vi har på rekommendation av vårt webhotell vidtagit flertalet säkerhetsåtgärder. Detta ska förhoppningsvis minska risken att det händer igen samt göra det lättare att återställa bloggen om det sker igen.

Med det sagt ber vi om ursäkt till dem vars kommentarer gått förlorade samt håller tummarna för att allt ska fungera normalt framöver. Vi avslutar med en vacker bild över gårdagens vy från vårt arbetsrum, trevlig kväll!

6 tankar kring ”Problem med bloggen

 1. "Språkstjärnan"/Cecilia

  Usch, vad tråkigt! Jag undrar lite varför ”alla” använder WordPress. Förstår att ni kanske vill vara kvar där, men annars kan jag rekommendera Bloggo som portal. Det är ett svenskt företag som står bakom med bra kundtjänst och under de sex-sju år som jag har haft bloggar där har det aldrig någonsin varit något krångel. Finns olika typer av konton och de tar ssäkerhetskopior flera gånger per dygn. Man ska även kunna köpa ett eget domännamn.

  (Mina egna bloggar är lösenordsskyddade för tillfället, så länken här går bara till inloggningssidan.)

  Svara
 2. Moa

  Tråkigt med problem! Jag är glad att ni inte har gett upp bloggandet åtminstone! När jag kom till en tom sida igår var jag rädd att ni inte hade tid att blogga längre. Kämpa på!

  Svara
 3. Annie Nilsson

  Så tråkigt! Håller tummarna för att det löser sig för er och att bloggen får vara kvar i behåll.

  Svara
 4. John

  Problemen med bloggen låter som en form av ofrivillig minimalism. Men självklart får vi hoppas att allt löser sig, för jag tycker er blogg är klart läsvärd och intressant.

  Svara
 5. Em

  Blir lika besviken varje gång jag märker att bloggen inte fungerar, hoppas problemet löser sig!

  Svara

Kommentera