Minimalistiska apptips – Pocket Earth

Det här är det sjätte inlägget i serien Minimalistiska apptips där jag går igenom appar för iOS som tillför mycket nytta i våra liv och på ett eller annat sätt passar in i vår minimalistiska livsstil.

Den app jag tänkte recensera denna gång är appen Pocket Earth som för några kronor gör det möjligt att spara ned oändligt många kartor för användning offline, till exempel under utlandsresor då man normalt inte har tillgång till mobilt bredband men ofta har ett stort behov av att ta sig från A till B, hitta till hotellet, en strand för dagen eller en restaurang för kvällen.

Vad som gör appen extra användbar är att den utöver möjligheten att ladda ned kompletta kartor över hela städer och länder erbjuder möjligheten att ladda ned och skapa egna POIs (point-of-interests), reseguider och Wikipedia-artiklar relaterade till kartorna. Dessa kan sedan användas i kombination med mobilens inbyggda GPS.

Vi har använt appen med fantastiskt bra resultat under våra många resor i allt från ett tiotal olika platser i Europa, men också USA, Borneo, Tanzania, Filippinerna, Karibien, Nya Zeeland och våra grannländer i Norden. Den har hjälpt oss hitta fram till både slutdestinationer och även oändligt många sevärdheter, supermarkets, bankomater och till och med offentliga toaletter på vägen som vi aldrig skulle hittat utan dess hjälp.

Faktum är att jag numera aldrig lämnar landet utan att först ha laddat ned kartor över det stundande resemålet. Den gör att jag känner mig tryggare under resan och kan vara mer spontan eftersom jag alltid hittar rätt och tillbaka. Allt utan att behöva köpa eller hyra en separat fysisk navigator, en dyr navigatorapp från någon av de större tillverkarna som TomTom eller Garmin.

Hur gör du för att hitta rätt under dina resor?

6 tankar kring ”Minimalistiska apptips – Pocket Earth

 1. PG

  Låter som en bra app om den till och med hittar toaletter!

  ”egna POIs (point-of-interests), reseguider och Wikipedia-artiklar relaterade till kartorna”.

  Blir dessa då publika för alla att använda? Låter ju väldigt smidigt och om folk orkar knappa POI in så blir det ju jättebra?

  Jag har en Nokia och då finns det gratis kartor att ladda ner till telefonens minne. (offline, så kan stänga av nätet helt om man vill). Så laddar ner aktuellt lands karta och sen kör med GPS:en i telefonen. Fungerar väldigt smidigt, även om allt såklart kan förbättras. Tänker främst på databasen att söka tex badplatser, matställen, offentliga toaletter etc. Sökfunktionen i databasen är rätt kass på att hitta. Antar att det är väl bara dom som betalat som får komma med i databasen?
  Har på senaste roadtrippen helt slutat använda papperskartor för att navigera för det fungerar så mycket bättre med mobilen. Bara att följa Drive assistance när man kör eller går osv.

  Svara
  1. Herr Minimalist Inläggsförfattare

   Toaletthjälpen var oumbärlig under vårt besök i Hong Kong förra våren. :)

   Via Pocket Earth-appen kan man bara ta del av andras POI samt skapa egna för eget bruk, inte dela med andra. Men kartorna och övrig information är baserad på openstreetmap.org, naturalearthdata.com, wikivoyage.org, och wikipedia.org så rent teoretiskt skulle man kunna uppdatera kartorna etc för alla andra på egen hand.

 2. Simon

  Hej! Ungefär hur många unika besökare har ni per månad? Vi vore mycket tacksamma om vi kunde få ta del av den informationen. Tack!

  Svara
 3. Maria

  Vilket bra apptips! Den här ska jag definitivt testa nästa gång jag åker utomlands. Med den här sparar man säkert också in på dyra mobilräkningar när man ringer varandra fram och tillbaka för att man inte lyckas hitta varandra…

  Svara

Lämna ett svar