Dags för frivillig internetdetox

Det är dags för Herr och Fru Minimalists årliga vandring i de svenska fjällen. Det innebär att vi inte kommer ha kontakt med omvärlden i samma utsträckning som annars samt att vi kommer leva lite mer spartanskt. Inget internet, inget varmvatten, ingen elektricitet, ingen telefon eller möjlighet till kontakt med andra än dem vi möter i fjällvärlden. Helt fantastiska dagar för oss som annars har en tendens att spendera alldeles för många timmar framför våra datorer och iPhones. Samtidigt ett par dagar med tid för reflektion, diskussion och för att låta tankarna sväva fritt.

Ni som följer vår blogg kan vara lugna, vi har laddat med intressanta inlägg under de dagar vi är borta. Ni kommer bland annat kunna läsa om Herr Minimalist rensning i sladdlådan, hur du med fem enkla steg får en lättare garderob samt om rensningen i vår tidigare överdimensionerade kryddhylla.

Förvänta er inga svar på kommentarer förrän vi är tillbaka i civilisationen i mitten av augusti, men kommentera och diskutera gärna ändå, vi läser och uppskattar alla kommentarer och vi svarar på de allra flesta.

Båda bilderna i inlägget är förresten från förra årets vandring. Kanske lyckas de förmedla hur underbart vi tycker fjällvandring är för er som aldrig haft möjlighet att upplev det på egen hand. Med dessa vyer framför ögonen spelar det ingen roll hur tung rycksäcken är eller hur trött man är i benen, man blir ändå på gott humör. En annan intressant effekt är att även väldigt enkel mat smakar hur gott som helst efter en dags vandring. Den upplevelsen är nästan värd resan i sig.

Fjällvandring Tjäktadalen

4 tankar kring ”Dags för frivillig internetdetox

 1. Micke

  Skulle vara lite intressant att höra hur ni applicerar minimalism på era fjällturer, kanske tom ett ämne som förtjänar en egen post!? Själv gjorde jag en liten resa för något år sedan vad gäller utrustningsval och mängden prylar som får följa med på turerna. Det resulterade i klart mer njutbara vandringar. Gick tex hela Kungsleden själv för två år sedan med en packning som vägde ca 7 kg, det inkluderade all utrustning och alla kläder (exkl mat) och då sov jag inte en natt i stuga. Givetvis går det banta ännu mer men jag tycker jag har hittat en nivå där jag inte tummar på varken säkerhet eller komfort.

  God tur!

  Svara
  1. Herr Minimalist

   Tack, det var ett par fantastiska dagar trots varierande väder! :)

   Packning inför fjällturen låter helt klart som att det förtjänar en egen post relativt snart framöver. Dessvärre kan jag inte påstå att vi var superbra på att packa lätt denna gång då vi båda vandrade iväg med tunga ryggsäckar trots att vi var två som gick tillsammans samt bodde i stugor.

   Vi får skylla på att vi bar med oss generöst med mat för två personer under tio dagar varav enbart bara några få mål var frystorkat. Men det var det värt då bra mat är onaturligt gott under fjällvandringar. Nästa gång kommer vi dock fokusera mer på att ”jaga gram” då vandringen, precis som du säger, blir så mycket mer njutbar då.

   7 kilo var för övrigt väldigt imponerande, speciellt som du bar med dig tält etc. :)

  1. Herr Minimalist

   Det går inte att misslyckas med fotografering när man fotar berg och vatten i solsken eller solnedgång. Nä, men allvarligt så är naturen kring Kungsleden helt fantastiskt vacker. :)

Lämna ett svar