Månadens in och ut februari 2019

Då var det är dags för februari månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 4 och införskaffat 1 sak denna månad. Det börjar råda mer och mer balans mellan in- och utrensade saker i den livsfas och plats vi befinner oss i nu.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi en motivering eller kommentar kring vissa av de prylar vi köpt eller gjort oss av med under månaden.

Fru Minimalist

 • Sneakers (+1 par)
 • Joggingskor (-1 par)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Whiskeyglas (-3)

Kommentarer Herr Minimalist

Denna månad har jag varken köpt eller rensat något för egen del. Det råder balans när det gäller prylar för min del.

Kommentarer Fru Minimalist

Ett par nya sneakers har köpts då de gamla började gå sönder och ett par joggingskor har rensats ut som bokstavligt talat föll isär. Under en övergångsperiod får mina gamla sneakers agera joggingskor tills jag landat i vilka nya joggingskor jag vill ha.

Kommentarer Minimalisterna

Våra sista whiskeyglas rensades ut, ett gick sönder och de andra skänktes till välgörenhet.

Egentligen har ca hundra barnplagg rensats ut och ett par bebissaker som spjälsäng, madrass och babynest mm. Dock räknar vi inte med barnens saker/kläder i in- och ut-listan längre, men du har kunnat läsa om utrensningen av barnkläder i inlägget här.

3 tankar kring ”Månadens in och ut februari 2019

 1. Madde

  Någonting jag funderar på mycket just nu är det här: Minimalismen är något som tilltalar mig mycket, men jag tänker efter att man har rensat ut det värsta och bara sparat sådant som ger en glädje eller som man behöver, vad händer sen? Jag har alltid älskat att rensa och gå igenom alla mina saker, men nu känner jag liksom att jag inte ser någon mening med det, jag blir inte lyckligare för det. Men jag blir heller inte lyckligare av att ha för mycket saker. Det känns väl tomt på nåt vis nu. Vad ska man med minimalismen till om man ändå inte känner att det hjälper en på ett bättre spår?
  Jag frågar detta av genuin nyfikenhet över hur ni ser på saken, då jag känner att jag fastnat i en känsla av att livet är tomt. Jag saknar inte saker, så det är inte det, utan en djupare tomhet. Minimalismen ska ju ge en tid till det man tycker om att göra, men om man inte vet vad man tycker om att göra, då är ju hela grejen lite meningslös känner jag.. Som sagt, jag vill gärna höra er sida på saken!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Det är en väsentlig fråga, och vi skriver precis om det i slutorden i vår bok Prylbanta, klipper in två textsnuttar från boken här då den beskriver det du skriver fast med andra ord:
   … ”Och du har mer tid, energi och pengar över. Men vad händer då? Eftersom shopping och prylar för flertalet fyller en så pass central roll i våra liv och på många sätt används som mentala kryckor samt distraktion från sådant som vi inte vill tänka på eller orkar ta tag i, så följs en intensiv rensningsperiod ofta av något som kan liknas vid abstinens. Det uppstår nämligen ett emotionellt och mentalt tomrum som tidigare fylldes av alla prylar och dess många former av relaterad distraktion.” … ”Härifrån finns det nämligen helt nya möjligheter att medvetet fylla detta vakuum med nya, meningsfulla eller prioriterade åtaganden, intressen, relationer och utgifter som ligger i linje med dina värderingar och som skänker just ditt liv maximal mening och glädje.”

   Jag tror det är den där sista meningen i urklippet från boken du ska fokusera på och gräva mer i. För minimalism är inte lösningen på frågan kring ”vad som är meningen med livet” eller vad som ger dig lycka, utan minimalism är ett verktyg frigöra tid, energi och utrymme till att göra mer av det som är viktigast för dig.
   Vad är det i livet som gör dig glad och skänker dig mening? Kanske är det något du redan gör idag men kan göra mer av nu när du har mer tid, pengar och energi. Kanske är det något du hittills inte vågat eller haft utrymme att testa? Finns det något du varit nyfiken på? Om du funderar i olika kategorier i livet som exempelvis vänner, familj, jobb, självutveckling, fritid mm, vad inom respektive område ger energi, glädje, nyfikenhet?

   Tack för en jätteintressant fråga, hoppas vi kunde generera några nya tankar och hjälp på vägen i sökandet efter lycka och mening med livet! :)

Kommentera