Årlig rensning i badrumsskåpet

Badrumsskåpet är ett område som jag identifierat att jag behöver rensa då och då, minst årligen. Trots att jag inte har särskilt många badrumsprodukter och hittat mina favoriter inom i princip alla behov jag har, så smyger det sig under ett år ändå in någon gratisprodukt, något felköp, någon produkt jag köpt för att testa i hopp om att hitta en ny eko-favorit osv. Nu var det dags för en rensning i detta skåp.

Kikar man in i mitt badrumsskåp ser man i huvudsak bara två märken: c/o Gerd och Maria Åkerberg. Ett fåtal produkter från respektive företag.

En favorit som jag använt i många, många år nu är c/o Gerds ekologiska unisex deodorant. Även Herr Minimalist använder samma deodorant och är nöjd. Just nu har c/o Gerd 30 % rabatt på alla produkter fram till 31 mars. Har du inte testat deras ekologiska, aluminiumkloridfria, alkoholfria och parabenfria deodorant, så passar på nu! Och till dig som använder den regelbundet är det såklart ett bra tillfälle att köpa den till ett riktigt billigt pris. Du hittar den här (adlink).

Vissa får för sig att har man rensat ett område en gång, så är man sedan ”klar”. Men inom vissa områden behöver du rensa regelbundet, helt enkelt underhållsrensa, för att hålla det behovsstyrt och i ordning. Badrumsskåpet är ett sådant område för min del.

Några ytterligare sådana områden är:

 • Barnkläder. Detta ständiga växa ur och växa i nya storlekar som pågår, och som kräver såväl rensning som avyttring och inköp.
 • Sommar-/ vinterkläder. När det är dags för säsongsbyte kan rensning ske bland skor, vantar, mössor, badkläder osv.
 • Pyssel. Detta ständiga inflöde av fina och mindre fina alster. Här pratar vi inte årlig rensning utan snarare kvartalsvis och smårensning däremellan.

Åter till badrumsskåpet, vad hittades som kunde rensas ut? Jo, en i princip slut deo som hamnat längst bak i reserv, en gratis ansiktsmask som användes upp pronto, några dåliga snoddar som slängdes, en handkräm som kunde användas upp, ett rese-etui som tvättades ur inför en kommande skidresa. Och så skapades lite allmän ordning. Inget användbart slängdes i onödan, utan det används upp, nu och närmsta veckorna.

Man ska inte underskatta effekten av att ha rensat och organiserat badrumsskåpet. Eller något annat litet utrymme som du kikar in i och använder dagligen. Effekten är mångt mycket större än insatsen!

Är ditt badrumsskåp i behov av rensning? :)

5 tankar kring ”Årlig rensning i badrumsskåpet

 1. Paulina

  Både ja och nej! Jag har vissa produkter som jag insett att jag inte tycker om, men jag är noga med att allt ska användas upp. En fördel med att köpa eko/naturliga produkter är att de kan användas till så många olika områden. En ansiktsrengöring som jag blev torr av agerar nu rakgel, ett balsamspray använder jag istället för att smörja in fötterna osv :) Upplever att jag mer sällan gör felköp efter att jag börjat med detta, kanske för att jag tänker en gång extra innan jag köper något nytt!

  Svara
 2. Katarina Persson

  Det är väldigt slimmat redan, men jag har två tuber med Ldb Bronze som är nästan slut men dem ska jag såklart använda upp, jag tänkte bara vänta med att klippa upp dem tills jag inte får ut mer. :D I övrigt är det nog inget faktiskt.

  Svara
 3. Alexandra

  Är det här ert badrum? Fint men lite sterilt, skulle bli så fint med en färgglad matta, en grön växt i fönstret, en fin handduk och tvålpump. Minimalistiskt men hemtrevligt. Så, här kom ett oombett inredningsråd från mig, hoppas du tar det rätt! 😀

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Tar gärna emot inredningstips, så ingen fara! :)
   Det var vårt badrum i vår lägenhet som vi bodde i med barnen för några år sedan. Tror jag tog bilden inför visningen. När det inte var visning var det dock inte lika ”tomt”. Då fanns det plats för båda badbalja, skötbord, handdukar och tvålpump. =D
   Jag vill minnas att det hängde några handdukar även på visningen, men handdukstork och hängare syns inte på bilden.

  2. Klara

   Tänk dig för lite innan du skriver sådär. :) jag tror inte du skulle ha sagt så om du hälsade på i någon annans hem. Den du skriver sådär till kan faktiskt bli ledsen då det är hens hem som hen inrett på sitt sätt. Om man ska kommentera något så lyft positiva saker! – annars får man hålla det för sig själv. Jag tycker badrummet var jättefräscht btw! <3 :)

Lämna ett svar