Månadens in och ut oktober 2015

Då var det är dags för oktober månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 36 och införskaffat 9 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi oftast en motivering för eventuella inköp samt även en kommentar kring vissa av de prylar vi gjort oss av med.

Herr Minimalist

 • Pennvässare (+1)
 • iPhone 6s med kartong etc (+1)
 • iPhone 6s skärmskydd (+1)
 • iPhone 6s mobilskal (+1)
 • iPhone 4s med kartong etc (-1)
 • iPhone 6s skärmskydd (-1)
 • iPhone 6s mobilskal (-1)
 • iPhone 4s extrasladdar (-2)
 • Fickkniv (-1)
 • Strumpa (-1)

Fru Minimalist

 • Träningslinne (+2)
 • Bakformar (-20)
 • Vinterjacka (-1)
 • Klänning (-1)
 • Kjol (-1)
 • Skjorta (-1)
 • Handledsvärmare Houdini (-1 par)
 • Tränings-t-shirt (-1)

Bebis Minimalist

 • Vantar (+1)
 • Overall (+1)
 • Nässug (+1)
 • Nässug (-1)
 • Bok (-1)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Balkongtrall (-1 set)

Kommentarer Herr Minimalist

Äntligen har jag fått min nya iPhone 6s och sålt av min iPhone 4s. Otroligt skönt med en uppgradering då min gamla iPhone 4s börjat bli olidligt långsam i mitt tycke och smak. Tillsammans med in/ut åkte såklart även originalkartong, mobilskal, skärmskydd, laddare och laddsladdar ut.

Min gamla Victorinox Ambassador-fickkniv som jag använt i säkert 25 år för att klippa naglar gick till slut sönder i fjädringen som gör att saxen fungerar som den ska. Som tur var hade jag redan en ersättare i form av en Leatherman Micra-fickkniv som jag fått i present för många år sedan. Skönt att numera enbart ha en kniv för nagelklipparbehovet.

Jag köpte även en liten tysk kvalitativ pennvässare i aluminium då jag börjat måla för att få utlopp för min kreativitet under föräldraledigheten. :)

Kommentarer Fru Minimalist

Jag har länge behövt uppdatera träningsgarderoben då tröjor och linnen har många år på nacken och för mig som svettas ganska mycket när jag tränar känns de efter flera år tillsammans ganska äckliga. Jag chansade och köpte ett träningslinne från Karitraa via en nätbutik och blev helt kär i det sömlösa linnet, så jag köpte ett till i en annan färg strax efteråt. :) Det är dessa som är på bilden till blogginlägget.

Utöver det har jag rensat ut bakformar i stål som aldrig kom till användning, liksom en del kläder som vi testar att sälja via Sellpy.

Kommentarer Bebis Minimalist

Bebis Minimalist har ärvt lite nya kläder inför det något kyligare vädret, bland annat en overall och ett par vantar. Förra vintern var hon så liten att alla overaller hade inbyggda vantar som man vek över vid mudden, men nu behövdes ett par söta minivantar.

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

Trätrallen vi hade på balkongen började bli rejält murken och pga det trasig så vi stuvade ned denna i plastsäckar och lämnade av hos ReTur-bilen. Fram mot våren blir det till att köpa ny trall, alternativt hitta någon annan lösning som gör det angenämt att gå barfota på balkongen under sommaren. Balkongen blev för övrigt väldigt vilsam för ögonen när den släta betongen kom fram, så idealet vore att hitta en ny miljövänlig lösning som gör ett motsvarande vilsamt visuellt intryck.

12 tankar kring ”Månadens in och ut oktober 2015

 1. ninja

  Snygga linnen! Kanske ska ta en titt när jag nån gång behöver byta. Har underställströjor i merinoull i från samma märke som jag är väldigt nöjd med!

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Kul att du gillar deras underställströjor för dem har jag sneglat på. ;) Hade dock aldrig testat märket Kari Traa tidigare, men är nu väldigt positiv till dem.

 2. Camilla

  OKtober månad gav 131 saker ut och hela 44 saker in, fått rätt mycket kläder och bott på hotell med alla dessa småprodukter som jag inte kan motstå än, men dock använder upp! Så hamnar på minus 87 iaf!=)
  Och det känns fortfarande inte som att det märks, vilket fascinerarar mig!
  Började ju med #inochut i augusti och jag tycker det är häftigt att se allt svart på vitt..

  Svara
  1. Herr Minimalist

   Så länge hotell-prylarna kommer till användning är det ju inget problem. :)

   Jag förstår känslan med att det typ inte märks att man rensar. Vi hittar ju fortfarande massor av saker varje månad som vi med enkelhet kan göra oss av med. Det är galet! :)

 3. Siri i Stavanger

  Kommer vi att få se Herr minimalists målningar så småningom? Har själv precis börjat måla så det fångade ögat lite extra. Lät väldigt skönt med sömlösa träningstoppar Fru minimalist! :)

  Svara
 4. Jeanette Sandelin

  Frakten på linnena då de köptes vid olika tillfällen? Apropå Kari Traa så har jag ett par otroligt läckra löpartights som väntar i garderoben. Köptes på superduper-rea. Ska ”bara” gå ner de sista kilona på en snart färdig 30-kilos viktnedgång.
  TACK för en jättebra blogg :)

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Det är aldrig frakt när man handlar på Sportamore (https://www.sportamore.se/). Dessutom går det ofta att hitta någon rabattkupong på nätet som ger 10-25% rabatt eller signa upp på deras nyhetsbrev strax innan köpet så brukar man få något rabatterbjudande. ;)

 5. A-L

  Härligt! Jag har följt bloggen en tid och gillar verkligen tänket. Just nu har jag tagit beslutet att vara utan min mobil en månad. Följ gärna dagarna med det livet: mobilfritt.blogg.se

  Svara

Lämna ett svar