Ny design på bloggen

För några veckor sedan fick vi relevant feedback på att bloggens design och utformning var lite tråkig och oinspirerande. Samtidigt som vi vill hålla fokus på själva textinnehållet och inte lägga för mycket tid på att ta egna foton alternativt leta efter bilder till varje blogginlägg, så finns det helt klart en poäng med att göra bloggen mer lite personlig.

Därför tog vi oss häromkvällen tid att arbeta fram en mer personlig utformning med ny logga högst upp på sidan. Tanken är att besökare lättare ska känna igen bloggen och samtidigt symbolisera hur bra vår väg mot minimalism får oss att må mentalt med det glada studsande paret.

Hoppas ni gillar den och kom gärna med feedback. Ni får såklart även gärna föra fram annan feedback eller idéer om det är något specifikt ni vill att vi ska skriva om framöver.

Tack för ert engagemang och hjälp! :)

10 tankar kring ”Ny design på bloggen

 1. Liie

  Jag tycker bloggens utseende passar med vad ni bloggar om, jag gillar dessutom svart på vitt och gråskala. Kanske aningen svårt som ny besökare att fastna för bloggen bara när den är så väldigt enkel och har så få bilder, om man inte redan vet att man är intresserad av minimalism förstås. Nu vet jag inte om alla är så men kommer jag in på en ny blogg så scrollar jag igenom den (om den har en tilltalande design, klickar bort den på en gång om den är rörig), läser inte utan kollar om jag fastnar för någon bild och sen läser jag texten till den bilden, är den bra kommenterar jag kanske och går längre in i bloggen för att läsa mer. Normalt ger jag varje blogg jag besöker ca 4 sekunder, fastnar jag inte för något på det går jag vidare, tråkigt men sant, läser man mycket bloggar så kan man inte lägga så mycket mer tid än så.

  Nu blev jag ju glad direkt jag bara såg ert bloggnamn och läste trots att det var få bilder, de som är intresserade av minimalism tror jag kommer läsa hur designen än ser ut. Tycker annars att ni har väldigt skönt typsnitt, i lagom storlek och luftigt så det är enkelt att läsa och bra bredd på inläggen. Sen att ni sätter relevanta rubriker är kanonbra också, utan bilder är det ju rubrikerna man fastnar för när man scrollar igenom. Jag kommer helt ärligt inte ihåg hur headern såg ut innan, men det blev glatt med de två hoppande siluetterna, det måste jag säga :)

  Såg att ni tänkte lägga in en bild i sidomenyn, det tror jag verkligen på. En detaljbild på någon del av ert hem som är extra minimalistisk och enkel kanske?

  Ojdå, nu blev det långt, det är tyvärr en av mina specialiteter, att ibland sväva iväg i mina texter tills det blir lite för mycket.. :)

  Svara
  1. Herr Minimalist

   Tack för jättebra svar! :)

   Det är nog jättevanligt att läsare bara ger en ny blogg några få sekunder innan de surfar vidare. Troligen har bloggaren ändå mindre tid på sig om någon besöker sidan via mobiltelefonen så lite fler ”aptitretande” bilder är nog på sin plats framöver. :)

 2. Rebecka

  Hej! Jag hade tänkt berömma er för den nya headern igår men visste inte riktigt under vilket inlägg, så nu passade det ju bra att skriva här. Mycket tjusigt med det hoppande paret, ni verkar vara rätt så sportiga så det blir jättebra. :) Jag tycker med typsnittet är fint och jag tycker det är okej med få bilder (tycker såklart det är skoj när det dyker upp en och annan bild). Det var ju passande illustrationer till inläggen om barskåp och pennsamlingar. :)

  Svara
  1. Herr Minimalist

   Tack så mycket för berömmet! :)

   Kul att du gillade bilderna på våra utrensade pennor och barskåp. Vi ska försöka vara lite mer medvetna om bra fototillfällen för bloggen framöver. Det är faktiskt mycket roligare att fota själva än att leta upp en färdig bild för blogginläggen har vi märkt. :)

 3. Anna

  I och med att jag nyligen börjar sträckläsa bloggen från inlägg 1 så vet jag inte hur den såg ut innan och postade mina kommentarer kring utseendet på det inlägg där förslaget om mer bilder dök upp. Nu inser jag att den antagligen såg annorlunda ut då.

  Vill bara säga att den är en fröjd för ögat och otroligt lätt att läsa. Håller med om att det är roligare när ni använder egen-fotade bilder från era utrensningar eller andra aktiviteter, det ger det en personligare koppling. Men jag har inget behov av FLER bilder. 1 per inlägg om det inte är något speciellt duger bra.

  Svara
 4. Sandra

  Hej, här kommer en något sen kommentar på detta men eftersom jag just nu sträckläser precis alla era inlägg så får det bli så! Jag kan bara säga en sak – FANTASTISKT SNYGG LOGGA OCH BLOGG PÅ ALLA VIS!!! Det är en sann fröjd att botanisera i er blogg, jag blir helt genomlycklig för det är riktigt bra upplagt, tjusigt och finurligt utformat på varje inlägg med vilka bilder ni valt och hur de ”ser ut”. Att få läsa inläggen på er blogg är något jag verkligen längtar efter. Hoppas hoppas hoppas ni kommer fortsätta länge till. Heja er och varma kramar!

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Tack så mycket för den fina kommentaren! Vi bugar och bockar :) och hoppas att du ska hitta mycket inspiration medan du botaniserar runt på bloggen och i arkivet. :)

Lämna ett svar