Minimalistiska apptips – Way of Life (iOS)

Det här är det femte inlägget i serien Minimalistiska apptips där jag går igenom appar för iOS som tillför mycket nytta i våra liv och på ett eller annat sätt passar in i vår minimalistiska livsstil.

Den app jag tänkte recensera denna gång är appen Way of Life som underlättar etablerandet av goda vanor samt brytandet av dåliga existerande vanor. Appen ger möjlighet att:

 • Lägga till och ta bort vanor i en överskådlig vecko- eller månadslista
 • Kryssa av för dagen avklarade, misslyckade och skippade vanor
 • Skriva en anteckning kring utfallet av respektive vana respektive dag
 • Ta del av detaljerad resultatstatistik med staplar och kurvor

Vad som enligt mig, och många andra som recenserat appen på App Store, gör appen så uppskattad jämfört med dess många konkurrenter är dess:

 • Enkla och snygga gränssnitt
 • Användarvänlighet vid rapportering av vanorna
 • Kraftfulla sätt att visa resultatet av vanorna

Det går med andra ord att rapportera hela dagens vanor med väldigt liten tidsinsats och det blir snabbt uppenbart hur bra eller dålig man i realiteten är på att genomföra sina vanor över tiden. Något som man annars lätt lurar sig själv kring.

Jag använde denna under ett par månader, när jag aktivt jobbade med att etablera några fokusvanor och avveckla några dåliga vanor, med mycket gott resultat.

Jag tycker dock inte att du ska använda appen för att dokumentera och följa upp alla de vanor du önskar etablera och behålla över en oöverskådlig period, vilket kan vara rätt många, men den fungerar däremot kanonbra för att följa upp och ge insyn i de vanor du arbetar aktivt med just nu.

Hur går du tillväga när du vill etablera en ny vana?

8 tankar kring ”Minimalistiska apptips – Way of Life (iOS)

 1. Patriq

  Bra tips! Har använt den dagligen i flera år för att ”bokföra” huruvida jag t ex ätit rätt under dagen, skött min ekonomi, skrivit dagbok eller gjort något mentalt utmanande.

  Svara
  1. ANNICA

   Loop habit tracker. Jag har inte hunnit testa den än, men den har höga betyg så förhoppningsvis är den bra?

 2. Sanna

  Den funkar, himla skönt! Blir glad av de gröna rutorna. :) Jag kör gratisversionen där man kan fylla i max 3 saker. Först tyckte jag att det kändes lite, men så insåg jag att det är bättre att få in 3 vanor ordentligt än att göra 10 halvdana. :) Då kan ju de andra vara på min att-göra-lista! :) Jag har så lätt för att vara överoptimistisk med nya vanor så den här appen är jättebra för mig. Himla bra att ha ett system för sånt här, har försökt i anteckningsböcker och kalendrar förut men det har inte fungerat mer än någon dag. TACK!

  Svara
  1. Herr Minimalist Inläggsförfattare

   Kul att du provade och gillade den! Håller helt med om att man tenderar att ta på sig för många vanor, mål eller motsvarande på samma gång, vilket bara ökar risken för att man ska misslyckas. Bättre med fokus! :)

Lämna ett svar