Minimalistiska apptips – Yoga Studio (iOS)

Det här är det nionde inlägget i serien Minimalistiska apptips där jag går igenom appar för iOS som tillför mycket nytta i våra liv och på ett eller annat sätt passar in i vår minimalistiska livsstil.

Den app jag recenserar denna gång är appen Yoga Studio. Den kostar 39 kr vilket är relativt mycket för en mobilapp. Men efter att ha letat efter den optimala yoga-appen alternativt de optimala yoga-filmerna i flera år, fick jag av en slump syn på denna app i slutet av sommaren. Det tog mig cirka 5 sekunder att nå ett köpbeslut, ett beslut jag inte ångrar idag!

Appen har nämligen allt jag letat efter och lite till:

 • Totalt 280 olika yoga-poser i färdigpaketerade pass av olika längd, svårighetsgrad (tex nybörjare, medel, avancerad) och syften (tex smidighet, styrka, balans och ryggont).
 • Möjligheten att komponera ihop egna pass av de 280 olika yoga-poserna då man tröttnat på de färdiga passen samt byta bakgrundsmusik om man även tröttnar på den.
 • Enkel, elegant och samtidigt otroligt intuitiv design av appen. Även de filmsnuttar som utgör poserna och passen är väldigt stilrent komponerade.
 • Stöd för att stream upp bilden på TV:n via AirPlay och vår Apple TV om iPhone eller iPad-skärmen känns för liten.

Redan efter första passet med Yoga Studio tog vi bort de yoga-filmer vi använt oss av tidigare då det var rätt uppenbart att vi aldrig kommer att använda oss av dem igen.

Sedan vi köpt appen har det blivit mycket roligare att yoga och vi har gått från att yoga någon enstaka dag i veckan till en snudd på daglig rutin. Nedan ser du en skärmdump av vår yoga-kalender under september månad. Ibland kör vi passen var för sig, ibland tillsammans.

Yoga Schedule

Och varför yogar vi över huvud taget? Dels ser vi det som ett komplement till löpning och gymträning för att öka styrka i muskler vi normalt sett inte aktiverar men även för ökad flexibilitet och balans. Dessutom tycker vi oss bli mer närvarande av att yoga, vilket är något vi hela tiden eftersträvar. Utöver det så är det mysigt att yoga tillsammans, både tidiga morgnar innan jobbet samt sena kvällar innan sängdags.

Är du en yogi och har du testat appen Yoga Studio?

9 tankar kring ”Minimalistiska apptips – Yoga Studio (iOS)

 1. Hanna Li

  Din beskrivning av appen fångar mitt intresse. Har du lust att berätta lite mer om hur instruktionerna ges? Har varje pose en film eller en bild, eller är det bara de färdiga passen som har filmer?

  Svara
 2. Sara

  Om man aldrig tränat yoga med ledare och är otroligt osmidig, får man ut något av denna ändå?

  Svara
  1. Herr Minimalist Inläggsförfattare

   Japp, absolut! Du beskriver ju typ mig och Fru Minimalist (naturligt stela som pinnar) och vi har fått ut otroligt mycket av appen och yoga generellt. :)

  1. Herr Minimalist Inläggsförfattare

   Nä, vi har inte fått betalt för att nämna någon av apparna.

   Vi gör det för att vi själva gillar och använder dem samt tror att fler skulle ha nytta av och uppskatta dem. :)

Lämna ett svar