Glad påsk!

Påsken är här och på flertalet arbetsplatser har det i veckan stått påskägg fyllda med smågodis och lockat kurrande magar eller bara vintertrötta medarbetare. :)

Förra året skrev vi ett inlägg om 10 tips för ett godisfritt påskägg till barn. För dig som inte redan fyllt ditt påskägg till barnen med diverse godis och/eller bra förbrukningsartiklar så vill vi uppmuntra att kika på det inlägget men även i kommentarsfältet där det finns en del tips. Varför inte köpa läsgodis i form av en bok istället för lösgodis exempelvis, eller både och. :) Eller något som får barnen aktiva som ett hopprep eller studsbollar nu inför våren.

För två år sedan tipsade vi om att ge bort riktiga kycklingar i ditt påskägg. Är du nyfiken kan du läsa mer om det i inlägget Vad lägger du i påskägget?

På bilden till blogginlägget samt nedan syns för övrigt vårt påskpynt i år. Det fick räcka med våra fyra små stilrena ägg på tv-bänken/byråerna i vardagsrummet som utgör ungefär hälften av det påskpynt vi äger. Vi firar delar av påsken på annan ort med mor- och farföräldrar som har såväl påskris som påskprydnadssaker, så detta känns lagom i minimalisthemmet i år.

Glad påsk önskar Herr och Fru Minimalist, Storasyster Minimalist och Lillebror Minimalist (inifrån påskägget, det vill säga magen :) ).

Ägg på tv-bänk

5 tankar kring ”Glad påsk!

 1. Elin-kristen feminist

  Jag kör inte godisfritt men har från börjat valt att ha fokus på att få saker i ägget och inte godis. I år får min dotter bäbisdjur, schleiss-djur som är djurungar. Hon har en flodhästunge sedan tidigare och får nu en jaguarunge och en koalamamma med koalabäbis. Hon får också plusplus som är ett sorts byggklossar av mindre sort de leker med på förskolan och som hon gillar. Till detta blir det en tablettask och en klubba. Hennes normala lördagsgodis är en tablettask så det är en rätt blygsam ökning men jag räknar med att det blir en del kakor och godsaker i helgen ändå. Hon får också nya sockar och trosor men de blir inte i påskägget utan en påskpresent lite utöver. Hon är 3,5 år och gillar My Little Pony och har velat ha sådana sockar och trosor så då passar vi på när det är lite festigt.

  Svara
 2. Pusselskolan

  Fina strumpor är en klassiker hemma hos oss och Schleich-djur, som föregående kommentator. Gärna med påsktema, som tuppar, hönor, kycklingar och kaniner.

  Eftersom våra barn får ägg från mor- och farföräldrar (förra året fick de strumpor, leksaksbil och duplodjur) köper inte vi något eget påskägg till dem.

  Vad gäller pynt går våra barn på Waldorfförskola och får därför med sig en liten korg med egengjort pynt i påskpresent varje påsk (lite frösådd krasse, eller prydnadsgräs, ett tovat påskägg med hänge i snöre och två små tovade kycklingar med varsitt rede, någon gång var det en tovad påskhare – jättefin).

  Fördelen med de påskpynten är dels att de håller från år till år, dels att det blir så roligt att plocka fram något barnen gjort själva – då blir de delaktiga och dels att intrycket av påsken blir att högtiden är något vi skapar tillsammans inte något vi köper.

  I mitt föräldrahem pryds riset år efter år av egenmålade påskägg (av urblåsta ägg). Enkelt och vackert.

  / Fru Pussel

  Svara
 3. crimsonanna

  Den enda som får påskägg i år är sambons brorson, och han får ett ägg fyllt med Lego, så har han något att göra när de vuxna bara äter och pratar.

  Svara
 4. Maria

  Brorsonen (1,5 år) fick knubbiga småbarnskritor och en liten ask russin i sitt ägg, till hans storasyster hade jag köpt en påse med lösviktspärlor samt en liten chokladhare.

  Svara

Kommentera