I min sminkväska på semestern

Om min sminkväska är minimalistisk i vanliga fall, så blir den än mer minimalistisk under semestern. Det finns en enkelhet i att bara ha ett fåtal favoritprodukter som används regelbundet. Inköpen blir enklare och researchen minimal.

Under semestern består sminkväskan av endast dessa 3 favoritprodukter. Och rent praktiskt lägger jag bara ner dem i necessären, sminkväska är helt överflödigt. :)

Produkterna nedan är länkade som annonslänkar, men åsikterna och beskrivningarna är helt och hållet mina egna och samtliga produkter har använts av mig under flera år.

Inika Organic Long Lash Mascara. Jag har så länge jag kan minnas använt en ekologisk mascara och denna har jag använt de senaste åren då jag är väldigt nöjd med den. Håller bra mot regn, tårar och bad utan att vara vattenfast.

Maria Åkerberg ögonbrynspenna. En lättmålad penna för att fylla i ögonbrynen där så behövs eller på sommaren då mina ögonbryn blir väldigt ljusa. Tidigare fanns denna enbart i en nyans, men nu finns den i tre olika för att alla ska kunna hitta sin nyans. Jag använder den som heter ”medium brown”. En fördel är att pennan går lätt att vässa och på så vis håller väldigt länge.

Maria Åkerberg concealerpenna – Cover Stick. Denna produkt har blivit utsedd till ”Årets Make Up-produkt” och jag förstår varför. En produkt som är enkel att applicera tack vare att den är som en mjuk penna. Den har två nyanser (en i vardera ända av pennan) som kan blandas eller användas var för sig. Det gör att den passar olika tider på året utifrån hur solbränd/blek man är, olika delar i ansiktet osv. Den går även att vässa vilket gör att den håller länge.

Smink är ett område där jag alltid varit väldigt minimalistisk. Delvis för att jag inte gillar när något tar onödigt lång tid, och delvis för att jag föredrar ett naturligt utseende. Men vid festliga sammanhang eller när jag bara vill känna mig extra fin, kan jag även sträcka mig till att använda ett puder/foundation i form av:

Inika Organic Loose Mineral Foundation. Det här är en foundation som är ett puder i konsistensen och som på ett enkelt sätt jämnar ut hudtonen och ger en naturlig look. Produkten innehåller 100 % naturliga mineraler och ger ett naturligt solskydd med SPF 25 och finns i åtta olika nyanser. Om du också letat efter en bra, ekologiskt foundation/puder kan jag varmt rekommendera den här. Jag har en ”Kabuki Brush” som jag använder i ansiktet för ett jämnt resultat.

Utöver borsten ovan är den enda ”sminkpryl” jag har en riktigt bra pincett. Denna nyper åt bra och tar enkelt bort såväl oönskade hårstrån som stickor i fingret eller foten.

Jag använder inte något läppglans eller läppstift, men återfuktar torra läppar med antingen ett läppbalsam från c/o Gerd eller Burt´s Bees.

Det finns så många områden i livet att förenkla och minimera, var är det dags för dig att göra det härnäst? :)

Hur stor är din sminkväska vid semesterresor vs annars? :)

9 tankar kring ”I min sminkväska på semestern

 1. S

  Jag räknar till 4 produkter? Räknar jag fel? Hur som helst bra tips. Med vilken produkt tar du bort sminket?

  Svara
 2. Sofia

  Jag har pincett (fantastisktverktyg!), tandborste, tandtråd och tandkräm. Har lockigt hår så använder inte kam eller borste, utan drar bara fingrarna igenom håret. Har använt smink förut, men tänker nog inte börja med det igen.

  Svara
 3. Spargrisen

  Nej du är inte minimalistisk när det gäller smink! Hade du varit minimalistisk så hade du, likt de flesta män, haft noll produkter!
  Särskilt på sommaren när det blir mycket bad i sjö och hav så är det skönt att slippa extra kemikalier på kroppen. Så tycker jag.

  Svara
  1. Maria

   Det var väl onödigt hård ton – visst använder kvinnor oftast mer smink än män så i sin ”urvalsgrupp” får man nog säga att 3-4 produkter är rätt minimalistiskt jämfört med många andra kvinnor. Själv använder jag rouge, mascara och ögonbrynsskugga. Har varit på jakt efter en concealer men inte använt på många år och inte orkat sätta mig in i urvalet. Kanske ska spana in denna!

  2. Icka

   Men snälla Spargrisen vilket sjukt tråkig och Arrogant svar….🙈🙈🙈 VEM är du att bedöma och säga att hon inte är minimalistisk för att man har
   3-4 produkter. Snälla vet du hur mkt
   Smink de flesta kvinnor har? Skulle nog vilja säga att 3-4 är minimalistiskt men oavsett så är det inte upp till oss av döma och avgöra!!! Har du sett dokumentären med The Minimalists Everything that remains? Där pratar man just om detta som ett exempel. If you have many books and they bring joy and purpose in your life dont throw them away. Keep them.
   Det kanske precis så det är för Fru Minimalist hon har dessa produkter för
   att det passar henne och ger henne det hon behöver. Så vem är du att sitta och döma ut det??? Snälla kliv ner från din höga häst.

 4. Em

  För min del blev jag både inspirerad att se över mitt smink och att köpa en concealer! :)
  jag har behövt vara ofrivilligt minimalistisk i vår när det gäller smink. Tog bort en hudförändring i ansiktet tidigare i år och behöver fortfarande ett skyddande plåster över ärret. Slutade med smink direkt efter operationen och märker att jag verkligen saknar det. Nu när jag kan tvätta ansiktet som vanligt igen har jag börjat med concealer, ögonbryns-gel, bronzer och läppglans. Precis lagom nivå och antal produkter. Ibland behövs en paus – både för att upptäcka att något är onödigt, eller tvärt om, en liten stund för sig själv på morgonen som jag faktiskt saknat.

  Svara
 5. M

  Jag har mascara och täckstift i vanliga fall. När semestern börjar nästa vecka så skippar jag förmodligen mascara de flesta dagar :)

  (Första gången jag läste inlägget så började jag fundera om inte jag också skulle införskaffa ögonbrynspenna och concealer, det funkade med andra ord bra som reklam även om det inte var meningen😂)

  Svara
 6. Louise

  Använder samma sminkprodukter året runt. Mascara och ögonbrynsmascara. Färgar dock både bryn och fransar någon gång i månaden då jag har så ljusa strån.
  Funderar även på att testa rouge.. :)

  Till fest (vintertid) kan jag ha foundation och lite bronzer men det är väldigt få tillfällen! Föredrar verkligen en naturlig look på mig själv.

  Svara
 7. Julia Ohlström

  Jag använder aldrig smink, gillar det naturliga. Men jag tycker absolut att det är allas fria val. Så småningom borde det väl bli lika naturligt hos både män och kvinnor att vara både sminkade och osminkade :)

  Svara

Lämna ett svar