Den minimalistiska sminkväskan

Smink är ett område där jag alltid varit väldigt minimalistisk. Delvis för att jag inte gillar när något tar onödigt lång tid, och delvis för att jag föredrar ett naturligt utseende.

Jag har totalt 5 produkter i min sminkväska. Dessa är väldigt noga utvalda efter många lästa recensioner och en hel del testande och jämförande. Därför tänkte jag dela med mig av mina 5 sminkfavoriter som utgör de sminkprodukter jag äger, samtliga är ekologiska då det länge varit en grundkrav när jag letat smink.

Produkterna nedan är länkade som annonslänkar, men åsikterna och beskrivningarna är helt och hållet mina egna och samtliga produkter har använts av mig under flera år.

Inika Organic Long Lash Mascara. Länge använde jag enbart mascara som sminkprodukt och jag har därför under många år varit noga med att hitta en ekologisk och riktigt bra sådan. UNE var ett märke jag använde under många år men som försvann från marknaden, då hittade jag denna värdiga ersättare och har inte släppt den! Just nu är den nedsatt med 20 % rabatt hos Lyko (om du är/blir medlem).

Maria Åkerberg concealerpenna – Cover Stick. Denna produkt har blivit utsedd till ”Årets Make Up-produkt” och jag förstår varför. En produkt som är enkel att applicera tack vare att den är som en mjuk penna. Jag gillar att den har två nyanser (en i vardera ända av pennan) som kan blandas eller användas var för sig. Det gör att den passar olika tider på året utifrån hur solbränd/blek man är, olika delar i ansiktet osv. Den går att vässa och håller på så vis länge.

Maria Åkerberg ögonbrynspenna. En lättmålad penna för att fylla i ögonbrynen där så behövs eller på sommaren då mina ögonbryn blir väldigt ljusa. Jag har nyansen som heter medium brown. Gillar även här att pennan går lätt att vässa.

Inika Organic Loose Mineral Foundation. Det här är en foundation som är ett puder i konsistensen och som på ett enkelt sätt jämnar ut hudtonen och ger en naturlig look. Produkten innehåller 100 % naturliga mineraler och ger ett naturligt solskydd med SPF 25 och finns i åtta olika nyanser. Denna är min ”senaste” produkt som jag använt i drygt två år, men bara ett par dagar i veckan (när jag sminkar mig ”mycket” :) ). Om du också letat efter bra, ekologiskt foundation/puder kan jag varmt rekommendera den här. Jag har en ”Kabuki Brush” som jag far runt med i ansiktet för ett jämnt resultat. :)

Läppbalsam från c/o Gerd och Burt´s Bees. Jag har läppbalsam utan färg både från c/o Gerd och Burt’s Bees för att återfukta torra läppar. Jag har alltid ett läppbalsam i sminkväskan, ett i bilen, ett i handväskan osv. Detta då vi alla i familjen använder dessa vid torra läppar. Kanske borde jag våga mig på ett återfuktande läppbalsam med färg då jag varken har läppglans eller läppstift (någon som har ett ekologiskt att tipsa om?).

Så här ovan har du mina 5 sminkfavoriter som utgör min minimalistiska samling produkter. Jag har inget ytterligare ”när det vankas fest”, utan det ovan är så festlig som jag blir. :) Jag har aldrig haft något större intresse för smink. Har man det kommer sminkväskan förmodligen innehålla mer och fler produkter och tillbehör. Men det finns en enkelhet i att hitta och bara ha ett fåtal favoritprodukter som används regelbundet.

Hur är det med dig, hur stor är din sminkväska? :) Kanske finns det ett behov av att rensa ut produkter som inte kommit till användning på väldigt lång tid alternativt börja använda upp dem. :)

17 tankar kring ”Den minimalistiska sminkväskan

 1. Katrine

  Jag har precis köpt mascara från Maria Åkerberg, tycker att den är bra. Använder också Une innan. Utöver det har jag en foundation från Dr Hauschka och ett ekologiskt puder som jag haft i sex år och inte minns namnet på. Kanske dags att byta…Det är nog allt.

  Svara
 2. Anna

  Jag har mascara och foundation (används under rosaceaskov där det behövs för att minimera det röda i huden). Samt 8-10 läppstift…… mer än hälften är olika röda nyanser. Nu börjar jag känna att jag hittat alla nyanser jag tycker om, och klär i, så det blir nog inte fler nu. Jag håller på att gå igenom alla nyanserna för att se vilka som ska få bli ”permanenta”, kanske rensas det där efter hand. Men det är min färgklick i vardagen, så just där är jag inte så minimalistisk….

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Men låter ändå som en övergående och medveten process att hitta de rätta nyanserna som sedan blir din ”slips” till en i övrigt strikt kostym: en färgklick som kan liva upp och är enkel att variera beroende på humör och omständigheter. :)

 3. Anna

  Tips du önskade: Crazy Rumours ”Hibiskiss”. Såå återfuktande och snygga. Finns i flera nyanser, från väldigt svag till lite mer färg. Har provat alla, megabra. Jag använder aldrig smink, men dessa är härliga när man ändå behöver ta hand om läpparna. Kan också varmt rekommendera Crazy Rumours övriga vanliga läppbalsam. Särskilt Strawberry Chocolate, alltså det är så ljuvligt att man dör en smula.

  https://www.naturligtsnygg.se/varumarken/crazy-rumors/

  Svara
 4. Heidi

  Jag älskar Burts bees läppbalsam, och de har även balsam med färg, vilket jag verkligen kan tipsa om, jag har ett i röd nyans som är jätte bra och så fint ❤️

  Svara
 5. Maria

  Jsg har ungefär samma typ av produkter som du och har också fastnat för samma mascara, concealer och läppbalsam. Har även ett rouge från maria åkerberg och denna ganska ljusa ögonbrynspenna:
  https://jolie.se/produkten/lavera-eyebrow-styling-gel-hazel-blonde/?gclid=Cj0KCQjwyt-ZBhCNARIsAKH1177v6rk59JQuSODnxh1hU6JlgazgPESu52ONmIl2cRADulDTIKp8CS0aAq0TEALw_wcB

  Brukar vintertid gilla att ha en lite tinted kräm i ansiktet och undrar om någon har tips på en eko/naturlig? Har testat två olika som heter BB respektive CC cream men de blir lätt för täckande tycker jag.

  Svara
  1. Camilla

   Jag gillar bb creamen från Annmarie börlind. Finns på naturligtsnygg.se. Tycker den är lagom täckande. Annars är madaras tinted spf för ansiktet bra. Den är mindre täckande. Finns också hos naturligt snygg.

Lämna ett svar