Kläder till din fantasikropp

Har du kläder i garderoben som ligger orörda i väntan på din fantasikropp? Byxor som idag är lite för tighta och som först kräver stora förändringar vad gäller fettförbrännande träningsvanor, sundare kost eller i värsta fall svält innan de blir aktuella? Eller en t-shirt som är lite för stor och som först kräver stora förändringar vad gäller muskelbyggande träningsvanor, dagligt proteinintag eller tveksamma piller innan den sitter som den borde?

Jag har historiskt sett gjort mig skyldig till precis detta i form av t-shirtar och skjortor som kräver betydligt bredare axlar, grövre hals och djupare bröstkorg än vad jag haft, men ändå kanske varit på väg mot, vid inköpstillfället. Inköpen har nämligen oftast skett under perioder då jag faktiskt haft tid och energi att äta, träna och etablera vanor likt en elitidrottare men som i längden inte varit hållbara utifrån min kroppstyp och det liv jag lever i övrigt. Istället har jag till min stora besvikelse förr eller senare alltid studsat tillbaka till mitt betydligt mindre och lättare normaltillstånd.

Därför har jag till slut valt att acceptera den kroppstyp jag har och den kroppsform jag belönats med då jag äter och tränar utifrån mina förutsättningar och istället gjort mig av med mina fantasikroppskläder, men kanske ändå viktigare, fantastikroppsförväntningar. Nu väljer jag istället att trivas i min lite mindre atletiska men fortfarande välskötta kropp istället för att leva i konstant dissonans mellan målbild och verklighet. Ett mycket bra val om jag får säga det själv!

Har du kläder i garderoben som ligger och väntar på din fantasikropp?

5 tankar kring ”Kläder till din fantasikropp

 1. Farni

  Det har jag men jag kanske kan klämma mig in i de flera par byxorna. De är ju så fina. Jag lyckades ju…. I två månader…för 11 år sedan. Ja, dags att göra mig av med dem.

  Ett annat problemområde för mig är alla barnkläder, jag älskar att köpa dem men har svårt att göra mig av med dem när barnen vuxit ur dem. Med tre små barn blir det MYCKET kläder. Tänk om vi mot förmodan orkar skaffa en fyra…

  Svara
  1. Herr Minimalist Inläggsförfattare

   Ja, det där med att behålla eller slänga barnkläder måste vara enormt svårt om man inte bestämt sig för om det ska bli fler barn eller inte. Som tur var är barnkläder förhållandevis små och kräver relativt lite förvaringsutrymme jämfört med kläder för vuxna. ;)

 2. Pingback: Inför veckan | Minimalisten på landet

 3. saragorefalt

  Det här var så bra, var tvungen att länka till det från min blogg :) Tack, jag fick mig ett gott skratt för jag kände mig träffad. Men faktiskt är nästan alla mina fantasikläder utrensade nu!

  Svara

Kommentera