Månadens in och ut januari 2014

Då var det är dags för årets första balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 24 och införskaffat 10 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv. 

Längst ned skriver vi oftast en motivering för eventuella inköp samt då och då även en kommentar kring de prylar vi gjort oss av med.

Herr Minimalist

 • Halsduk (+1)
 • iPad Mini Retina 32 GB WiFi (+1)
 • iPad Mini SmartCase (+1)
 • Mobilskal (+1)
 • T-shirtar (+5)
 • Mobilskal (-1)
 • GameBoy-spel (-2)
 • Trådlöst tangentbord (-1)
 • Trådlöst numeriskt mediatangentbord (-1)
 • Trådlös lasermus (-1)
 • Träningströja (-1)

Fru Minimalist

 • Strumpbyxor (-2)
 • Digitalkamera (-1)
 • Kjol (-1)
 • Handväska (-1)
 • Kofta (-1)
 • Skjorta (-1)
 • Hoodie (-1)
 • Träningslinne (-1)
 • Datorsladd (-1)

Minimalisterna (gemensamt)

 • El-timer (+1)
 • Kökshanddukar (-5)
 • Örngott (-1)
 • Microfibertrasa (-1)

Kommentarer Herr Minimalist

Jag fick en julklapp i form av en tubhalsduk i funktionsmaterial av en partner på jobbet, vilket var så bra att jag behöll den. Dessutom matchade den en mössa jag fick av samma partner förra året, vilken var en bonus. Min gamla tubhalsduk kommer jag att skänka bort.

Sista veckan i januari var jag i USA med arbetet och passade på att köpa en iPad Mini inklusive ett svart SmartCase för att skydda skärmen då den ligger i väskan. Tanken är att använda iPaden för enkelriktat informationsintag dels hemma men även på resande fot.

Årets första resa till USA innefattar alltid shopping av T-shirtar från Express, vilka är extremt sköna, enkla i designen och av bra kvalitet. Denna gång blev det fem nya varefter fem gamla kommer att skänkas bort under februari månad.

Precis innan jag åkte iväg till USA tappade jag min iPhone rätt ned i ett bordsben av stål under en konferens med jobbet. Som tur var sprack bara mobilskalet och inte själva iPhonen men jag blev tvungen att köpa ett nytt. Denna gång blev det ett i kevlar från Karbon S från Evutec så nu hoppas jag att det håller framöver.

I övrigt passade jag på att skänka bort mitt gamla mediatangentbort Logitech DiNovo Laser Media Desktop till en kollega som behövde ett nytt till sitt mediacenter. Kul då ens gamla saker kommer till användning.

Kommentarer Fru Minimalist

Jag har haft fullt upp på det nya jobbet och därför inte velat spendera den tid som blivit över på att shoppa. Dessutom var månadens utmaning att låta bli just shopping och som synes på listan har detta lyckats!

Under safariresan kom vi till insikten att det är rätt onödigt att ha två kameror med oss utöver varsin mobilkamera, varefter jag därför sålde min digitalkamera.

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

Den el-timer vi använder för att automatiskt slå på och av vår ljusterapilampa som får oss att vakna piggare under vinterhalvåret slutade fungera, så vi blev tvungna att köpa en ny bättre sådan. Som de minimalister vi är hade vi inga el-timrar på lager hemma. :-)

Lämna ett svar