Månadens in och ut juni 2018

Då var det är dags för juni månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 14 och införskaffat 2 sak denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi en motivering eller kommentar kring vissa av de prylar vi köpt eller gjort oss av med under månaden.

Herr Minimalist

 • Strumpa (-1)

Fru Minimalist

 • Bok (+2)
 • Trosor (-2)
 • Strumpor (-2 par)
 • Bok (-2)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Dukar (-4)
 • Ljuslyktor (-2)
 • Glasskål (-1)

Kommentarer Herr Minimalist

Behov och ägande är även denna månad i balans, endast en liten strumpa som rensats ut på grund av att den gick sönder. :)

Kommentarer Fru Minimalist

Jag har fått två böcker i gåva och i samma veva släppte jag taget om två andra. Jag har även rensat ut några plagg som gått sönder.

Kommentarer Minimalisterna

Vi har rensat lite i en förrådslåda och insåg att vi kunde göra oss av med fyra dukar och två ljuslyktor som du ser på bilden till inlägget. Glasskålen hade fått en spricka i sig och fick därför lämna hemmet och gå till glasåtervinning.

5 tankar kring ”Månadens in och ut juni 2018

  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Tack för tips och för att du uppmärksammade det! Jag ska lämna glasskålen till återvinningsbilen som tar emot ”allt” när den kommer hit senare i veckan. :)

 1. Filippa

  Hittade er blogg när jag var hemma med första barnet och rensade massa och skrev noggrant ner allt på en lista. Nu är jag hemma med andra barnet och känner att vi är invaderade med grejer igen, hittade listan och har nu en juli-lista på gång :) Vi får t.ex. massa barngrejer från släktingar som inte vill slänga och inte behålla grejerna själva… Det som retar mig är att de flesta har egna barn som är yngre än oss och alltså inte har barn planerade de närmsta åren men som i framtiden kanske är intresserade av grejerna. Därför vet jag inte om de förväntar sig att vi ska spara det till den dagen deras egna barn är intresserade? Ibland tackar vi och har grejerna ett tag innan vi skänker det till typ röda korset för enkelhetens skull (socialt iaf…) men nu är jag rädd att det kommer att komma frågor senare eller att deras barn blir besvikna. Lite rörigt men ja, något jag retat mig på lite :)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Gåvor räknas med, men sedan årsskiftet räknar vi däremot inte med barnens saker i in- och ut-listorna. Så här skrev vi om det i ett tidigare inlägg; Från och med 2018 har vi valt att inte längre dokumentera barnens in- och ut-listor. Anledningen är att vi inte anser att värdet av att dokumentera dessa överväger den tid och energi det tar att hålla koll på och dokumentera detta under månaden (varken för oss eller våra läsare) . Vi kommer däremot att fortsätta dokumentera våra individuella samt gemensamma inköp och utrensningar precis som vanligt.

   Däremot funderar jag på att göra ett inlägg och en sammanställning över vad vi köpt till barnrummen i huset, både möbler och leksaksgrejer, när rummen står hyfsat klara under hösten. Då tar jag med de virkade leksakerna om jag kommer ihåg. :)

Kommentera