Månadens in och ut mars 2017

Då var det är dags för mars månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 59 och införskaffat 5 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi en motivering eller kommentar kring vissa av de prylar vi köpt eller gjort oss av med under månaden.

Herr Minimalist

 • Kalsonger (+4)
 • Böcker (-44)
 • Kalsonger (-3)
 • Löparskor (-2)

Fru Minimalist

 • Sportarmband/mobilhållare (-1)
 • Kokbok (-1)
 • Resebok (-1)
 • Strumpor (-1 par)

Storasyster Minimalist

 • Skor Kavat (+1 par)

Lillebror Minimalist

 • Bebisleksaker (-4)

Liten blir större. Utrensade bebisleksaker.

Minimalisterna (gemensamt)

 • Mirakeltrasor (-2)

Kommentarer Herr Minimalist

Jag gjorde ännu en brutal rensning i bokhyllan där 44 av mina tills nu 77 kvarvarande böcker åkte ut. Majoriteten av dessa införskaffades proaktiv för över tio år sedan och var fortfarande olästa.

Vid en genomgång av hallgarderoben hittade jag något överraskade fyra löparskor varav två från tidigt 1600-tal som jag sparat ”för säkerhet skull”. Även de åkte ut.

Dessutom var det dags för en uppgradering i kalsonglådan där jag efter 15 års shoppande av 300 kronors-kalsonger nu testar 100 kronors-kalsonger. Hoppas inte rumpan tar skada.

Kommentarer Fru Minimalist

Första månaden för 2017 utan något på in-listan, yes! :)

En vegetarisk kokbok med fin utsida men desto mindre användbar insida visade jag upp på vår Instagram här om dagen, den fick lämna hemmet tillsammans med en slags resebok.

Sportarmbandet för mobiltelefonen tappade jag under månaden, så det var lite av en ofrivillig utrensning. Jag lånar Herr Minimalist tills vidare nu när vi ändå aldrig tränar samtidigt utan någon alltid är hemma med barnen.

Kommentar Storasyster Minimalist

Ett par begagnade Kavat-skor som köptes via Tradera och som du kunnat läsa om i inlägget ”Nya eller begagnade barnskor?

Kommentar Lillebror Minimalist

Några av lillebrors bebis-leksaker har fått lämna hemmet. Om vi mot förmodan skulle skaffa fler barn går det garanterat att få tag på liknande bebisleksaker till en billig peng på andrahandsmarknaden. Vi skänkte våra till vårt stammishak Stadsmissionen.

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

Ett par rengöringstrasor lämnade hemmet, väldigt ospännande utrensning.

4 tankar kring ”Månadens in och ut mars 2017

 1. Eva

  Kastat ut löparskor från tidigt 1600-tal!? Testar du om vi läser hela inlägget eller? ;) Ligger i lä för jag har fortfarande kvar mina vita Reebok i skinn inhandlade 1996 för 55000 rubel, (< 600 kr), en normal rysk månadslön på den tiden (om de överhuvdtaget fick ut sin lön.) Glömmer aldrig känslan av att vara så oerhört priviligerad i jämförelse med omgivningen. Att ha levt en period i ett samhälle där man kan köpa "allt" är en speciell erfarenhet. (Revanschlystnaden mot väst finns det god grund för.) Visst har många skor kommit och gått genom åren men dessa har sentimenalt värde utöver det vanliga. Används de? Jo, ibland som promenadskor och de är så sköna! Helt annan uppbyggnad än nya skor. :)

  Svara
  1. Herr Minimalist

   Att långt ifrån alla läser månadens in/ut räknar vi med då dessa inlägg på många sätt mer är till för vår skull än läsarna. :)

   Coolt med dina Reeboks och spännande anekdot med den tidigare kulturen i Ryssland för övrigt! :)

 2. Matilda

  Hej! Hittade nyss till er blogg, jag har de senaste åren börjat rensa ut en massa onödigt som jag sparat på mig (det tar aldrig slut!) och nu blev jag än mer inspirerad att fortsätta. Den här balansräkningen känns ju som en extra kick i utrensningen och för att verkligen tänka efter innan nya inköp, tack för tipset!

  Svara

Kommentera