Månadens in och ut oktober 2016

Då var det är dags för oktober månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 17 och införskaffat 21 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi en motivering eller kommentar kring vissa av de prylar vi köpt eller gjort oss av med under månaden.

Herr Minimalist

 • Jeans (+1)
 • Mjukisbyxor (+1)
 • Bettskena (+1)
 • Jeans (-1)
 • Mjukisbyxor (-1)
 • Bettskena (-1)
 • Strumpa (-1)

Fru Minimalist

 • Trosor (-6)
 • Böcker (-2)
 • Strumpor (-2 par)
 • Kjol (-1)

Storasyster Minimalist

 • Fleecetröja (+1)
 • Vinterjacka (+1)
 • Täckbyxor (+1)
 • Bok (+1)
 • Pipmugg (-1)

Lillebror Minimalist

 • Böcker (+4)
 • Halsband (+2)
 • Tallrik rostfritt stål (+2)
 • Mugg rostfritt stål (+1)
 • Barnfilt personlig (+1)
 • Ryggsäck (+1)
 • Leksak (+1)
 • Vindfleeceoverall (+1)
 • Mössa (-1)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Bil (+1)

Kommentarer Herr Minimalist

Mitt enda par jeans har börjat gå sönder rejält i grenen, så jag blev tvungen att köpa ett par nya från G-Star RAW. Samtidigt gjorde jag mig av med de gamla enligt konceptet ”en in, en ut”. Det tråkiga är att de var i gott skick i övrigt, vilket är ett bra betyg med tanke på att jag haft dem i flera år och använt dem nästan varje dag under min föräldraledighet. Herrjeans finns för övrigt numera i stretchtyg, vilket var en trevlig överraskning eftersom dessa fortfarande ser ut som jeans men känns som mjukisbrallor. :)

Jag tröttnade även på mina tunga och slitna mjukisbrallor från Peak Performance och köpte ett par nya varma, lätta och mysiga i fleecetyg från Houdini. De gamla donerar jag till Stadsmissionen.

Och sist men inte minst så bet jag av min nattbettskena och fick raskt införskaffa en ny som visade sig vara mycket skönare och trevligare att använda. Tekniken går framåt även där.

Jeans in & ut

Kommentarer Fru Minimalist

Jag sålde en av mina favoritkjolar på Tradera som syns nedan. Har även rensat ut ett par böcker varav två av dem syns på bilden högst upp i inlägget. Det är böcker som jag inte ser mig själv läsa (igen) och därför väljer att rensa ut. Ändrar jag mig mot förmodan i framtiden går de säkert att få tag på via biblioteket. En tjej köpte dem via vår Instagram mot portokostnad och förhoppningsvis blir de därmed lästa igen av någon annan istället.

tradera_blogg

Kommentarer Storasyster Minimalist

Vi har köpt en klassisk vindfleece från Polarn och Pyret till Storasyster Minimalist på Tradera, samt ärvt en vinterjacka med tillhörande täckbyxor från samma märke. Utöver det har hon fått en bok av en släkting. Vi rensade även ut en pipmugg vi haft då hon nu kan dricka ur glas och vi aldrig gillat pipmuggen varför vi inte ser att Lillebror kommer få använda den.

Kommentarer Lillebror Minimalist

Fru Minimalist och Lillebror Minimalist gjorde en utflykt till butiken Skattkammaren i Bromma i syfte att hitta en vindfleeceoverall från Polarn och Pyret i en specifik storlek. Vi kom ut mycket nöjda ur butiken (åtminstone Fru Minimalist :) ) med precis en sådan i nyskick. Mössan som är med på bilden nedan blev tyvärr stulen när vi var på gymmet och råkade lägga ifrån oss den på ett olämpligt ställe. Nu får han ha en rosa mössa som storasyster växt ur resten av vintern. :)

Second hand fyndad vindfleeceoverall från Polarn och Pyret. Övriga plagg på bilden är ärvda.

Second hand fyndad vindfleeceoverall från Polarn och Pyret. Övriga plagg på bilden är ärvda.

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

Ja, så köpte vi äntligen en egen bil efter att ha tröttnat på att behöva fästa två bilbarnsstolar i nya bilar var och varannan helg. Typ. :) Garageplats har vi under vårt hus vilket är väldigt skönt och smidigt. Det är första bilen för både Herr och Fru Minimalist, den köptes begagnad och är miljömärkt, även om en stor, hyfsat ny kombi knappast känns miljövänlig att köra runt i. ;)

13 tankar kring ”Månadens in och ut oktober 2016

 1. Eva

  Grattis till bilköpet! Vi ska precis sälja vår bil och använda oss av bilpool istället, funderar därför på om det finns någon bakåtvänd bilbarnstol som är någorlunda enkel att montera/flytta mellan bilar. Ni som nyligen varit billösa, har ni några tips?

  Tack för inspirerande blogg! /Eva

  Svara
  1. Anni

   Axkid Minikid ska vara lätt att montera och är dessutom rymlig så barnet kan ha den länge.

  2. Fru Minimalist

   Aha, ni går åt andra hållet. :) Vi har ju kört bilpool ett tag men med två barn i bilbarnstol och en bil som används oftare mot tidigare fick det bli ett köp tillslut. Vi har tyvärr ingen erfarenhet av bilbarnstol som är enkel att montera/flytta. Vi har två ärvda Britax Two Way och de tycker INTE vi varit enkla eller smidiga i de olika bilar vi haft dem i… ;)

  3. M

   Hej! Vi har bilbarnstol av märket klippan , kommer inte ihåg exakt vilken modell nu på rak arm. Valde denna för att det är en av få som kan fästas både med bälte och isofix. Vi har den bakåtvänd nu men sen kan vi vända på den och till sist ta bort basen. Så som jag förstått det så ska denna räcka under hela bilbarnstolstiden. När vi köpte den visste vi inte om vi skulle köpa ny bil/börja med bilpool eller annat så jag ville ha en som är lätt att montera och flytta. Och det är denna eftersom den har bas så är superenkel att fästa med bälte. Dock så väger den precis som alla andra stolar så man vill inte bära så långt :)

  4. Anna

   Vi har inte egen bil o det är ju visserligen lite meck med att montera bilstolarna men ekonomiskt så värt. Vi har britax hi-way fast nu precis bytt till framåtvänd till stora barnet, också en britax men den är ingen montering.

 2. Ella

  Grattis till bilen! Garageplats under huset är verkligen guld värt när man har små barn har jag upptäckt nu när det blivit kallare. Det är skönt när man kan minimera antalet påklädningsfajter vintertid. ;-)

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Ja, det är stor lyx! :) Jag har alltid tänkt att carport är toppen den dag vi flyttar till hus, men nu med en bil som alltid är lagom varm och go där barnen inte behöver särskilt mycket kläder från start har jag fattat grejen med garage. :) Fast det borde ju gå att lösa med kupévärmare eller vad det heter…

  2. ninja

   Jag har bränslevärmare i bilen, ger både en behaglig temperatur i kupén, men man slipper även kallstarter med motor = bättre för miljön :)

 3. Flipp

  Åå, har funderat på hur ni tänker med bilen? Den räknas ju som en ser jag men alla tillbehör? Skrapor, däck och allt annat som liksom hör till?

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Åh, det har vi inte ens tänkt på! Haha, bevisar bara hur novisa vi är på ämnet ”bil”. Vi köpte bilen av en släkting och vinterdäcken är kvar där, vilket är synd nu när vintern tycks komma med dunder och brak, och vinterdäcken finns i ett förråd 25 mil norrut dit vi ju på något sätt måste ta oss med bilen… :) Antar att det ligger någon skrapa någonstans i bilen, men har ärligt talat inte kikat efter. Vi får fundera på detta och återkomma.

 4. Marie Å

  Blir nyfiken på lillebrors övriga inposter! Har det möjligen varit dop/namngivning?

  Svara
 5. LottaJ

  Har ju bokfört mina in- och ut, har varit ganska stringent (dvs tagit med det mesta, men kanske inte ett hårband eller gammalt hårspänne som slängts…), men barnens saker har jag inte koll på (de får inte in så mycket och lite slängs).
  I Oktober blev det 68 ut och 10 in. Bra. November ser sämre ut. Får se om jag kan göra ett sista ryck idag?

  Svara

Kommentera