Månadens in och ut november 2015

Då var det är dags för november månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 3 och införskaffat 18 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi oftast en motivering för eventuella inköp samt även en kommentar kring vissa av de prylar vi gjort oss av med.

Herr Minimalist

 • Strumpa (+5 par)
 • Ljusväckarklocka (+1)
 • Sportarmband (+1)
 • Liggunderlag (-1)
 • Strumpa (-1)

Fru Minimalist

 • Kruka (-1)

Bebis Minimalist

 • Bilar (+2)
 • Badleksaker (+2)
 • Boll (+2)
 • Böcker (+2)
 • Badbalja (+1)
 • Plocklåda med klossar (+1)
 • Pussel (+1)

Kommentarer Herr Minimalist

Jag behövde ett nytt sportarmband så att jag kan löpträna med min nya iPhone 6s, vilket jag införskaffade. Köpet av en iPhone förra månaden är för övrigt ett bra exempel på hur mycket merkostnader som följer vissa köp. I detta fall tex skyddsskal, skärmskydd och sportarmband dvs ett flertal hundralappar totalt.

Mina absoluta favoritsockor som håller i all evighet, håller värmen även om de är blöta, motverkar dålig lukt (ull) och som är underbart sköna mot foten har trots fantastiskt kvalitet blivit färre med tiden så jag köpte fem nya par.

Jag är generellt superdupertrött på morgonen under mörka vinterhalvåret så jag införskaffade en ljusväckarklocka, vilket gjorde susen. Härligt att vakna med sommarkänsla i rummet tack var fågelkvitter och snudd på dagsljus. Rekommenderas!

Kommentarer Fru Minimalist

En stor balkongkruka skänkte jag till Stadsmissionen. Den har inte använts på något år och jag insåg att det räcker med att så blommor och grönsaker i våra två balkonglådor.

Kommentarer Bebis Minimalist

Bebis Minimalist fick ett par böcker när vi hade adventsfika för en större gäng vänner i helgen. I övrigt gav gästerna enbart förbrukningsvaror i gå-bort-present, mycket godsaker och fina blommor blev det så här inför jul. :)

Utöver det har vi själva köpt en badbalja när Bebis Minimalist växte ur den befintliga ”badbaljan” i form av vår lilla fönsterputs- och damm-balja. Vi passade samtidigt på att köpa ett par badleksaker i naturgummi från Ekoleko, mer om det och leksaker i allmänhet framöver på bloggen.

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

Inget gemensamt kom in eller ut ur hemmet denna månad. Förhoppningsvis får vi mer tid att ta tag i sådant under julledigheten, för än finns det säkerligen saker att rensa ut, även om det blir svårare och svårare. :)

5 tankar kring ”Månadens in och ut november 2015

 1. K

  Herr Minimalist, nu måste jag fråga. Jag är sugen på att prova en liknande lampa /väckarklocka men hur funkar det om jag är den som går upp först. Dvs min man går upp 45 min senare än mig. Störs inte den andre parten mer av ljust sovrum, kvittrade fåglar etc än av en larmsignal som stängs av inom någon sekund?
  Hur fungerar det för er?

  Svara
  1. Herr Minimalist

   Givetvis är en sådan larmklocka bara en bra ide om alla i rummet går upp ungefär samtidigt alternativt om de andra sover som om de vore döda. :)

   Du kanske borde testa något helt annat, tex en ”activity tracker” som väcker dig med en diskret vibration på handleden eller vristen då det är dags att gå upp utan att någon annan märker något.

   Det finns riktigt bra och billiga sådana som du själv enkelt kan importera från Kina, tex ”Xiaomi Mi Band”

   http://www.mi.com/sg/miband/

   Den kostar bara någon dryg hundralapp via Kinas motsvarighet till Ebay, dvs AliBaba/AliExpress.

   http://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=xiaomi+mi+band

   Enda nackdelen är att det tar ett par veckor att få den levererad från andra sidan världen så det blir en utmaning om du vill ha den under granen innan den 24:e. ;)

Kommentera