Månadens in- och ut februari 2015

Då var det är dags för februari månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 15 och införskaffat 9 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi oftast en motivering för eventuella inköp samt även en kommentar kring vissa av de prylar vi gjort oss av med.

Herr Minimalist

 • Halsduk (-1)

Fru Minimalist

 • Böcker (-4)
 • Kortärmad skjorta (-2)
 • Gravidjeans (-1)
 • Halsduk (-1)
 • Vantar (-1)
 • Skinnhandskar (-1)
 • Gravidskjorta (-1)
 • Mössa (-1)
 • Receptpärm (-1)

Bebis Minimalist

 • Nappflaska (+3)
 • Body (+2)
 • Babynest (+1)
 • Byxor (+1)
 • Klänning (+1)
 • Bok (+1)
 • Babynest (-1)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Inget

Kommentarer Herr Minimalist

En halsduk har skänkts till välgörenhet men i övrigt har det funnits ett väldigt begränsat behov av att både konsumera och rensa denna månad. Kanske börjar jag nå ett jämviktsläge. :)

Kommentarer Fru Minimalist

Nu kan jag nog inte rensa ut fler böcker, i denna omgång rensades den sista skönlitterära boken ut från min bokhylla. I bara farten åkte det med ett par faktaböcker som jag inser att jag aldrig kommer att läsa. En lättnad att inte längre behöva se de sistnämnda stå och blänga på mig från bokhyllan.

Jag har rensat lite i garderoben, såväl gravidkläder som vanliga kläder har skänkts till välgörenhet, och mer kommer det bli framöver.

Alla mina recept är numera digitala och därmed kunde jag även göra mig av med min receptpärm. Ett oerhört stort framsteg som vi kommer skriva mer om framöver.

Kommentarer Bebis Minimalist

Som vi nämnde här om veckan så stresshoppade vi en plastnappflaska samt införskaffade senare de nappflaskor vi egentligen velat ha från början från Klean Kanteen. I övrigt har bebis minimalist fått ett par klädesplagg av nära och kära. Vi har även bytt ut det babynest som vi fick låna av en vän och köpt ett eget då bebis minimalist växte ur det första som var väldigt kort.

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

Man tror nästan att man glömt något när det är tomt här. :)

4 tankar kring ”Månadens in- och ut februari 2015

 1. spartankar.com

  Intressant med digital mot analog oavsett om det är musik eller recept. Jag ser både fördelar och nackdelar med det. Det blir spännande att läsa om det :-) (nej. Jag sätter ingen press på dig :-) )

  Svara
 2. Isflingan

  Jag har precis börjat läsa er blogg och blivit såå inspirerad att själv börja rensa bland alla saker man inser att man har när man väl tittar runt. Men jag kommer nog vara betydligt ”snällare” än er i vad som får vara kvar här :) En annons för att sälja av gammal kurslitteratur är dock uppsatt nu och så börjar jag med den lättaste utmaningen ”en månad helt utan sötsaker”. Det borde för mig bli en bra och relativt lätt start :)

  Svara
 3. Fru Minimalist

  Kul att du hittat hit och inspireras av vår blogg! :)
  Lycka till med rensningen och månadsutmaningen, och vissa saker som du tycker ”måste” vara kvar när du rensar första gången, kan säkert rensas ut om något år eller två. Så har vi upptäckt att det ofta fungerar nämligen ;)

  Svara

Kommentera