Så hade en månad passerat igen och jag har läst och lyssnat på diverse intressant på temat minimalism, hållbarhet och ekonomi. Så sätt dig till rätta och njut av en härlig stund med förhoppningsvis massa tankeväckande och inspirerande läsning och lyssning! :)
Podcast – Uppvaknandet – Möta rädslor med Nathalie Steffner
En fin intervju med en ny inspirationskälla för min del inom självutveckling – Nathalie Steffner. I avsnitt nr 45 av podcasten Uppvaknandet av Andreas Larsson pratar de bland annat om att möta sina rädslor, om coachning, att följa sina drömmar och att livet är helt magiskt. En inspirerande intervju med en inspirerande person. :)
Du hittar avsnittet i sin helhet här.
Film / Reel – Johannes Hansen
Det finns en myt om att framgångsrika människor bara är ja-sägare. Så är det inte, de är snarare bra på att säga nej och att prioritera återhämtning. Hur kommer det sig? Lyssna och lär på filmen här.
Instagrampost – Klimatklubben
Visste du att det finns tillräckligt mycket kläder och textilier producerade i världen, för att klä de kommande sex generationerna av mänskligheten? Det är ju helt galet! Vi skulle alltså i teorin inte behöva producera några kläder kommande 150 år, utan bara använda och cirkulera det som redan finns producerat.
Vad kan man göra åt det? Det kan du läsa i Instagramposten hos Klimatklubben här.
Artikel – DN – Reformera det finanspolitiska ramverket – för klimatet
En intressant artikel från ekonomisidorna i DN. Det ekonomiska systemet förstör planeten och ökar ojämlikheten. Nu måste det förändras. Det menar flera tunga näringslivsaktörer, som Volvo Cars och Swedbank, i en ny rapport. Bland annat uppmanas regeringen att reformera skattesystemet och det finanspolitiska ramverket.
Det ekonomiska systemet kan bli en motor i omställningen mot ett mer hållbart samhälle. Men just nu drar motorn åt fel håll – och bidrar i stället till att förstöra planeten och öka ojämlikheten.
Läs artikeln i sin helhet på DN (för dig som liksom vi är prenumerant).
Citat – Gabriel Wikström, från artikeln ovan i DN
”Det är nästan som att ekonomin är ett kraftcentrum som allt ska snurra kring utan att få påverkas – i stället för att användas som ett verktyg för omställningen. Det är dags att ändra på det”
Gabriel Wikström, DN
Tv-program – Ekonomibyrån – Fult att vara rik
Hur mycket man har på kontot eller vad man tjänar är för vissa nästan tabubelagda ämnen att tala öppet om, för andra något man gärna delar med sig av. Mindre känsligt verkar är det att visa upp sin ekonomi med statusmarkörer som dyra bilar, exklusiva klockor eller stilriktiga kläder. Även om en av panelmedlemmarna, Isabella Löwengrip, framstår som lite verklighetsfrånvänd, så tycker jag avsnittet i stort var intressant.
Du hittar avsnittet här.
Det är ju så att status kan motivera en löjligt hög kostnad till förhållandevis liten praktisk vinning, exempelvis oförsvarligt dyra men inte nödvändigtvis bra eller kvalitativa märkesprodukter som klockor, kläder, smycken, elektronik samt bilar och
bostäder. Forskning visar att vi förknippar dyrare kläder och prylar med högre intelligens, och personer med dyrare attribut blir oftast bättre behandlade. I ett statussamhälle likt det vi lever i är det med andra ord viktigt att visa att du är rik, eller åtminstone inte är fattig. Detta stycke är hämtat från vår bok Prylbanta.
Det var allt för maj månad inspiration, hoppas du hittade några nyheter att inspireras av. Önskar dig en fortsatt fin vecka!
Min egen senaste inspiration är bok Världen som väntar av Peter Alestig.
Helt galet att det finns kläder för sex generationer!!! fast på din säng innan du körde capsule wardrobe ligger bara ca 38 plagg (vad jag räknade till i alla fall) verkar ju inte alls vara mycket, jag har dubbelt så många plagg och klassar mig ändå som minimalist! vet folk som har 500 plagg i garderoben