Månadens inspiration maj 2024

Det är lite längre mellan inläggen här på bloggen nu av olika privata anledningar, men hur som helst så har ännu en månad passerat och det är dags för maj månads inspirationsinlägg. Hoppas du hittar någon intressant och inspirerande läsning!

Artikel – The Times: The myth of the fairytale wardrobe

En välskriven artikel om jakten på det perfekta enskilda plagget, den perfekt sammansatta garderoben och det perfekta setet. Vad får oss att på olika sätt vilja nå perfektion och tro att det ska vara lösningen? Du hittar svaret i artikeln här.

Instagrampost – My Feldt

Ett tänkvärt inlägg av My Feldt som då och då skriver så tänkvärda och välskrivna texter. Just detta inlägg var ganska långt och börjar så här:

Vi är alla bara här en liten stund på jorden och när som helst så kan allt förändras och vi påminns om att tiden vi trodde var för evigt inte är det. Det finns så mycket att slarva bort tiden på, gå runt och vara negativ, rädd för utmaningar, ängslan, inte trivas på jobbet. Leva i dåliga relationer, vara avundsjuka eller bara se saker negativt.

Du hittar fortsättningen på det tänkvärda Instagram-inlägget här.

Screenshot

Blogginlägg – How to simplify when life is’n simple

Jag skrev ett Instagraminlägg här om veckan om att när livet är rörigt, kaosartat och oroligt, så dras jag till förenkling. Detta blogginlägg är lite på samma tema att livet är inte alltid enkelt men det går ändå att applicera minimalistiska delar på livet även i tider när livet inte är enkelt. Du hittar inlägget i sin helhet här.

Film/Reel – Köp inte mer än du egentligen behöver

En otroligt bra film som väldigt tydligt visar och illustrerar vår överkonsumtion under en livstid. Du behöver en keps, men under livets gång har du säkert tio olika kepsar. För att du tröttnar, får en i gåva, ser en snyggare, tappar bort eller bara vill ha en ny…osv inom alla olika fronter. Den är bara någon minut lång så se den!

Nyhet – 4 dagars arbetsvecka

Köpenhamns kommun börjar med 4 dagars arbetsvecka för många av sina anställda. Det är inte permanent ännu men från och med april så har flertalet av de anställda 3 lediga dagar per vecka. Syftet är bland annat att göra kommunen mer attraktiv som arbetsgivare och såklart minska stress. Vilken svensk kommun blir först ut att våga testa?! :)

Citat – Okänd

Jag är osäker på vem som sagt detta från början, men jag läste något i den här stilen tidigare i veckan och jag tyckte det var väldigt väl sammanfattat och något att komma ihåg så här inför stundande sememestertider:

Don’t compare your behind the scenes to someone else’s highlight reel.

Okänd

Trevlig helg!

En tanke kring ”Månadens inspiration maj 2024

Lämna ett svar