Årets sommarläsning 2024

I samarbete med Nextory med erbjudande till dig.

Som vanligt har jag en liten bokhög som jag tänkte läsa under sommaren, och varför inte tipsa vidare om dessa böcker när jag väl valt ut dem så pass noga. :)

Just nu får du som är ny kund dessutom 45 dagars gratis läsning och lyssning hos Nextory. Det vill säga hela sommaren full av potential att läsa och lyssna på massa härliga böcker, bland annat de jag tipsar om nedan, men såklart får du tillgång till alla tusentals böcker i Nextorys sortiment. Perfekt nu i semestertider! :)

Så, här kommer böckerna jag lagt i min läslista inför semstern:

Med livet i behåll: Om åldrandets friheter och förluster – Anna Kåver

Ett existensiellt och psykologiskt strövtåg i åldrandet med både personliga erfarenheter och psykoterapi. Det finns en frihet, en lättnad, i att bli äldre, men med åldrandet kommer också för många tankar om livet och döden och vad det innebär att vara människa. På valen man gjort och ansvaret som följde. Nu finns tid för att komma nära oss själva med lite mer erfarna ögon. Har vi levt meningsfullt – och vad vill vi med de år som återstår? Hur håller vi oss levande även när vi är lite mer trötta och ”övervuxna”?

Sex substanser som förändrar dit liv – David JP Phillips

I den här boken berättar David JP Phillips, en av Sveriges mest framgångsrika internationella föreläsare, om hur du kan optimera kroppens kemifabrik och nå bestående effekter i ditt liv. Våra signalsubstanser är nämligen avgörande för att bli vårt mentalt bästa jag. Boken handlar om hur man kan leda sig själv mot den framtid man önskar. Till alla som längtar efter att i större utsträckning känna livet i sig. :)

Hur mycket pengar behöver man egentligen? – Eric Skopal

Är det möjligt att spara ihop pengar som gör att du kan leva ditt drömliv? För hur mycket (eller lite) pengar behöver man egentligen för att leva ett bra liv? Och hur skapar man den där pengamaskinen som vissa pratar om? I den här boken ges tips om hur alla på ett enkelt sätt kan ta tag i sin privatekonomi för att börja jobba mot sina drömmar. Efter att du läst den här boken börjar ditt nya, rikare och friare liv! :)

Kärlek utan tjafs: hemligheten bakom en lycklig relation –  Anneli Påmark, Carl Österberg
Behövs det något utöver titeln för att förstå varför man blir nyfiken på att läsa denna bok? :) Jag tipsade om den här boken redan under våren, men jag har faktiskt inte kommit mig för att läsa den, men det tänkte jag göra nu i sommar!

Svärmodern – Moa Hernhag

Parallellt med faktaböcker tycker jag det är skönt att ha en skönlitterär bok och här har jag siktat in mig på tre stycken av Moa Herngren. Den ena har jag redan börjat med – Svärmodern. Boken Svärmodern är en stark berättelse om de närmaste relationerna vi har och hur svårt det kan vara att förhålla sig till varandra när roller bryts upp och förändras. Jag läser just nu de sista sidorna av boken och tänkte därefter fortsätta med Moa Herngrens Syskonfejden och Skilsmässan.

Ska ni åka på bilsemester i sommar och behöver några böcker till barnen så skulle jag vilja tipsa om den senaste Musse & Helium-boken: Den låsta portalen (och såklart hela bokserien för den som inte redan läst den). Eller varför inte mina barns favoritserie just nu: SPLEJ-böckerna. Det är första bokserien som vår dotter på 9 år (som haft lite tufft med läsningen) fastnat för och självmant vill läsa utan mutor eller tjat.

Erbjudandet om 45 dagars gratis lyssning hos Nextory tar du del av på länken här.

Har du någon bok att tipsa oss andra om så här i semestertider? :)

Lämna ett svar