Samarbete: Hälsa, statistik och börsen

Semestern hägrar för många, en av få tider på året då även småbarnsföräldrar läser böcker. Vill du hålla semesterpackningen lätt och minimalistisk så är det en fördel om böckerna kan intas digitalt istället för fysiskt, exempelvis genom Nextory som vi nu har ett samarbete med.

Hos Nextory kan du nu lyssna på ljudböcker eller läsa e-böcker gratis under de kommande 30 dagarna genom att fylla i dina uppgifter och ange koden Minimalisterna på länken här.

Så vilka böcker lyssnar vi på nu i sommar? Här kommer tre av våra favoriter samt ett par av barnens favoriter som vi kommer lyssna på i bilen.

 • Food Pharmacy.  Den här boken har jag velat läsa länge men inte kommit mig för. Jag tror liksom författarna, Mia Clase och Lina Nertby Aurell, att ett friskt liv till stor del är kopplat till vad vi äter. Jag hoppas både få mer fakta och receptinspiration här förklarat på ett lättillgängligt sätt. Är boken bra blir en naturlig fortsättning att ladda ner förra årets succékokbok Food Pharmacy Kokboken (som också finns på Nextory) för att lära mig ändå mer om hur fakta och forskning kan omsättas i köket.

 • Kvinnorna som äger börsen. Ingen sommar utan en bok om investeringar. :) Bokens undertitel är ”aktier för nybörjare” vilket kan få dig att tro att det är en handbok om hur du investerar i aktier. Jag har lyssnat på halva boken och tycker snarare det är en bok om coola kvinnor på en mansdominerad arena, deras olika vägar till ett aktieintresse och i vissa fall även till stor förmögenhet. Personporträtt och intervjuer blandas med information kring aktier och investeringar, den är verkligen inspirerande! Även för män. ;)

Till barnen har jag hittat många intressanta böcker, bland annat flera Kråke-böcker som tycks vara otroligt poppis på vårt bibliotek då det i princip aldrig finns några där att låna. Vi har själva ärvt tre stycken som är omtyckta, så nu ser vi fram emot att få lite variation. :) Jag ser även farm emot att läsa boken ABC-resan av Elsa Beskow, har hört mycket gott om den nämligen.

När vi flyttar till huset i augusti utökas vår tid på kommunala färdmedel till och från jobbet och då ser jag fram emot att ha riktigt bra ljudböcker i öronen. Genom Nextory har jag alltid ett helt bibliotek med mig i min lilla mobil – tekniken är fantastisk!

Vill du också testa Nextory så får du nu 30 dagars gratis lyssning och läsning med koden Minimalisterna. Erbjudandet gäller till sista september 2018, så även du som hellre lyssnar på ljudbok eller läser e-böcker till och från jobbet hinner nyttja erbjudandet efter semestern. ;) Och det gäller enbart nya kunder (nya e-postadresser som inte varit kunder tidigare).

Vad har du för bok i öronen eller på nattduksbordet denna sommar?

Vi får många frågor om när vår bok Prylbanta kommer som e-bok och ljudbok, och som e-bok är den på väg (!). Förhoppningsvis finns den tillgänglig digitalt under hösten 2018. Stay tuned. :)

Detta är ett samarbete med Nextory.

13 tankar kring ”Samarbete: Hälsa, statistik och börsen

  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Vi har testat och då fungerade den, men om du någon gång tidigare har registrerat samma e-postadress hos Nextory (kanske med ett liknande erbjudande) så kommer det inte fungera. Då behöver du helt enkelt använda en annan e-post som inte använts i det sammanhanget tidigare (kanske sambons, jobbets, etc ;) ).

 1. Sebbe

  Jag läser Harry Potter. Jag lyssnar med bärbar cd-spelare (ljudbok) och följer med texten i boken.

  Kommer Prylbanta ut som ljudbok i cd? Jag hoppas den kommer till biblioteket, eftersom jag har shoppingfritt denna månad.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Prylbanta kan komma som ljudbok i framtiden, vi har diskuterat saken. Oklart dock om den kommer som cd, tror inte det är så vanligt längre för ljudböcker, eller?

  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Vad kul – jag tyckte den var riktigt bra och inspirerande med så många framgångsrika kvinnor med sina olikheter och varierande strategier! :)

 2. Sebbe

  Cd-böcker är forfarande vanligt. De brukar finnas på biblioteket, folkhögskolor, grundskolor, skolböcker/läromedel, hjälpmedel för de som har dyslexi (eller liknade) och bokhandel.

  Jag går på folkhögskola, där är det mycket vanligt att de använder cd-böcker, lärarna använder det ibland på lektionen och cd-böcker finns på skolans bibliotek. Jag misstänker boken Prylbanta är populär på skolan, eftersom den är nästan alltid upptagen…

  41 870 st cd-böcker finns på bokhandeln Bokus… Medan det finns
  42 200 st på ljudböcker i till mobilen.

  Svara
 3. Sophie E

  Tack för boktips, alltid kul att läsa vad andra läser för att inspireras till nya böcker! Är så lätt att fastna i sin egen genre eller författare.

  Svara
 4. Sandra

  Hej! Blev också helt såld på Food Pharmacy, men sen besviken när det jag tolkat som att de haft mkt ”stöd” till sina resonemang från forskning sen var ganska klent underlag -iaf sett till det som redovisas i boken. De gör rätt stort väsen av att de har utgått från forskning etc. Finns ett radioprogram (Sveriges radio, minns tyvärr ej namnet på programmet men en serie om hälsa) som låter ett gäng Mag-o tarm experter gå igenom food Pharmacys påståenden och verkligen belyser bristen på enig forskning.

  Svara
 5. Sanna

  Tillhör kategorin som inte fixar att höra på ljudböcker, men läser gärna själv. Har ingen platta heller att kunna läsa e-böcker.

  Dock tänkte jag tipsa om böcker till barnen som varit poppis här;
  Stina Wirséns små brokiga/vem-böckerna
  Ludde-böckerna
  Pettson-böckerna

  Dem har vi läst om och om igen! Finns fler men just dessa gillar även vi vuxna!

  Svara
 6. Sara

  När ni senast hade ett samarbete med Nextory nappade jag på det och lyssnade på två böcker du rekommenderade; ”Hjärnstark” och ”Omgiven av idioter”. Hjärnstark är det mest motiverande jag någonsin kommit i kontakt med då det gäller träning, fantastisk. Omgiven av idioter är en ögonöppnare, klockren. Läste även den viktiga uppföljaren ”omgiven av psykopater”.

  Lustigt nog läser jag just nu Food Pharmacy. Värd att lyssna på. Kontentan i boken: Socker och sockerlik mat gör oss sjukligare, grönsaker gör oss friskare, men det finns massor av fakta att ta ill sig förutom det. Varför inte låta oss vara så friska, och förbli så friska, som vi kan vara?!

  Jag ska definitivt ta mig an ”Hur jag lärde mig förstå världen”, eftersom dina tidigare boktips varit så bra, och klickat med mig som person.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Åh, vad roligt att höra! Både att erbjudandet lett till läsning/lyssning och lärdomar, men också att vi klickar så bra gällande boktipsen! :)

Lämna ett svar