Nyhetens behag

Hur fin du än föreställer dig att du kommer känna dig i din nya tröja, så blir det snart din gamla vanliga tröja.

Byt ut tröja mot kjol, byxa, klänning eller något annat plagg du suktat efter i närtid. Nyhetens behag kan vara värd att beakta när du suktar efter något nytt.

Jag har verkligen märkt själv hur jag favoriserar ett, för mig nytt, plagg den där första månaden. Men jag har också insett att känslan ganska snabbt avtar och att plagget snart bara är en i mängden av alla tröjor/byxor/kjolar osv.

När jag skriver ”nytt” kan det såklart handla om second hand-köp, vilket det oftast gör, och det är ju då ändå ett nytt plagg för mig.

Ett tips kan vara att lägga undan några omtyckta plagg från garderoben nu i sommar och sedan plocka fram dem i höst eller vinter igen. Helt enkelt i ett försök att ”lura” hjärnan och ge den samma nyhetskänsla i höst/vinter, men utan att konsumera.

Kan du känna igen känslan att favorisera ett nytt plagg? :)

4 tankar kring ”Nyhetens behag

 1. Sofia

  Jag får mest ont i magen när jag handlar. Var ska grejen få plats? Är den värd summan? Peter Siepen sa en gång något i stil med att han kunde betala mycket för ett klädesplagg, så länge det enbart kostade 10kr per användning. Så köper jag en tröja för 250 kr ska jag fasen använda den minst 25 ggr. Jag försöker faktiskt tillämpa 1 kr per användning när jag funderar på om något är värt att köpa. Ofta kommer jag ner till 0kr genom att avstå köp, haha!

  Svara
 2. Klara

  Jag lägger alltid undan höst/vinter-kläder när våren kommer, och får då ta fram vår/sommar-kläder. Inga mängder som sparas, mer kläder kanske i mörkare färger, kläder som är varmare osv (och tvärtom då). Är alltid kul när det är dags att byta kläder och ta fram de lite ”nya” plaggen, hinner liksom glömma vad jag hade. Gillar detta istället för att låta de hänga i garderoben men inte användas under viss säsong. Dessutom blir det luftigare för de kläder jag använder under aktuell säsong.

  Svara
  1. M

   Jag gör samma sak! Inte heller några större mängder som jag lägger undan, men några plagg per säsong. Tycker det är så härligt att sen plocka fram lådan till hösten och göra ett litet byte igen och plocka fram plaggen som är favoriter för just den årstiden.

  2. Sandra

   Har precis börjat göra så. Känns så skönt att ha en luftig garderob inför varje säsong.

Lämna ett svar