Månadens inspiration september 2020

Här kommer september månads inspirationsinlägg. Så luta dig tillbaka, kanske hämta en kopp te, kaffe eller chokladbit, och ta dig en rogivande och inspirerande lässtund eller varför inte börja lyssna på podcasten som jag tipsar om!

Podcast – Ekorrhjulet Live slow run far

Live slow run far drivs av svenska Sophia och hennes amerikanska man Mike. De flyttade från ett hektiskt och dyrt liv i New York till ett mer självförsörjande liv med stor frihet på ön Yxlan i Stockholms skärgård. I podden berättar Sophia om deras förändrade livsstil och hur vardagen på en ö kan te sig, men också om hållbarhet och prioriteringar i livet.

Och även om jag själv inte strävar efter samma vardag som Sophie och Mike i jakten på större frihet i livet, så är det otroligt inspirerande att lyssna på andra som vågar välja en annan väg och inte göra som alla andra. Sophia är väldigt behaglig att lyssna på när hon berättar om deras liv och den förändringsresa de gjort tillsammans.

Du kan läsa mer från Live Slow Run Far här eller följa dem på Instagram.

Instagrampost – UnderbaraClara

Bara en sådan där genomfin och härlig text från Underbara Clara. Om vad som ger energi för vissa och inte alls är onödigt eller uppoffrande som det kan se ut. Du hittar inlägget i sin helhet här. Och det påminde mig även om det här inlägget som jag skrivit tidigare.

Citat – Johannes Hansen

Du kommer aldrig att känna dig 100 % redo för något du aldrig har gjort förut.

Detta citat kommer från någon av Johannes Hansens böcker som jag lyssnat på i sommar, minns inte om det var Tough Love eller Fuck your Fears. Men citatet fastnade och jag tycker det är klokt att ha med sig. Det är så lätt att vi låter bli att göra saker för att vi inte känner oss 100 % redo, så vi skjuter på det lite till eller avstår helt. Men om vi inser att vi aldrig kommer känna oss fullt redo för något som är okänt eller nytt för oss, så kanske vi vågar testa mer. Och det är när du väljer att ändå genomföra det som du bygger mentala muskler som växer sig starkare.

Blogginlägg – Sofia PT Fia Ståhl om ekonomi

Jag tycker alltid det är uppfriskande när folk vågar öppna upp om sin privatekonomi eftersom det blivit lite ”tabu” att prata om. Jag tror ändå vi är många som är nyfikna på andras ekonomi, hur får man ihop det, vart går pengarna, har man gemensam/separat ekonomi, hur mycket sparar man etc. Liksom att det är ett ämne som är kopplat såväl till hälsa och välmående, som till frihet och prioriteringar i livet.

Så därför blev jag extra glad över att Sofia ”PT Fia” Ståhl börjat med en serie inlägg på temat ekonomi, här kan du läsa ett av inläggen och jag hoppas det kommer fler.

Bok – Ut i naturen

Vi var lediga några dagar i förra veckan och hyrde en stuga i Dalarna. Med oss hade vi boken ”Ut i naturen” som Naturskyddsföreningen givit ut. En praktisk guide med förslag på aktiviteter och upplevelser ute i naturen, men också massor av information om djur och växter i naturen.

Jag gillar att lära nytt och för oss gjorde den nytta såväl när vi hörde och såg en hackspett uppe i ett träd, som vi då direkt kunde lära oss mer om, som när vi blev osäkra på om det verkligen var den ätliga svamp vi trodde, som stod där framför oss. Vi testade också några av de barnvänliga lekarna som det tipsades om i boken, vilket hela familjen tyckte var roligt!

Har du också läst, lyssnat eller sett något inspirerande på sista tiden? :)

3 tankar kring ”Månadens inspiration september 2020

  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Åh, vilket sammanträffande, jag började följa dem för bara några veckor sedan. Väldigt inspirerande par! :)

 1. Eva

  Tack för tips om boken från Naturskyddsföreningen!

  I min tur har jag ett tips: Fasciaguiden – en podd om en ny syn på hälsa, kost och träning. Tar också upp hur kroppen (även fostrets och alltså allas våra kroppar) påverkas av graviditet och förlossning. Under 2020 har det gjorts 16 avsnitt och personligen tycker jag de första åtta är de mest intressanta.

  Svara

Kommentera