5 somriga semesterfrågor

Här kommer en liten kort intervju om vår sommar så här ett par dagar in på semestern:

Vad ser du fram emot mest på semestern?

Fru Minimalist: Jag ser fram emot att spendera mycket tid utomhus med hela familjen. Vi har hyrt stuga i Orsa Grönklitt och jag ser fram emot att gå i skogen, gå upp på en slalomtopp och förhoppningsvis bada. Sen ser jag fram emot att se barnen utvecklas, kanske tar Lillebror sina första steg och Storasyster lär sig trampa på den ärvda trehjulingen? Jag ser även fram emot att besöka Gotland då jag endast gjort en snabbvisit i Visby en gång tidigare i livet.

Herr Minimalist: Jag ser fram emot att spendera många lugna dagar med hela familjen i följd samt möjligheten att se barnen uppleva helt nya saker och situationer. Att se barnen fascineras av för mig helt alldagliga saker ger perspektiv kring hur mycket som egentligen är fantastiskt och något att vara nyfiken på, fascinerad av och tacksam över. Vi vuxna behöver jämfört med barn oftast lite unikare och intensivare upplevelser för att helt hamna i nuet eller uppleva intensivt positiva känslor – som en resa till ett exotiskt land, ett besök på exklusiv restaurang eller shoppingtur i favoritbutiken. Men måste det verkligen vara så? :)

Vad rensar du i sommar?

Fru Minimalist: Bland glasskålar samt på föräldrarnas vind om de tillåter. :) Jag har veckorna innan semestern rensat bland fysiska foton och barnens kläder då jag inte ville ha dessa projekt hängandes över mig under semestern. Precis som jag tipsat om i inlägget ”Tips för en lugn och kravlös semester”:

Herr Minimalist: Ett område jag verkligen vill rensa inom är våra digitala fotosamling. Vi har säkert tio mer eller mindre identiska bilder sparade från samma fototillfällen. För att guldkornen bland dessa ska få chans att framträda bland alla mindre lyckade dubbletter samt helt oönskade motiv krävs en rejäl rensning. Utmaningen är att det tar mycket mental energi att prioritera bland dessa samt att det är lätt att tappa fokus och istället sväva ut bland minnen och tankar.

De flesta projekt bokades in och gjordes veckorna innan semestern.

Vad kommer du shoppa i sommar?

Fru Minimalist: Jag behöver inget just nu så förhoppningvis shoppar jag inget alls. Förra sommaren suktade jag efter en to-go-mugg/termosmugg som jag sedan köpte en i våras. Den har använts nästan dagligen de senaste två månaderna och den kommer följa med mig på semestern. Kanske köper jag en till Herr Minimalist också så jag får ha mitt te för mig själv. :)

Herr Minimalist: Jag kommer att införskaffa en meditationskudde. Jag har märkt att jag numera blir alldeles för sömnig då jag sitter och mediterar i vår mjuka sköna soffa med rejält ryggstöd. Förhoppningsvis gör kudden den enklare för mig att hålla fokus i allmänhet samt undvika att somna i synnerhet.

Vilka projekt tar du dig an i sommar?

Fru Minimalist: Att ha två små barn med på semestern känns som ett projekt i sig. :) Om det blir en regnig dag hemma i lägenheten går jag gärna igenom vårt förråd och min nostalgilåda.

Herr Minimalist: Jag har som mål att springa 10 kilometer under 60 minuter. Ett projekt som varit överraskande svårt då jag sista två åren snabbt fått inflammation i höftkammen då jag trappat upp tid och distans. I år har jag mycket långsamt ökat längden på löpturerna samt yogat och gymmat med avsikt att stärka kringliggande muskulatur och skapa bättre balans i kroppen. Vi får se om det räcker. :)

En del av de utrensade barnkläderna. Alla plagg ärvda och nu skänks de vidare för andra barn att använda.

Några tips för en minimalistisk semester?

Fru Minimalist: Testa att packa med färre klädesplagg än du tror du behöver.Håll dig borta från klädbutiker med rea för att undvika frestelsen att göra onödiga ”kap”. Lägg ifrån dig mobilen och ta in den riktiga verkligheten. Och njut av de små vardagliga sakerna, de som du i en dag kommer se tillbaka på och inse att de faktiskt var de stora minnesvärda ögonblicken.

Herr Minimalist: Packa plagg som duger för flera olika ändamål. Ett par träningsshorts kan till exempel även fungera som mysshort på kvällen och dina vanliga löparskor kan du även använda på gymmet någon enstaka gång om du torkar av sulan innan. I övrigt instämmer jag helt med Fru Minimalist kring behovet att ta en liten paus från ständig skärmstimulans i alla dess former och spendera mer tid i nuet och verkligheten för en mer minnesvärd sommar.

Välj gärna en av frågorna ovan och dela med dig om din sommar i kommentarsfältet! :)

3 tankar kring ”5 somriga semesterfrågor

 1. Hanna

  Ser framemot att hälsa på min förra kollogård!

  Ska se om jag hittar ngn festklänning på secondhand/låna ngn från en kompis/mamma lr ta ngt som ja redan har. ska på två bröllop under ledigheten.

  Min dator börjar krångla så det blir att börja rensa på den och se till att allt av vikt finns sparat på annat ställe

  Packtips 10plaggsutmaningen. Man kommer långt på 10 plagg (underkläder ingår inte i siffran)

  Svara
 2. Linda

  Jag har läst många av era gamla blogginnlägg denna sommaren, och är i full gång med att sortera ut kläder för att bygga en capsule wardrobe. Hittils har över 50 plagg försvunnit sedan två veckor.

  Jag har själv fått barn och tycker det sista ni skrivit är väldig tankvärt. Sitter på fjället nu efter att ha vandrat hela veckan. Vi har bestämt oss för att göra det varje sommar framöver. Tack för inspirationen.

  Svara
 3. Moa

  Jag ser fram emot Frankrike-resan och min kompis bröllop! Imorgon bär det av till Frankrike, med färja, tåg, bil och sedan flyg på hemvägen. Det känns spännande. Jag föll till föga och köpte kläder på sommar-rean som jag kommer använda på semestern.

  Roligt att höra om era semestertankar! Jag har packat resväskan full med kläder och annat som kan tänkas behövas, kanske borde jag plocka ut något innan jag åker? Hmm…

  Glad sommar!

  Svara

Kommentera