Minimalistiska apptips – AnyList (iOS)

Det här är det fjärde inlägget i serien Minimalistiska apptips där jag går igenom appar för iOS som tillför mycket nytta i våra liv och på ett eller annat sätt passar in i vår minimalistiska livsstil.

Den app jag tänkte recensera denna gång är appen AnyList som underlättar administrationen kring shoppinglistor av framförallt livsmedel. Den erbjuder i stort enbart följande funktionalitet:

  1. Möjligheten att snabbt skapa organiserade inköpslistor
  2. Möjligheten att enkelt dela med dig av listor och synka dessa med familj och vänner
  3. Möjligheten att lagra och organisera recept för att underlätta planering av matinköp

Det kanske inte låter som så mycket men det är otroligt smidigt. Varor som du tidigare skapat och kategoriserat hamnar automatiskt i rätt kategorier när du lägger till dem igen. På så sätt hamnar till exempel alla mejeriprodukter i en kategori, all frukt och grönt i en andra och all fryst mat i en tredje.

Just den automatiska kategoriseringen gör det lätt att navigera sig igenom livsmedelsbutiken och minimerar risken att du missar något och måste gå tillbaka. Är ni två som handlar är det enkelt att dela upp inköpen mellan sig genom att ta sig an en kategori var i taget. Du ser dessutom direkt i appen när den andra personen kryssat för någon vara så ni inte riskerar att plocka på er dubbelt av något på listan.

Eftersom listorna går att dela med andra och automatiskt synkroniseras spelar det ingen roll om någon annan i familjen lägger till ytterligare en vara när du redan är på väg till matbutiken. Du ser alltid senaste versionen av listan.

Funktionen att kunna spara sina favoritrecept är perfekt eftersom du på så vis enkelt kan bygga upp en mindre kokbok av dina favoritrecept av båda vardags- och helgmat som du alltid har med dig. Du kan välja att kopiera alla ingredienser inklusive angiven mängd från ett recept till din shoppinglista. På så vis kan du enkelt bygga upp en veckomatsedel och dess tillhörande shoppinglista med minimal administration och tankearbete. Naturligtvis synkas även recepten du lägger in i appen mellan olika enheter.

Normalt föredrar jag appar som även har ett webbgränssnitt att nå via en webbläsare, vilket AnyList saknar, men just i detta fall är det inget större problem eftersom listorna är ytterst temporära och innehåller mycket lite text. Det enda jag saknar är möjligheten att enkelt kunna skala recepten från till exempel två till sex personer, vilket hade varit en smidig funktion.

2 tankar kring ”Minimalistiska apptips – AnyList (iOS)

  1. karpihros

    Jag tycker det känns jobbigt att gå och fippla med mobilen i matbutiken (jag har dock inga barn så det är bara en ev. medföljande make jag behöver hålla reda på, förutom mig själv). Funktionen att kunna stryka varorna allteftersom de hamnat i vagnen låter iof som ett bra argument för att få mig att prova appen. Det händer ofta att jag glömmer att köpa något fast det står med på listan och oftast ligger inköpslistan kvar hemma…

    Svara

Lämna ett svar