Bokrelease för Prylbanta

Idag fredag 29 september 2017 släpps vår bok ”Prylbanta – Färre saker, större frihet”. Å ena sidan har vi fortfarande knappt fattat att vår bokbebis nu fötts och kommit ut, och å andra sidan känns det oerhört stort! :)

Befinner du dig på bokmässan i Göteborg i helgen kan du köpa boken där och påbörja din minimalistiska resa eller ta den till nya nivåer redan i helgen! :) Vi är inte på bokmässan i år men som du ser nedan är vår bok där i Norstedts Förlags monter.

Komiskt att boken bredvid har en pil som pekar på vår bok med texten ”För ett meningsfullt liv”. :)

Du hittar den såklart även hos de stora nätbokhandlarna och i många fysiska bokhandlar, samt naturligtvis på biblioteket. Finns den inte på just ditt lokala bibliotek? Be dem gärna köpa in den!

Redan i söndags eftermiddag kunde våra vänner och familj köpa boken då vi hade en liten bokrelease. V skulle bli drygt 20 vuxna och 15 barn och hade hyrt en festlokal i närheten av där vi bor. Vi hade tänkt hyra ståbord och champagneglas via Hygglo, men tyvärr var det ingen i vår närhet som hyrde ut detta, så de bord och vinglas som fanns att tillgå i lokalen fick duga.

Vi bjöd på champagne, alkoholfritt bubbel, olika snittar, små kärleksmums och chips.

Diverse dryck på kylning.

Fyllda krustader, laxrullar, snittar med rökt renkött, kärleksmums och chips.

Här och var i lokalen hade vi satt upp tänkvärda och minimalistiska frågor. De var tänkta dels som något att prata kring mellan gästerna, men också att bara fundera kring på egen hand.

Prylbantarfrågor att fundera eller diskutera kring.

Till barnen hade vi ordnat ett bord med massa ritpapper och kritor, några bollar och det fanns även möjlighet att vara ute i en lekplats på vår anslutande innergård.

Det gäller att underhålla både barn och vuxna när man ordnar bokrelease i vår ålder. :)

Vi hade en kort presentation om bloggens uppkomst, varför den varit anonym i 4 år och hur detta sedan ledde till att vi skrev en bok på samma ämne. Vi fick såklart även sälja och signera några böcker – overklig känsla! Och fick flera jättefina minimalistiska gåvor som du ser nedan.

Även om ingen av oss tycker om att stå i rampljuset så var det väldigt roligt att ta tillfället i akt och samla många vänner och familj, och fira att vi faktiskt har skrivit och givit ut en bok! :)

Älskar framsidans blindskrift, måste upplevas! :)

Minimalistiska gåvor. På kortet till rosorna stod det ”PS. De vissnar.” Minimalisthumor. :) (Dvs inget som blir kvar).

17 tankar kring ”Bokrelease för Prylbanta

  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Tack! När vi ser tillbaka på det förstår vi knappt själva att vi lyckades skriva en bok tillslut, med två småbarn som knappt sover om nätterna, våra vanliga jobb, en blogg och bara ”det vanliga livet”. Puh! :)

 1. Kreativaminimalisten

  Så härftigt och härligt! Ska bli spännande att läsa den framöver!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Tyvärr inte initialt. Självklart hade vi önskat att boken kom som e-bok, det ligger ju lite i bokens natur att den hör hemma där. Den bör dock komma på Storytel och inte på Nextory, då Storytel äger Norstedts förlag där boken ges ut. ;)

 2. Hannamaria

  Kul att ni tog med mitt span, ett meningsfullt liv ?

  Ser framemot att läsa er bok. Frågan är om jag kommer orka vänta på min tur (plats 26) på bibblan eller om det blir ett fysiskt bokköp. Har ju några i min närhet som skulle kunna få boken efter mig, kanske med en lätt hint.

  Till ngt helt annat. Jag har problem att kommentera er blogg via mobilen. Skicka kommentar rutan är oftast ur bild. Är det fler som har samma problem? (Skriver på min partners padda nu)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Ja, det var ju en toppenrolig detalj! :)

   Haha, galet att det är så lång kö på bibblan, men väldigt roligt! Måste finnas en stor hängiven minimalist-skara i din stad :D

   Jag har inte problemet med att kommentaren kommer ur bild, men då har jag ganska stor skärm på min mobil nu. Ska kika hur det ser ut på jobbmobilen som har betydligt mindre skärm och låta teknikern (Herr Minimalist ;) ) ta en kik på det. Tack för att du gjorde oss uppmärksamma på det!

  2. Susanna L

   Jag bor på en ort med ca 11000 invånare, och då är det ändå en del av en större kommun med fler bibliotek, och jag skulle hamnat på plats 11 i kön på vårt bibliotek här. ;-)

 3. Lisa

  Grattis till boken!
  Jag skulle gärna läsa om vad som fick er att släppa anonymiteten i bloggen och nu vara mer ”öppna”. Var det boken? Personligen tycker jag att det var ett bra drag. Överhuvudtaget har ni blivit ”proffsigare” i bloggen. Mycket snygga foton. Alltid lika kul att titta in här ! :-)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Kul att höra! Det var enbart utgivandet av boken som fick oss att bli offentliga med vilka vi är. Ett tag funderade vi på att ge ut den under pseudonym, men efter drygt fyra års bloggande kände vi samtidigt att vi hade landat mer i våra värderingar och kunde stå för det vi tycker, och då kunde vi lika gärna ge ut boken i våra egna namn. Men bloggen har aldrig varit en plattform för oss att tjäna pengar eller ”bli stora/kända” utan var från början ett sätt för oss att dokumentera vår egen resa mot ett mer minimalistiskt liv, och hålla oss själva mer ”ansvariga” för våra handlingar genom att dokumentera och följa upp etc. Sen att andra tyckte det var intressant att läsa och följa och att bloggen tillslut växte sig så stor att vi fick skriva en bok på samma tema, det var en väldigt rolig bonus! :)

 4. Henke

  Äntligen!

  Boken är beställd, har sett fram emot att få läsa den. Hoppas på inspiration till fortsatt utrensning av onödiga prylar.

  Henke

  Svara
 5. Therese

  Grattis! Har precis beställt boken då väntelistan på närmsta bibliotek som köpt in den var för lång (närmare 30 i kö) för att jag ska orka vänta på min tur :)

  Svara

Lämna ett svar