Månadens in och ut februari 2018

Då var det är dags för februari månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 4 och införskaffat 4 saker denna månad, väldigt ovanligt att det är så få saker och att det är lika många in som ut.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi en motivering eller kommentar kring vissa av de prylar vi köpt eller gjort oss av med under månaden.

Från och med 2018 har vi valt att inte längre dokumentera barnens in- och ut-listor. Anledningen är att vi inte anser att värdet av att dokumentera dessa överväger den tid och energi det tar att hålla koll på och dokumentera detta under måndagen (varken för oss eller våra läsare) . Vi kommer däremot att fortsätta dokumentera våra individuella samt gemensamma inköp och utrensningar precis som vanligt.

Herr Minimalist

 • Kalsonger (+3)

Fru Minimalist

 • Leggings (-1)
 • Strumpbyxor (-1)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Vattenkokare (+1)
 • Vattenkokare (-1)
 • Glas (-1)

Kommentarer Herr Minimalist

Dags för lite nya Dressman-kalsonger då jag inte längre trivs i dem från G-Star. I övrigt en lugn månad på prylfronten.

Kommentarer Fru Minimalist

En tråkig månad på rensningsfronten, ett par leggings och strumpbyxor som aldrig användes åkte ut. Tunna hudfärgade strumpbyxor brukar jag räkna som förbrukningsvaror pga kortlivade (använder det dock ytterst sällan) men mer ”riktiga” strumpbyxor finns med på in- och ut-listan. De som rensades ut var ett par grå- och svartrutiga som aldrig kom till användning och dessutom började kännas för korta. 

Kommentarer Minimalisterna

Vår vattenkokare gick sönder och eftersom vi använder den en handful gånger per dag i vardagen och ungefär det dubbla på helger så köpte vi genast en ny. Det blev en Emerio WK-108084 i glas som enligt ett test hos Råd och Rön ger ifrån sig minimalt med kemikalier.

2 tankar kring ”Månadens in och ut februari 2018

 1. Marcus

  Spännande med vattenkokare. Har ni en gammal hederlig spis eller hur motiverar ni denna pryl? Själva har vi induktionshäll där det går minst lika snabbt att koka vatten, därav inget behov.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Japp, gammal spis (mer än 15 år gammal) och ingen induktionshäll. På vardagar används vattenkokaren 4-5 gånger och på helger det dubbla (!). Vi är båda stora konsumenter av te samt kokar alltid upp vatten till potatis, pasta, soppa eller för att tina någon fryst grönsak till maten. Men förstår de som har induktionshäll att det är överflödigt. Förhoppningsvis kan vi rationalisera bort vattenkokaren i ett framtida lite mer modernt hem. :)

Kommentera