Månadens in och ut maj 2015

Då var det är dags för maj månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 9 och införskaffat 3 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi oftast en motivering för eventuella inköp samt även en kommentar kring vissa av de prylar vi gjort oss av med.

Herr Minimalist

 • iPhone-skydd (+1)
 • iPhone-skydd (-2)

Fru Minimalist

 • Kavaj (-1)
 • Jeansjacka (-1)
 • Cykelhandskar (-1)
 • Jeans (-1)
 • Bälte (-1)

Bebis Minimalist

 • Strumpor (+2)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Koppar (-2)

Kommentarer Herr Minimalist

Det har varit en ganska händelselös månad både på shopping- och rensningssidan för min del, men jag passade dock på att rensa ut ett gammalt iPhone-fodral jag sparat för säkerhets skull samtidigt som jag köpt ett nytt fodral efter att mitt nuvarande spruckit. Dvs två ut och ett in.

Min enda konsumtion utöver mat denna månad har i stort sett enbart varit tjänster som tex SL-kort, Spotify-prenumeration, e-böcker från Amazon och TBE-vaccination. Det känns trevligt på något vis. :)

Kommentarer Fru Minimalist

Förutom jeansjackan som jag nämnde i inlägget Livet under sommarjacka, har jag gjort mig av med några ytterligare plagg i garderoben, bland annat cykelhandskarna. Nu ska nog alla klädesplagg och prylar relaterade till min racercykel vara utrensade.

Kommentarer Bebis Minimalist

”Den som inga strumpor har, hen får gå med fötterna bar”. Fötterna växer snabbt på en liten bebis och plötsligt en dag hade vi inga strumpor som passade de nu ”stora” fötterna.

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

Två koppar från Royal Copenhagen som tidigare använts som ljusstakar här hemma lämnades till välgörenhet, se bild.

5 tankar kring ”Månadens in och ut maj 2015

 1. Moa

  Jag vet inte hur gammal bäbis minimalist är, men hur gör ni med kläder till barnet? Lånar ni?

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Bebis minimalist är drygt 4 månader gammal:
   http://minimalisterna.se/miniminimalisten-ar-har/

   Vi lånar inga kläder då vi dels har syskon som redan har barn och därav har fått en hel del bebiskläder, och dels tycker att det är bökigt att låna och försöka hålla reda på vilka plagg vi fått låna från vem. Har någon erbjudit sig att låna ut kläder har vi vänligt tackat nej och hellre valt ett plagg vi kunnat få. Ett fåtal plagg har köpts nya, men de kan räknas på ena handen, och det har varit när vi saknat ett plagg i en specifik storlek, exempelvis omlottbody i storlek 62 eller strumpor i strl 15 etc. Här har vi skrivit lite mer om hur vi tänker kring bebisens kläder:
   http://minimalisterna.se/bebisens-klader-ur-ekologisk-synvinkel/

 2. Moa

  Okej, jag läser aldrig ”+” på bäbiskläder så jag undrade :) Håller själv på försöka minimera mitt hem/liv. Jag har en lite yngre bäbis än er och köper mest begagnat på välgörenshetsbutiker eller Tradera, Instagram, Facebook och säljer sedan eller lämnar in till välgörenhet igen. Sparar något ”minnesplagg”, men inte så mycket mer än så.

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Aha, det beror på att vi tog in bebiskläderna i storlek 50, 56 och 62 i november och december:
   http://minimalisterna.se/manadens-in-och-ut-november-2014/
   http://minimalisterna.se/manadens-in-och-ut-december-2014/

   Snart är det nog dags för storlek 68 så de och eventuellt efterföljande storlek kommer på in-listan inom kort. Jag håller samtidigt på att rensa ut bland de urväxta storlekarna då vi märkt att det behövs betydligt färre kläder än de vi tagit in.

   Även jag har köpt ett par plagg på Tradera och tycker det är guld värt, kommer även sälja en del ”märkes-plagg” där när vi känner oss klara med bebisar. ;)

 3. Ewi

  Hej! Jag sitter och funderar på köpstopp under en period. Kan inte ni skriva om tips och fallgropar kring detta? Vad är vanliga misstag, hur gör man? Räknas jobbets månatliga fikakassa? Barnens nya skor?

  Blev inspirerad av tanken!

  Svara

Kommentera