Sammanfattning av 2013

Nyss hemkomna från vår resa till Tanzania och med ett nytt år som står för dörren är det hög tid att summera året som gått och se tillbaka på höjdpunkterna.

Bloggen startades den 30 april 2013 med ett inlägg om bakgrunden till bloggen, sedan dess har det rullat på med i snitt strax över fyra inlägg i veckan.

Vad som varit överraskande för vår del är mängden kommentarer vi fått samt hur härligt positiva och konstruktiva dessa varit. Faktum är att bra kommentarer från läsarna är den bästa belöningen vi kan kan få som bloggare. Dessutom kommer en hel del av våra insikter samt idéer till nya inlägg därifrån. Stort tack!

Läsarantalet har ökat stadigt månad för månad och är du en av våra nyare läsare så hittar du alla våra tidigare inlägg under arkivsidan. Utöver förstasidan, med tillhörande undersidor, är följande tio blogginlägg bland de mest lästa under 2013:

 1. Vägen mot en minimalistisk garderob
 2. Fem steg mot en lättare garderob
 3. Rensa med hjälp av de fyra s:en
 4. Att anpassa garderoben till omvärldens förväntningar
 5. Provocerande minimalistiska vanor
 6. Proaktiv konsumtion
 7. Tio års sparande till vilken nytta?
 8. Behovsstyrd minimalistisk shopping
 9. Redundanta specialprylar för sällananvändning
 10. Köp-och-släng-samhället

Totalt har vi hunnit dokumentera sju balansräkningar under 2013. Den första in- och utlistan gjorde vi i juni och månaden därpå höjde vi ribban genom att införa vanan att kort motivera allt på in-listan. Totalt har vi sålt, skänkt och slängt 555 saker av varierande storlek och emotionellt motstånd. Under motsvarande period har vi på ett eller annat sätt införskaffat 87 saker där majoriteten dock är ärvda.

Sammanfattningsvis har det varit ett riktigt bra minimalistiskt år och våra liv samt vårt gemensamma hem känns mycket mer harmoniskt och funktionellt idag. Vad som började som ett experiment i början av året är numera en väl etablerad vana, filosofi och övertygelse och vi ser fram emot att lyfta bloggen samt vår minimalism ytterligare under 2014.

Gott nytt år önskar Herr och Fru Minimalist!

6 tankar kring ”Sammanfattning av 2013

 1. Malin

  Hej! Jag hittade till er blogg för ca tio dagar sedan. Det är intressant att höra tankar från någon som har samma filosofi som en själv. Det är ju inte alla i ens närhet som delar det här tankesättet :-) Tack för en bra och välstrukturerad blogg och Gott Nytt År till er!

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Vad roligt att höra eftersom ett av våra mål med bloggen är att sprida vår minimalistiska filosofi och inspirera flera till en mer minimalistisk livsstil :)

Lämna ett svar