Månadens in och ut maj 2019

Då var det är dags för maj månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 3 och införskaffat 6 saker denna månad, en lugn månad på prylbantarfronten med andra ord.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi en motivering eller kommentar kring vissa av de prylar vi köpt eller gjort oss av med under månaden.

Herr Minimalist

 • Pikétröja (+1)
 • Glasögonfodral (-1)
 • Fonationsrörsfodral (-1)

Fru Minimalist

 • Blus kortärmad (+1)
 • Träningsshorts (+1)
 • Underställströja (-1)
 • Tränings-t-shirt (-1)
 • Linne (-1)
 • Träningsstrumpor (-1 par)

Kommentarer Herr Minimalist

Mina pikétröjor från Peak Performance som jag använder flera dagar i veckan har varit med i många år nu. De pikétröjor Peak Performance säljer idag kommer inte i närheten av de jag har i perspektivet kvalitet och passform så därför har jag har länge varit på jakt efter ett nytt märke. I veckan tog jag en tur på stan och testade pikétröjor från nästan 10 olika märken och hittade en ny favorit – slim fit-modellen från Tommy Hilfiger som kändes 100% rätt. Om den fortfarande känns bra efter ett par tvättar så blir det min nya standard framöver.

Kommentarer Fru Minimalist

Två par sommarplagg in. När värmen kom blev det väldigt tydligt att jag saknade somriga och kortärmade plagg i garderoben efter att ha rensat ut två kortärmade skjortor och en kortärmad tröja förra månaden (pga väldigt slitna och välanvända under lång tid). Utöver det har ett par träningsshorts inhandlats, även det har varit något jag saknat sedan mina tidigare blev för små om höfterna efter två graviditeter. Nu tränar jag enbart utomhus och behöver något annat än långbyxor att varva med under varma dagar.

På ut-listan har jag bland annat rensat bland träningskläderna som du även kunnat läsa om i inlägget här.

Kommentarer Minimalisterna

Det sker en del konsumtion just nu men i princip allt i riktning mot trädgården i form av olika typer av jord, gräsfrön, frön, plantor och liknande, det vill säga saker som vi ser som förbrukningsartiklar och inte loggar här. Samtidigt har vi varit duktiga på att låna diverse trädgårdsredskap från mor- och farföräldrar samt grannar, då vårt egna utbud är ganska litet i dagsläget.

10 tankar kring ”Månadens in och ut maj 2019

 1. Hilda

  Hej. Det hade vart kul att se lite bilder av ert hem? Känns som det va längesedan och jag hade velat få lite inspiration.
  Och en annan fråga:
  Hur tycker ni att behovet av saker förändras när barnen blir äldre?

  Svara
 2. Emma

  Hade absolut undvikit Tommy Hilfiger! De har haft hemska förhållanden i sina fabriker i Asien (Bangladesh), de har t.om. själva medgett att förhållandena där inte varit bra. Nu när Asien har börjat bli för dyrt (inga kommentarer på det) så har de börjat ha fabriker i Etiopien istället. Nu visar det sig att de som arbetar och syr dessa kläder gör det under hemska förhållanden, detta är ett utdrag ur Reuters från april i år:

  ”LONDON (Thomson Reuters Foundation) – Fashion giant PVH, which owns Tommy Hilfiger and Calvin Klein, said it will investigate reports that Ethiopian workers who make clothes for their high-street stores routinely face verbal abuse and discrimination and earn as little as 12 cents per hour.

  Workers in PVH supplier factories in Ethiopia are also forced to do unpaid overtime and lose pay for drinking water at their work stations, according to the U.S.-based Workers Rights Consortium (WRC), which monitors labor conditions worldwide.

  Hiring managers at one factory felt the stomachs of job applicants to see if they were pregnant, a WRC report found.”

  Så köp absolut inte dessa tröjor!!!

  Vill tillägga också att jag upskattar ert tänk att ni vill investera i hållbart och grönt! ????

  Svara
  1. Eva

   Det är inte svårt att tro detta eftersom en del av detta beteende (även om det inte på allvar går att för över till svenska arbetsförhållanden) även gäller här. Efter över 25 år i arbetslivet vet jag att obetald övertid är mer regel än undantag. Om man påtalar det får man inte fortsatt anställning och fast jobb har jag därför knappt någonsin haft. Har också erbjudits extremt låg lön vid flera tillfällen, för några år sedan 28 kr/timme svart vid vikariat som lärare. Inget skämt, detta går vissa med på för att få någon försörjning om de saknar svenskt personnummer. Har på intervjuer blivit tillfrågad om graviditet massor av gånger sedan jag var 20 år fram till 38. Säger inte att detta kan jämföras med betydligt sämre arbetsförhållanden, men vill ha sagt att det är DJUNGELNS LAG som gäller här i världen. Om arbetsgivare ges chansen till billig arbetskraft tar de ofta den och tänjer på gränser utan att blinka!

   Tror inte att nästan något vi köper som är tillverkat i Asien eller Afrika är producerat på ett sätt som en svensk skulle acceptera för egen del. Annars skulle produktionen lika gärna ligga här men det gör den alltså inte.

 3. Jennifer

  Hej!

  Det går inte att läsa alla era inlägg i sin helhet, i alla fall inte det senaste. Det verkar som att bloggen fortfarande krånglar något? Synd tycker jag då jag verkligen uppskattar er blogg! Hoppas det går att åtgärda på något sätt så att man kan ta del av inläggen i sin helhet :)

  Svara
  1. Herr Minimalist Inläggsförfattare

   Hejsan!

   Japp, vi har fortfarande problem med WordPress-installationen men jag tror vi börjar komma en lösning på spåren.

   Jag är inte säker på att jag förstår vad du menar med att det inte går att läsa alla våra inlägg i sin helhet. Är det arkivsidan du saknar eller något liknande?

  2. Jennifer

   Hej!

   Va fint att ni är på gång med en lösning!
   Nej, arkivsidan finns kvar men i några av de nyare inläggen ser det ut som att bloggens foton ”klistrats över” texten. Kan därför bara läsa delar av texten, resten ser ut att finnas men döljs av fotona.

  3. Herr Minimalist Inläggsförfattare

   Vad konstigt! Jag misstänker att problemet uppstår lokalt hos dig eftersom vi inte fått liknande rapporter från någon annan. Vad det beror på har jag ingen aning om men det kan vara någon plug-in i webbläsaren eller liknande. Har du testat att besöka sidan från en annan webbläsare (Chrome, Safari, Firefox, IE etc)?

  4. Jennifer

   Ja, du hade rätt i att det nog måste vara min webbläsare som krånglar. Har bytt webbläsare och kan nu läsa alla era inlägg igen, tack för tipset! :)

Lämna ett svar