Månadens in och ut mars 2014

Då var det är dags för mars månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 39 och införskaffat 6 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi oftast en motivering för eventuella inköp samt då och då även en kommentar kring de prylar vi gjort oss av med.

Herr Minimalist

 • Crumpler Easy Diva (+1)
 • Mjukisbyxor (+1)
 • Kollegieblock (-4)
 • Sneakers (-2)
 • Boxningsmitsar (-2)
 • Mjukisbyxor (-1)
 • Rakhyvel (-1)
 • Axelväska (-1)
 • Dansskor (-1)
 • Vandringsskor (-1)
 • Innebandyskor (-1)
 • Boxhandskar (-1)
 • Anteckningsbok (-1)

Fru Minimalist

 • Strumpbyxor (+2)
 • Kofta (+1)
 • Skjorta (+1)
 • Ljusmanchetter (-3)
 • Kofta (-1)
 • Kavaj (-1)
 • Spinningskor (-1)
 • Finskor (-1)
 • Linne (-1)
 • Mjukisbyxor (-1)
 • Strumpbyxor (-1)
 • Datorväska (-1)
 • Bakformsset (-1)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Skopåsar (-4)
 • Plastlådor (-2)
 • Handstärkare (-2)
 • Matlåda (-1)
 • Klädförvaringspåse (-1)
 • Kokbok (-1)

Kommentarer Herr Minimalist

Efter att ha funderat i nästan ett halvår beställde jag till slut en liten ”plånbok” med namnet Easy Diva från favoritmärket Cumpler i vilken jag kommer att förvara huvudvärkstabletter, några fem- och tiokronor, Burt Bee Lip Balm, näsdukar med mera. Det vill säga saker jag nästan alltid vill ha med mig. Nu räcker det att flytta med denna när jag byter väska för att vara säker på att ”allt” är med.

Jag bytte även ut mina nästan tio år gamla Adidas-mjukisbyxor som börjat bli tråkiga på många sätt mot ett par nya från Peak Performance. Jag har gått och suktat på just denna modell i över ett år eftersom Fru Minimalist har samma fast i tjejvarianten och när de nu återkom i sortimentet slog jag till. Eftersom jag i stort sett alltid använder mina mjukisbyxor då jag är hemma kändes det befogat att köpa kvalitet. De gamla skänker jag vidare.

Jag tog även ett beslut kring mina gamla boxningshandskar samt mitsar och sålde av dessa då det känns rätt osannolikt att jag skulle börja med thaiboxning som fritidsaktivitet igen.

Kommentarer Fru Minimalist

Ett par strumpbyxor hade gått sönder och behövde bytas ut och ett par mer våriga köptes samtidigt in. Ni som använder mycket strumpbyxor vet själva att detta i princip är en förbrukningsvara. :)

Arbetet med att förändra garderoben fortsätter och ett par plagg har skänkts bort samtidigt som två nya kvalitativa plagg kom in som dessutom går i linje med min målbild för garderoben med avsikt att få dess innehåll mindre spretigt.

I samband med att jag gick igenom vilka skor jag äger, använder och behöver så åkte två par skor ut som inte använts på väldigt länge. Närmare bestämt ett par finskor samt spinningskorna jag använde som spinninginstruktör för 5-6 år sedan.

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

Vi har under månaden gjort oss av med en del förvaringssaker då vi i takt med att vi rensar ut prylar märker att även behovet av praktiska förvaringslösningar minskar. :)

4 tankar kring ”Månadens in och ut mars 2014

 1. Peter

  Ni öser iväg mkt prylar varje månad alltså. Är det ett taktiskt upplägg för att kunna hantera ev ångest för att göra er av med saker?

  Svara
  1. Herr Minimalist

   Nja, att vi ”öser” ut saker varje månad är nog mer en effekt av att vi tycker det är roligt att rensa bort sådant som vi faktiskt inte använder samt att vi hade, i våra mått mätt, mycket prylar från början.

   Eftersom vi inte gör oss av med saker vi verkligen behöver, använder eller älskar så uppstår ingen större ångest. :)

 2. Harpsund

  Hur mycket kollegieblock äger ni ;), tror det är tredje månaden i rad som ni slänger ut ett antal block. Vet att jag kommenterar väldigt gammalt inlägg men sträckläser bloggen från början för att den är så bra. Tack

  Svara
 3. Fru Minimalist

  Haha, Herr Minimalist hade tidigare en rejäl samling kollegieblock sedan studietiden. Om jag minns rätt hittade vi efter något av rensningstillfällena ytterligare kollegieblock i en kartong i källaren.
  Trevlig läsning! :)

  Svara

Lämna ett svar