Månadens in och ut april 2016

Då var det är dags för april månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 17 och införskaffat 3 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi en motivering eller kommentar kring vissa av de prylar vi köpt eller gjort oss av med under månaden.

Herr Minimalist

 • Foam Roller (+1)
 • Underställströja (-1)
 • Strumpa (-1)
 • Böcker (-5)

Fru Minimalist

 • Sneakers (-2 par)
 • Strumpor (-2 par)
 • Trosor (-2)
 • Sneakers (+1 par)

Storasyster Minimalist

 • Stokke Tripp Trapp-stol (+1)
 • Nässug (-1)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Sushimatta (-2)
 • Fotfil (-1)

Kommentarer Herr Minimalist

Jag gick igenom min säsongslåda och hittade en underställströja vilken jag inte använt på flera år eftersom jag numera har mycket trevligare alternativ. Den skänktes till Stadsmissionen.

Jag har bestämt mig för att aktivt motverka dålig hållning och muskelknutar på diverse ställen i kroppen och ärvde därför med glädje min brors foam roller. Den är numera ett uppskattat inslag i vardagen, förutom att den är knallorange och rätt ful. :)

Kommentarer Fru Minimalist

Nya våriga sneakers in, samtidigt som två par sneakers fick lämna hemmet, du kan läsa mer kring detta i inlägget Hjälper våren på traven.

Kommentarer Storasyster Minimalist

Efter ett par månaders bevakning hittade vi äntligen en Stokke Tripp Trapp-stol på Blocket. Ibland begränsas snabba klipp på andrahandsmarknaden av att inte har bil tillgängligt, men denna gång hann vi först och fick hem barnstolen trots allt.

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

Två sushimattor som vi använt en gång på en av våra första dejter när vi lagade hemgjord sushi tillsammans. Även om det känns som igår, så var det över fyra år sedan nu, och trots viss nostalgi och känslor kopplade till dem, så var de egentligen inget svårt beslut att rensa ut dem. Hämtsushi känns betydligt närmre än att vi skulle laga egen sushi utifrån nuvarande livssituation med snart två små otåliga och hungriga barn. :)

2 tankar kring ”Månadens in och ut april 2016

 1. Händelsevis

  Tripptrapp är verkligen en bra stol, hoppas ni blir lika nöjda som vi!
  Och siken tur att ni hann! Det där med blocket och ingen bil kan vara lite svårt ju.

  Sushi kan jag berätta att det går utmärkt att laga tillsammans med (bara ett än så länge) barnet, han rullar, vi styr upp. Men mattorna är ju inte alls nödvändiga. Man kan ju rulla med något annat eller bara med händerna. Eller bara göra nigiri :-)

  Svara
 2. lemonadfabriken

  Det här med ett par månaders bevakning – fenomenet är ändå något jag gillar med att vara minimalist. Nu köper jag aldrig barnstolar på blocket men jag kan gå i ett halvår och leta efter ett par skor som vore ultimata. Jag gillar den jakten och bevakningen som liksom ersatt impulsköp. Som en skattjakt. Och när man väl hittar det där ultimata – vad det än må vara – den materiella lyckan är ändå nice tycker jag.

  Svara

Kommentera