Månadens in och ut mars 2016

Då var det är dags för mars månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 8 och införskaffat 7 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi en motivering eller kommentar kring vissa av de prylar vi köpt eller gjort oss av med under månaden.

Herr Minimalist

 • Bok (+1)
 • Strumpa (-1)

Fru Minimalist

 • Gravid-kostymbyxor (+1)
 • Gravid- och amningstopp (+1)
 • Gravid- och amningsklänning (+1)
 • Strumpa (-1 par)

Bebis Minimalist

 • Bobby car (+1)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Tesil (+1)
 • Asus RT-AC66U (+1)
 • Tesil (-5)
 • Linksys WRT54GL (-1)

Kommentarer Herr Minimalist

Jag hittade en svensk nyutgiven bok som ännu inte fanns i ebok-format som jag inte kunde låta bli att köpa. Inga övriga köp eller ens rensningar denna månad. :)

Kommentarer Fru Minimalist

Jag började ju nytt jobb i januari och kände att min gravidgarderob från förra graviditeten behövde en uppfräschning för att passa in på nya jobbet. Som väl är har jag fått låna en hel del plagg från en vän som fick barn i höstas, så min gravidgarderob känns ganska stor nu jämfört med förra graviditeten då jag hade flera av mina vanliga plagg hela graviditeten. Dock ska tilläggas att jag blev betydligt större snabbare denna gång vilket krävt gravidkläder på ett annat sätt, jag skulle tippa på att jag var lika stor i vecka 25 denna graviditet, som i vecka 42 förra graviditeten. Bilder på gravidgarderoben hittar du i inlägget Fru Minimalists capsule wardrobe våren 2016.

Kommentarer Storasyster Minimalist

Storasyster Minimalist har visat sig vara en fena på att åka runt över badrumsgolvet när hon sitter på pottan, vilket gav oss insikten att hon troligen skulle uppskatta en något mer lättnavigerad Bobby-Car, vilket hon gjorde. Vi höll utkik på Blocket ett par veckor men hittade sedan en Bobby-Car vid ett spontanbesök på Stadsmissionen och slog till.

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

Som vi skrev om i blogginlägget Låt resan ta tid, har vi äntligen hittat fina tesilar som vi gillar skarpt. Fem tesilar rensades ut och två nya kom in (en av dem redan i januari).

Vår nästan precis 10 år gamla och mycket uppskattade trotjänare till router, Linksys WRT54GL, gav till slut helt upp och ersattes med en Asus RT-AC66U som genast flashades om med firmware från DD-WRT. Routrar brukar ju i regel dö efter några år så att denna hållit så länge som den gjort är helt fantastiskt!

3 tankar kring ”Månadens in och ut mars 2016

 1. fruminimera

  Vad förvånad jag blev att routrar inte håller mer än ett par år?! Jag undrar om det vi har är en router då.

  Kul att läsa era in och ut inlägg. Gjorde ni sådana i början på er minimalistiska resa också? Känner för egen del att det skulle ta väldigt mycket tid att hålla koll på alla saker som jag rensar ut, det är fråga om flera saker varje dag just nu.

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Tyvärr gjorde vi inte in- och utlistor i början av vår minimalistiska resa. Det hade annars varit både intressant och roligt. Bland annat hade det varit intressant om den stora rensningen som gjordes i samband med att vi flyttade ihop hade dokumenterats, liksom någon stor garderobsrensning som skedde innan vår långa utlandsresa som i gjorde strax innan bloggen startade.

 2. Elin-kristen feminist

  Bobby Car är ett bra inköp, barnen leker ofta med dem under lång tid. Det är fortfarande en kul grej för min snart fyraåring. Vi köpte också en begagnad och fin Bobby Car. En bra sak att veta är att om den fortfarande har kvar sin originalspärr vid ratten så kan den gå sönder men det är superlätt att laga med en skruv och mutter själv om det händer. Jag tycker att eran kan se ut att redan vara lagad från bilden men det kan vara bra för folk att veta att det inte är nödvändigtvis slängdags om något sådant händer. (en vän till mig fick just en sådan ”trasig” bobby car gratis. En sväng på ett byggvaruhus och den var plötsligt funktionsduglig och såldes några år senare för 80 kr, ingen storsumma men mer än noll kr)

  Svara

Lämna ett svar