Månadens in och ut januari 2016

Då var det är dags för januaris och årets första balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 36 och införskaffat 14 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi en motivering eller kommentar kring vissa av de prylar vi köpt eller gjort oss av med under månaden.

Herr Minimalist

 • Xiaomi Mi In-Ear Headphones Quantie (+1)
 • Batteridriven fotfil (+1)
 • Böcker (-16)
 • Flygplanshörlursadapter 3,5 mm (-1)
 • Ljudadapter 1×3,5 mm to 2×3,5 mm (-1)

Fru Minimalist

Bebis Minimalist

 • Böcker (+4)
 • Pussel (+2)
 • Pulka (+1)
 • Cykelstol (+1)
 • Duplo-set (+1)
 • Träbil (+1)
 • Drag-tax Brio (+1)
 • Leksak (-1)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Tesil (+1)
 • Förvaringsådor plast inkl lock (-6)
 • Matlådor plast inkl lock (-4)

Kommentarer Herr Minimalist

Jag är så nöjd med min activity tracker Mi Band Pulse från kinesiska tillverkaren Xiaomi att jag köpte ett par välrecenserade hörlurar från samma tillverkare vid namn Xiaomi Mi In-Ear Headphones Quantie för cirka 20 USD. Priset är helt galet med tanke på att byggkvaliten och ljudet ligger i 150-250 USD-klassen. Tydligen satsar tillverkaren Xiaomi på att bli Kinas motsvarighet till Apple och har visionen att leverera kvalitativ teknik till överkomliga priser på något magiskt vis. De nya lurarna ersätter mina tidigare träningslurar som börjat glappa.

När vi för några månader sedan köpte vårt nya ljudsystem så levererades det rejält försenat med följden att vi fick ett generöst presentkort hos återförsäljaren. Det nyttjade vi till att köpa en elektrisk fotfil efter att vår manuella motsvarighet gått av under intensivt filande.

Jag passade även på att göra mig av med några böcker som jag känner att jag varken vill läsa en första gång alternativt igen.

Kommentarer Fru Minimalist

Böcker är det stora som rensats ut denna månad. Eftersom jag redan innan hade få böcker i bokhyllan är jag nöjd att ha kunnat rensa ut flera ytterligare. Det rör sig om böcker jag inte kommer läsa igen framöver, och skulle jag mot förmodan ångra mig längre fram finns ju biblioteket. :)

Kommentarer Bebis Minimalist

När det blev kallt och snö i början av året köpte vi en svanenmärkt pulka till Bebis Minimalist. Hon fick även en liten låda med duplo från sina kusiner som numera leker med vanligt lego. Egentligen kanske detta inte skulle stå på inlistan då duplot från början kommer från Herr Minimalist och hans bror, det vill säga ägdes redan av oss, även om det inte kom in i vårt hem förrän nu. :)

Under januari månad har Bebis Minimalist fyllt 1 år och vi har haft kalas för henne (som du kommer kunna läsa mer om nästa vecka). Det mesta på in-listan för Bebis Minimalist är presenter i samband med kalaset, vissa helt nya och andra ärvda gåvor, lika uppskattade allesammans.

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

Vi tror oss nu ha rensat ut alla våra förvaringslådor i plast. Tidigare i höstas testade vi att lägga majoriteten av våra kvarvarande plastlådor i en tremånaderslåda. Som ni förstår föll testet väl ut och vi har insett att vi klarar oss väldigt bra med de matlådor i glas vi tidigare införskaffat.

6 tankar kring ”Månadens in och ut januari 2016

 1. Händelsevis

  Var köpte ni pulkan? Hittade en svanenmärkt på BRs hemsida men väl i butik fanns den inte? Sonen var mycket besviken eftersom han spanat in den som var rosa med handtag och någon sådan inte fanns där eller i någon annan butik.
  För övrigt sålde hela Malmö slut på pulkor i år. Personalen tittade på min som att jag var helt från vettet när jag frågade efter pulka efter en vecka med snö. Nej, de sålde helt slut för flera dagar sedan. Finns inte i någon annan butik och inget att beställa fram från lagret. Kanske nästa år?

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Vi köpte pulkan på länken nedan som anges som Svanenmärkt på en större leksaksaffär i Stockholm, kanske hade det gått att beställa via nätet men vi hade inte den framförhållningen. Det var väldigt dåligt uppmärkt i butiken så jag fick fråga mig fram efter just den här modellen, men om jag inte minns fel är alla pulkor från märket Dantoy vara svanenmärkta (?), det sitter ett Svanenklistermärke längst bak på vår:
   http://www.testfakta.se/tester/sport-och-fritid/pulkan-som-h%C3%A5ller-hela-vintern

 2. A

  Tack för inspirerande blogg! Ni har en stor del i att min sambo och jag börjat ta tag i prylöverflödet i det egna hemmet. Influerad av er har jag lagt upp en egen blogg för att dokumentera resan: http://www.fulltrens.tumblr.com och facit för januari blev för egen del 50 påsar ut ur lägenheten! Sambon hamnade på 33. Det känns fint!

  Svara
 3. Annica

  Av ren nyfikenhet, är ni nöjda med den elektriska fotfilen? Jag blev lite besviken då jag tycker motorn är för svag.

  Svara
  1. Herr Minimalist

   Jag håller med om att motorn är lite klen och att man får sitta i en mindre evighet och ”fila” innan fötterna ser bra ut men man får väl se det som lite mindfulness-träning alternativt ett tillfälle att lyssna på en Podcast i lugn och ro.

   Det är värre med att den har så fin slipyta att den hud den slipar av blir som en viktlöst damm som svävar iväg i alla riktningar. Det medför att iallafall jag föredrar att stänga in mig i duschen då jag använder den. :)

Lämna ett svar