Månadens in och ut mars 2018

Då var det är dags för mars månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 14 och införskaffat 1 sak denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi en motivering eller kommentar kring vissa av de prylar vi köpt eller gjort oss av med under månaden.

Herr Minimalist

 • Meditationskudde (-1)

Fru Minimalist

 • Böcker (+1)
 • Böcker (-6)
 • Behå (-1)
 • Bälte (-1)
 • Trosa (-1)
 • Leggings (-1)
 • Strumpor (-1 par)
 • Träningsstrumpor (-1 par)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Lakan (-1)

Kommentarer Herr Minimalist

Jag gav bort min meditationskudde då den inte längre fyller något praktiskt behov i mitt liv eftersom jag föredrar att meditera sittandes på en filt på golvet alternativt i soffan. Den nya ägaren blev min pappa som blivit nyfiken på att testa meditation efter att jag berättat om hur mycket jag uppskattar min vana.

Kommentarer Fru Minimalist

En bok in men inte köpt utan erhållen i gåva. En bok om trädgårdsodling när man bor i stan, Spenat i stan, heter den.

Min bokrensning som resulterade i sex böcker ut kunde du läsa om i inlägget ”Böckerna jag skulle läsa igen”.

Jag gick igenom lådan med underkläder och rensade ut lite kläder med hål i. Liksom ett bälte som låg där längst in under strumpbyxor mm och som jag vet att jag år efter år tänk, detta är ju så snyggt, det måste jag kunna använda till något. Det är ett bälte som passar att sätta i midjan (ej i byxor), tror det tillhörde en sedan länge utrensad kavaj som gick sönder om jag minns rätt, men bältet har inte använts på flera år. Denna månad släppte jag taget.

Kommentarer Minimalisterna

Ett trasigt sänglakan har rensats ut. I övrigt en lugn månad på det gemensamma rensningskontot.

4 tankar kring ”Månadens in och ut mars 2018

 1. Klara

  Hej! Tänkte mest fråga hur ni praktiskt gör er lista varje månad? Jag har kört med både papper och Excel, tycker båda har sin charm. Fördelen med Excel är att jag ordnar i kategorier så ser jag vad jag vilka områden jag rensat mest på medan att skriva upp har ju mer känsla i sig. Tack för inspiration i vardagen!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Vi skapar alltid ett utkast till nästa månads blogginlägg i början av nya månaden, där skriver jag, Fru Minimalist ner ut och in löpande. Herr Minimalist brukar ha en lista i Simplenote (finns som app och webbsida, se nedan) som han fyller i löpande under månaden. Vi brukar även göra en snabb dubbelcheck mot transaktionerna på bankkontot för att se att man inte glömt bort något inköp.

   http://minimalisterna.se/apptips-simplenote/

 2. Rebecca

  Jag har kört en minimalism challenge i mars månad dvs jag har gjort av med lika många saker som den dagens datum. Totalt blev det drygt 450 saker. Vilken lättnad!

  Svara

Lämna ett svar