Månadens in och ut mars 2019

Då var det är dags för mars månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 7 och införskaffat 16 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi en motivering eller kommentar kring vissa av de prylar vi köpt eller gjort oss av med under månaden.

Herr Minimalist

 • Glasögon (+1)
 • Glasögonfodral (+1)
 • Strumpa (-1)

Fru Minimalist

 • Joggingskor/trailskor (+1 par)
 • Vandringsskor (-1 par)
 • Tröja (-1)
 • Trosor (-1)
 • Strumpor (-1 par)
 • Träningsstrumpor (-1 par)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Krukor (+5)
 • Örngott (+2)
 • Påslakan (+2)
 • Sängbord (+2)
 • Vattenkokare (+1)
 • Lakan (+1)
 • Vattenkokare (-1)
 • Påslakan (-1)
 • Underlakan (-1)

Kommentarer Herr Minimalist

Jag la märke till att jag började bli grusig och trött i ögonen mot slutet av dagen när jag suttit mycket framför skärmar. Därför passade jag på att använda förmånen från min arbetsgivare som gör det möjligt för mig att kolla synen gratis då och då. Det visade sig att jag med åldern utvecklat en mindre synnedsättning på nära håll. Som tur var bjussade min arbetsgivare även på ett par terminalglasögon som jag i efterhand uppskattar enormt då jag inte är lika trött i ögonen och huvudet mot dagens slut när jag använder dessa. Dessutom är de rätt snygga till skillnad mot de glasögon som försvarsmakten bjussade på en gång i tiden.

Kommentarer Fru Minimalist

Ett par nya joggingskor har köpts och denna gång testar jag både ett nytt märke och typ av sko nämligen ett par trailskor då jag blivit såld på att springa i skogen i närområdet där vi bor. Det är de som syns på bilden högst upp i inlägget.

Utöver detta inköp har det mest blivit saker på ut-listan denna månad. Utan att det varit något direkt rensningsfokus har det ändå åkt ut ett par småsaker som du ser i listan.

Kommentarer Minimalisterna

Vår vattenkokare gav upp så vi införskaffade snabbt en ny då den tillför mycket värde i vårt liv. Dock var vi lite för snabba för nu i efterhand hade vi föredragit en med glaskropp som håller värmen längre, och som dessutom inte piper så fort den är klar.

Vi jobbar nu efter att barnen flyttat till eget rum med att göra vårt sovrum lite mysigare och mer ombonat. Ett första steg i den riktningen var att införskaffa varsitt sängbord, vilka gjorde stor skillnad för hur rummet upplevs. Nästa steg är punktbelysning och kanske en tavla på någon av väggarna.

Våra sängkläder ger upp ett efter ett så vi köpte en ny uppsättning i grått som dessutom matchade sängen. Vi testade ett material vi inte testat förut vid namn ”percale” som sägs vara svalt, lättskött och dessutom hålla länge. Det ska bli spännande att se ifall det åldras bättre över tid än tidigare sängkläder vi ägt (som visserligen hållt många år trots att de används frekvent pga få uppsättningar).

Och sist men inte minst köpte vi några nya krukor samt krukväxter eftersom Herr Minimalist har förkärlek för att ha minst en växt i varje fönster. Större bostad betyder fler fönster och således behövs fler växter och tillhörande krukor. :)

8 tankar kring ”Månadens in och ut mars 2019

 1. Mattias Johansen

  Upplever ni att det är svårare att inte få in (+) nya saker till bostaden nu när ni bor större? Självklart innebar flytten flytten påfyllning i (+)-kolumnen men nu med lite distans till den, finns det en tendens att få in (+) mer när man har mer att fylla?

  Ha det bra!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Både ock. Att det blir mycket på in-listan nu hänger såklart delvis ihop med att vi bodde väldigt trångt tidigare. Det blir ju naturligt att det behövs fler lampor, blommor, krukor, mattor, gardiner (om man gillar det) i ett större hus än i en liten lgh. Till skillnad från om vi hade flyttat från en större lgh där barnen hade haft egna rum redan, och sedan till ett hus. Dessutom har vi valt att ”skynda långsamt” för att göra så bra val och kunna leta second hand etc, vilket gör att påfyllnaden i huset blir långdragen.

   Den största risken jag ser är snarare att vi plötsligt har utrymme att gömma undan saker vi rensar ut, dvs de lämnar inte hemmet så snabbt som tidigare. Dels för att vi har utrymmet att ställa undan utan att se dem, men också för att vi bor längre från ställen där vi kan lämna in grejerna. Tidigare bodde vi granne med Stadsmissionen och det var bara att lämna in på väg till hämtningen på förskola. Så ser det inte ut i villaområdet direkt. ;)

 2. Sanna

  Skrattade lite igenkännande åt era tankar om vattenkokaren. För många år sedan när jag skulle köpa min första micro så frågade jag försäljaren hur den lät när den var klar.

  Han tittade helt oförstående på mig och konstaterade att han, som ändå jobbat ett antal år i branschen, ALDRIG fått den frågan! Nä, han hade ingen aning. Tur nog så var det en micro som pep en gång och en gång för påminnelsen då jag avskyr sådana som piper upprepande gånger i tron på att man ”glömt
  av dem”.

  Svara
 3. Maria

  Härligt med nya skor! Det är mina favoritskor. Mitt tips är att undvika för mycket asfalt som underlag. Då det är en trailsko upplever jag att sulan slits snabbare än en vanlig löpsko.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Tack för tips, har ca 700 meter till skogen men kan springa på gräs en del av sträckan, så får göra det helt enkelt :)

 4. Johanna

  Tack för en väldigt inspirerande blogg! Håller på med ”vårstädning” kopplat till ett monetärt mål och det har gått över förväntningarna. Vi likt er insåg att vårt tredje barn aldrig kom så nu går det enklare att sälja, skänka, spara eller slänga direkt när något är för smått eller inte längre behövs. Gällande er vattenkokare så har jag för mig att det inte var särskilt länge sedan ni skaffade en ny, en glaskanna. Jag kommer ihåg det för vår vattenkokare gick sönder ungefär samtidigt och vi var tvungna att köpa ny på momangen och vi gick på er research när vi valde ny. Dock fanns inte exakt samma men vi tog en motsvarande av annat märke. Vad var det som inte höll i er vattenkokare? Känns ju sådär mindre miljövänligt ifall man är tvungen köpa ny vart och vartannat år.

  Svara
 5. Cicci

  Vill inte vara sån, men har inte ni induktionshäll på spisen? ? Isf är det bättre att ha en panna med pip och koka på spisen, går dessutom fortare enligt min erfarenhet. Då slipper man sladd och kan enklare att ställa undan!

  Svara
 6. Elin

  Testa att googla märket på vattenkokaren och ”remove the beep”! Vi råkade ut för samma sak och hittade en youtube video som visade hur vi enkelt kunde öppna upp vattenkokaren och ta bort den lilla komponenten som orsaker pipet. Lycka till och tack för inspirerande blogg!

  Svara

Lämna ett svar