Månadens inspiration januari 2024

Årets första inspirationsinlägg kommer nu och jag förstår om du har längtat. :) Så kryp upp i soffan med en kopp te för en stunds inspiration och läsning!

Artikel – 6 steg till lyckade julklappar

En artikel om julklappar nu i januari? Ja, jag tänker att det kanske är perfekt timing precis nu när du fortfarande minns vad du fick eller gav i julklapp senast. Och tipsen gäller såklart andra presenter och gåvor också som man ger vid andra högtider. :)

Ofta tror vi att vi skulle bli betydligt lyckligare om vi bara fick den där köksmaskinen, Ipaden eller vad det nu är för sak som vi längtat så efter. Och vi blir ju lyckligare just i stunden när vi får något vi velat ha. Men bara i en ytterst kort stund, vi vänjer oss väldigt snabbt vid nya saker. I artikeln får du därför sex psykologiska knep för att hitta julklappar, och såklart andra presenter, som sprider lycka länge. Du hittar den här.

Instagrampost – Åsa Nyvall

Jag brukar kika in på Åsa’s Instagram lite då och då för fina, kloka och tänkvärda citat. Detta är ett av dem jag sparat ner denna månad.

Podcast – P3 Dystopia – Influencers

Ett avsnitt som jag tyckte var både intressant och samtidigt skrämmande om influencers som fenomen. Framför allt blev jag berörd av den generation som växer upp med social medier, och hur det (åtminstone i avsnittet) låter som att det formar deras liv så negativt. Förmodligen ett avsnitt med många sanningar, även om det stundtals upplevdes långt ifrån det flöde och den information jag själv tar del av på social medier. Helt enkelt en lyssningsvärd men lite dystopisk bild av influencers.

Du hittar avsnittet här.

Citat – William Morris

The true secret of happiness lies in taking a
genuine interest in all the details in daily life.

William Morris

Bok – Hur långt är nu? – Jane Oksanen

En bok jag sträckläste på bara några få dagar, vilket är väldigt ovanligt för att vara mig. Jane Oksanen har ett stort Instagramkonto där hon delat med sig om familjens liv när fyraåriga dottern Melina drabbades av cancer. Man får följa familjens liv på sjukhuset och hur de kastas mellan hopp och förtvivlan.

En bok om att leva i nuet, för att nuet är det enda vi har. Om att hålla någon man älskar i handen när livet är som mörkast, men också om den styrka vi alla har inom oss. Och om vad som är viktigt i livet på riktigt.

Apropå böcker så kan du nu få lyssna gratis i 30 dagar hos Nextory (affiliate länk). Gäller både dig som testat Nextory tidigare och dig som är ny kund. Bara att signa upp här för att ta del av erbjudandet. Ingen bindningstid utan säger du upp det innan 30 dagar passerat så kostar det såklart inget. Erbjudandet kan du ta del av här och givetvis finns boken ovan, Hur långt är nu?, även hos Nextory.

Hoppas du får en fortsatt fin vecka!

Lämna ett svar