Månadens inspiration januari 2021

Här kommer januari månads inspirationsinlägg. Vad kan passa bättre än lite inspiration så här efter den första månaden på året! Kanske kan podcasten passa för en promenad ute en vacker vinterdag. För vi är många som har det otroligt vintervackert utanför fönstret just nu. Trevlig läsning!

Podcast – Transformationspodden – Vad kan vi förvänta oss av världen efter pandemin?

Det här är en av mina favoritpodcasts just nu som jag dessutom har viss nytta av i jobbet. Just det här avsnittet var väldigt spännande och intressant och såklart högaktuellt utifrån var världen befinner sig just nu. Är du nyfiken på vad världen kan förvänta sig efter pandemin (vem är inte det ;) ) så lyssna! :)

Instagraminlägg – Claudia Galli Concha

Förra månaden var det Isabella Löwengrip som skrev om minimalism och att prylbanta. Denna vecka är det Claudia Galli Concha som skriver om att hon kommit till en punkt i livet där för mycket prylar inte känns som ett alternativ längre…

Tycker är härligt att se hur minimalismen sprider sig genom Sverige. Hur fler och fler strävar efter ett enklare liv med mer plats för det viktigaste. :)

Citat – Louise Strömberg

Det är inte ditt jobb att få andra att förstå dig. Ditt jobb är att förstå dig själv.”

Klok som en bok är hon Louise Strömberg (och hon har ju faktiskt blivit med bok just denna januari månad).

Åter till citatet, för att det är så viktigt att förstå dig själv, lära känna dina behov, dina värderingar mm. Lite som jag själv skrev i inlägget om värderingar; för att inte planlöst driva runt i livet utan roder. För att veta vad du själv faktiskt tycker är viktigt, vad du vill prioritera och lägga resurser på. Så du inte plötsligt en dag vaknar upp och inser att du lever ett drömliv. Bara det att det var någon annans drömliv och inte ditt.

Film/tv – Mathilda Kahl hade samma outfit i 8 år

Jag har läst om Mathilda även tidigare för några år sedan, men såg att det gjordes ett inslag om henne nu igen när hon bor i Sverige. Hon insåg helt enkelt för många år sedan att hon skulle spara tid och mental energi på att alltid bära samma outfit på jobbet. Så hon köpte ett antal likadana, då svarta byxor och vit kortärmad skjorta, och bar dessa varje dag. Nu berättar hon i filmen att hon bytt till en annan likadan outfit.

Jag förstår verkligen Mathilda och skulle kunna göra en liknande grej själv. Vad jag då skulle välja för outfit, förtjänar kanske ett helt eget inlägg. :) Vet du vad du skulle välja om du enbart bar samma kläder till kontoret varje dag? Du hittar tv-inslaget här.

Artikel – News is the Last Thing We Need Right Now

En artikel som dels påminner om det vi skrivit tidigare kring varför vi inte läser särskilt mycket nyheter, samt det jag skrev i våras om att jag tog paus från nyheter efter ett par månader när corona härjat som värst.

Den här artikeln beskriver nyhetskonsumtion och dess effekter på ett annorlunda sätt, men med samma grundpoäng som är väl värd att påminnas om, du hittar den här.

Gav något av allt det ovanstående i inlägget dig några tankar och funderingar? :)

6 tankar kring ”Månadens inspiration januari 2021

 1. H

  Saknar era listor på in och ut varje månad. Var så konkret och handfast och gav mig inspiration att leva minimalistiskt. Tyvärr tycker jag inte att det här ger mig minimalistisk inspiration. Tips på böcker, poddar mm finns det överallt :)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Kul att in- och ut-listorna var omtyckta!
   Vi tyckte tillslut att de tog för mycket tid och energi att skriva ner allt, och att det inte gav oss så mycket själva tillslut.
   Tråkigt att höra att du inte gillar de månatliga inspirationsinläggen.

 2. Susanna L

  Jag gör faktiskt lite liknande Matilda Kahl. Som jobbkläder har jag likadana (svarta) leggings, strumpor och underkläder, och sedan klänningar från Jumperfabriken (två olika modeller som passar mig jättebra och sedan dessa modeller i några olika färger). Jag har alltså lite variation färgmässigt, men ändå motsvarande en ”uniform”, och alltid samma frisyr men några olika färger/mönster på hårklämman jag använder (där hårklämman hör till en viss färg på klänning). Det sparar otroligt mycket tid och energi för mig.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Åh, vad roligt att höra om någon mer som gör så! Jag hade verkligen kunnat göra liknande, kanske landar där någon dag framför allt nu och i framtiden när man inte åker in till kontoret dagligen. När jag jobbar hemma har jag i princip likadana kläder varje dag (jeans och en piké som jag har två uppsättningar av, har jag inga möten åker en hoodie på).

Lämna ett svar