Bada säkert i sommar

Reklam för Comfydence med erbjudande till dig.

Jag är säkerligen inte ensam om att ha känt en tveksamhet kring att bada och simma under mens. Både i tonåren och som vuxen. Fram tills nu.

Företaget Comfydence som säljer menstrosor att använda vid mens, flytningar eller skrattläckor, har nyligen lanserat bikinitrosor med inbyggt mensskydd. En genial produkt för alla oss som vill hänga på stranden, bada i poolen eller åka till badhuset, men inte vill behöva fundera över vilken dag i månaden det är.

Badtrosorna med inbyggt mensskydd har ett skydd som lämpar sig för bad och simning med lätt till måttlig mens. Skyddet i grenen är diskret och trosorna är svarta och passar därför att matcha med i princip vilken bikiniöverdel som helst. Jag har själv testat både modellen Sunshine och Mermaid. Jag gillade båda, Sunshine känns som en helt vanlig bikinitrosa. Mermaid är något bredare över rumpan (vilket jag föredrar) men där ville jag vika ner kanten lite kring magen (se bild nedan) då den badtrosan har hög midja.

Men kan det verkligen fungera, sugs inte badvattnet upp istället för mensen? Badtrosorna är gjorda i fuktavvisande material och har ett skydd i grenen som inte suger åt sig lika mycket vätska som vanliga menstrosor. Är man på stranden så kommer trosans gren att suga upp blodet och därefter hindra läckage eftersom grenen har en läckagespärr. Badar man med dem så brukar trycket från vattnet göra att mensen stannar kvar i kroppen, när man sedan går upp kan det rinna ut och då fångar trosans grenparti upp det så man inte riskerar att något rinner från benen.

För mig som älskar att bada och inte tycker om att känna mig begränsad av min mens, är dessa badtrosor ett bra komplement till mina vanliga bikinitrosor. Jag vill kunna bada även vid mens och slippa noja eller oroa mig när jag är på stranden, badar i havet eller är med barnen på simskolan.

Jag har nämnt tidigare att jag även använder menskopp och tycker det oftast fungerar helt okej. Däremot gillar jag inte alls att ha den innan mensen kommit igång, samt kompletterar alltid med menstrosor när jag blöder som mest. Och nu under sommaren kan jag även komplettera med badtrosor. De ser ut som helt vanliga svarta bikinibyxor och finns i storlek 146cl till 5xl (de är något stora i storleken).

Vill du testa badtrosor eller menstrosor till dig själv eller kanske en dotter, så får du just nu fri frakt med koden ”minimalistbad”. Koden anger du högst upp i slutsteget i kassan på webbshopen.

Vi tjejer har i genomsnitt mens 7 år av våra liv (!). Att byta ut engångsskydd som bindor eller tamponger mot något som kan användas flera gånger gör stor skillnad för miljön.

Fri frakt-koden ”minimalistbad” kan även kombineras med andra erbjudanden hos Comfydence. Som exempelvis Comfydence stående rabatt på 10 % vid köp av 3 trosor, och 15 % rabatt vid köp av 6 trosor.

Comfydence har alltid prova på garanti på första trosan, dvs att du får testa första trosan i upp till 60 dagar och får pengarna tillbaka om den inte uppfyller dina förväntningar. Likaså får du alltid rabatt vid köp av flera par trosor. Detta gäller både vanliga menstrosor och badtrosor. Våga testa ett hållbart flergångsskydd du med!

Kommentera gärna om du undrar över något. Skulle du kunna tänka dig att testa menstrosor eller badtrosor med inbyggt mensskydd?

6 tankar kring ”Bada säkert i sommar

 1. Ellan

  Intressant! Men jag funderar dock på hur det är med tvätt? Jag har läst att bakterier dör vid 58 grader så jag tvättar alltid underkläder, lakan, handdukar och sånt i 60. Jag tycker det känns lite olustigt att tvätta mensgrejer i 40…. men jag gillar idén och jag är sugen på att prova något par. Läste att IMSEs kan tvättas i 60… Tycker oxå att menstrosor känns som en toppengrej för unga tjejer som just börjat få sin mens, just för att det är så diskret 👌

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Håller helt klart med om det sistnämnda, verkligen en smidig produkt för alla de första åren med mens.
   Ja, kanske skulle man vilja tvätta dem i 60 grader, gissar att det går men att livslängden blir lite kortare. Om man sköljer upp dem efter användning kanske behovet av att tvätta i 60 grader inte är lika stort?

 2. Sophie E

  Hade inte hört talas om denna typ av badtrosor, låter nästan för bra för att vara sant. Särskilt för unga tjejer som fått mens, ofta är man ju då i en ålder då man inte alls vill sluta bada eller känna sig begränsad. Och man har kanske heller inte vanan inne att ens tänka på vilken dag/vecka det är osv.

  Svara
 3. Ulrika

  Har du testat dem ”i skarpt läge” istället för menskoppen, eller bara som komplement?

  Svara
 4. Sara

  Testat imses menstrosor på natten eftersom det inte räcker med dubbla Bindor mm och de är helt klart värd varenda krona 😊 nu kan jag sova tryggt och säkert 😊

  Svara

Kommentera