Oroa dig mindre i vardagen

I samarbete med Comfydence och med erbjudande till dig.

Vi tjejer lägger nästan 30 000 kr på mensskydd under vår livstid och vi har mens i genomsnitt i 7 år av våra liv. Att byta ut engångsskydd mot något som kan användas flera gånger är att göra en insats för såväl planeten som plånboken.

Ett väldigt smidigt sätt att växla över till mensskydd som kan användas flera gånger är att använda menstrosor. Helt enkelt trosor med uppsugningsförmåga som kan användas vid mens, flytningar eller skrattläckor. Det svenska företaget Comfydence har tagit fram en trosa som också är ett mensskydd – allt i ett. Och som kan ersätta bindor, trosskydd och tamponger.

Jag tror vi är många tjejer som har vissa dagar per månad liksom olika livsfaser då dessa trosor kan fylla ett stort behov för att känna sig trygg, snygg och bekväm.

Själv kompletterar jag menskopp med trosor från Comfydence dels dagarna då jag blöder som mest samt på natten under mens. Men också för att känna mig trygg dagarna innan mensen kommit igång, samt när man tror att den är över för denna gång (ibland är man ju lite väl optimistisk kring detta :) ).

Jag har de senaste månaderna testat boxertrosan Be Softy med hög absorption men också hipstertrosan Hippy Yay med lätt absorption (det är den jag har på översta bilden i inlägget). Boxertrosan har varit otroligt bekväm att sova i och gjort att jag känt mig helt trygg nattetid då jag föredrar att inte ha menskopp. Och hipstertrosan har använts dagtid, även den mjuk och följsam och upplevs som ett par helt vanliga trosor.

Det finns flera fördelar med menstrosor; de låter huden andas, känns torra och har en insida av ekologisk bomull. De kan naturligtvis tvättas i tvättmaskin för att därefter användas om och om igen. Och nej, det känns inte äckligt eller sunkigt, vilket nog är en av de vanligaste fördomarna.

Comfydence har en generös ”Prova på garanti” som gör att du får testa första trosan i 60 dagar, och får pengarna tillbaka om du inte är nöjd. Så våga prova, det kan revolutionera din vardag! På Comfydence hemsida finns en storlekstabell som visar trosans mått i olika storlekar, som du sedan kan jämföra med ett par favorittrosor hemma.

Just nu får du fri frakt vid beställning av trosor från Comfydence med koden: ”minimalistbad”. Koden anger du högst upp i kassan i webbshopen och den är giltig fram till 31 december 2022.

Här är svar på några vanliga frågor jag fick efter vårens samarbete med Comfydence:

 • Kan man använda enbart menstrosor utan något ytterligare mensskydd?
  Ja, de fungerar helt på egen hand, så pass bra är den inbyggda uppsugningsförmågan. De är ett väldigt bra alternativ för dig som vill minimera engångsprodukter.
 • Hur ofta behöver man byta menstrosor?
  Såklart olika under olika faser under mensen, men skulle säga att det går åt 2-3 trosor på ett dygn. De trosor jag sover i kan jag ibland sova i flera nätter i rad om de fortfarande känns fräscha.
 • Vad gör man med använda menstrosor?
  Sköljer upp i kallt vatten och låter torka tills det är dags att tvätta. Till varje trosa medföljer en liten tygpåse i vilken du kan ha trosbytet i väskan, samt lägga i använda trosor för att skölja upp senare. Tygpåsen åker med i nästa tvätt.
 • Hur många menstrosor behöver man?
  Det beror såklart på hur ofta man tvättar. Men är man en småbarnsfamilj som förmodligen tvättar ett par maskiner under en vanlig vecka, så behövs det ju bara så pass många trosor att man klarar 2-3 dagars mens.

Har man en gång testat flergångsskydd, så inser man dels att det inte är otäckt, dels att det är smidigt på så många sätt, samt att det är ekonomiskt fördelaktigt.

Priset är lite högre än för vanliga trosor, men å andra sidan kan du minimera dina köp av engångsprodukter och räknar du på det över tid blir trosorna inte längre dyra. Och då har jag inte nämnt den positiva miljöaspekten med att använda flergångsprodukter. Fram till den 31 december 2022 har du fri frakt hos Comfydence med koden: minimalistbad.

Och du, Comfydence har stående rabatt på 10 % vid köp av 3 trosor, och 15 % rabatt vid köp av 6 trosor.

Har du testat menstrosor än? Tveka inte att ställa din fråga i kommentarsfältet om du undrar över något.

4 tankar kring ”Oroa dig mindre i vardagen

 1. Sophie E

  Jag blev nyfiken på dessa menstrosor redan när du hade samarbete med Comfydence förra gången (i vintras?) men vågade inte prova/kom mig inte för.
  Kanske ska passa på nu med 3 par, 10 % rabatt samt fri frakt.

  Svara
 2. Anna

  Jag tycker comfycence trosor är toppenbra! Testade efter förra gångens samarbete. Ska fundera om jag har behov av några ytterligare, använder som komplement till tampong 1-2 dagar i månaden, och övriga mensdagar enbart trosorna. (tycker tampong känns så ”torrt” när man bara blöder lite). Och precis som du skriver – de funkar på egen hand. (jag är nog bara för feg den dag/de dagar jag blöder som mest).

  Svara
 3. Catrine

  Jag testade förra gången du gav ut en kod, och blev så nöjd att jag beställde en runda till med trosor. Perfekt när man tränar också. Vill aldrig tillbaka till engångsbindor och liknande.

  Svara
 4. Anna

  Jag tycker det är jättebra att du tar upp detta med att använda mensskydd som är återanvändningsbara. Det finns flera bra alternativ, jag har funderat på att testa menstrosor till natten. Jag använder själv tygbindor sedan några år tillbaka och är helnöjd! Jag har alltid det jag behöver hemma och behöver aldrig komma ihåg att handla mensskydd när det börjar vara dags. Superskönt tycker jag och snygga är dom också :) Tack för en bra blogg!

  Svara

Lämna ett svar